Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Pedrom otroka nikar!

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 14.02.2011 ob 19:43 ob 19:43 pod Groteska ni burleska, Žlica pelina

OPOZORILO: Tekst morda ni primeren za osebe mlajše od 16 let

Iz zaključka prejšnje zgodbe:

Dns zjutrej so me spustili. Sodnik je reku, da mi bo uzeu izpit za auto in da bom verjetno mogu u zapor, ker sm napadu uradno osebo. Ga ni brigalo, da mam službo in otroke. Je reku da bi mogu prej mislit na kej tazga. Ma, bom že preživu, sej sm dedec, ne ena pedrska pička. Zdej pa grem zbudit babo, ona je kriva vsega. Če bi nastaula uro, da bi me točno zbudila, se use to sploh nebi zgodilo.

Še zdej ne morem vervat kolko zapora lohko dobi en pošten dedec samo zato k je en bot malo udaru policaja. Za dve leti me je una kurba od sodnika vrgu u zapor. U čajbo, tako ku enga psa in potem je blo prve dni hujši ku u vojski u Bileći. Ustajat zjutrej, na zajtrk, pole kej delat in spet u čajbo. Sm mislu da bom znoru in če si nebi znou z lastnimi rokami uveljavit avtokritete mi ne bi blo luštno tm in bi na konci res prstou na psihjatričnemu odelku. Tako pa mi ni blo prou slabo. Usake tolko sm mogu premlatit koga k ni plačavou enmu Srbu za zaščito, prou ta Srb Milodrag pa je pole plačavou mene da sm lohko babi pošiljou dnar da je sploh upala preživet. Sej drgači sm biu pa prou veseu da sm se jo znebiu, mi usaj ni skakala po glavi. Usake tolko je Milodrag zrihotu tudi kej bire in prou nobeden mi ni lomu kurca. Paznikou ponavadi nism jebou pet posto, oni so se me pa tudi bali in  me niso prou dosti tikali. Sej pravim da so policaji ene velike pičkice ti u zapori pa še tolko večje. Ma uglavnem, učerej so me spustili in tudi če sm mislu da me bo baba pršla čakat in me peljala domou jo ni blo od nikjer. Sm že mislu da jo bom razbiu ku kanto takoj ku pridem domou ma pole se je zgodilo nekej drugega.

Ku sm stopu skoz vrata od bajte sm zaslišou jok od dojenčka. Tega ne moreš falit. Takrat k je biu moj tamičken še ena štruca in ni blo od njega prou nobene koristi je tulu cele noči da sm ga enprakrat hotu že vržt nekam samo da bi utihnu. Samo mi baba ni nikoli pustila. Je rekla da jo ne briga če ne morem spat in da bom že zdržou neprespan u fabriki. No, zaslušu sm jok in takoj potem je pršla baba z dojenčkom u naročju in še preden bi jo uprašu če se mi je skurbala medtem k sm biu u zaporu je dala prst na usta da naj utihnem in sm ostau ku ocmokan. Samo usedu sm se za mizo in nism mogu verjet da mi je to nrdila. Pole pa je tulba utihnla in je baba pršla k meni in mi je rekla samo nej jo poslušam. Sm biu tako šokiran da nism mogu niti odprt ust in sm jo poslušou. Če bi mi rekla da je bla res tko potrebna da se mi je skurbala bi ji glih tm razbiu glavo samo mi je rekla da se je njen brat ene tri mesce nazaj z svojo ženo ubiu u prometni nesreči, tale Tonček je pa ostau sirota in zato ga je uzela. Sm reku da sej imasta še enga brata Mareta in zakaj ga ni uzeu on. Pole pa mi je rekla da je peder. Zaradi tega so se mu njeni starši že dougo nazaj odpovedali in zato tudi ni hotla nikoli zmano govorit o njemu k je vedla da bi popizdu ko bi zvedu da ma u familji buzeranta. Samo tanarvečja fora je bla u tem, da je ta izrodek tudi hotu Tončka res uzet! Ko mi je to povedala sm mislu da bom od jeze razbiu celo mizo. Najprej sm reku babi da ne morem verjet da ma u žlahti kšnega pedra in da če bi to vedu se ne bi nikoli oženu znjo, potem pa k mi je rekla da Mare zanjo sploh ne obstaja več sm se useno potolažu. Sm biu že prou malo ponosen nanjo ker je rekla na socjalnem da dva pedra nista dobro okolje za otroka in da bomo mi že koko, tudi če sm jst biu u zaporu. In hvalabogu jo je socjalno tudi poslušalo in ji je dalo otroka najprej za pou leta, pole pa da bodo vidli. Babi sm reku da tudi če sm zgubu službo zaradi resecije in zato k sm biu u zaporu da je nrdila res prou in sm se odloču da se grem malo umit. Se spodobi. Sej bo že zrasu ta Tonček, še noben otrok v Sloveniji ni od lakote umrl.

Ma še prej k sm pršu u kopalnico je pršla tavelika hči domou. Ful je odrasla u tem cajtu, samo oblači se še vedno ku ena kurba. Samo ni bla sama in se mi je prou stemnilo pred očmi k sm vidu da še zmirej hodi s tistim džankijem in preprodajalcem. Z njimi pa je biu en velik črn pes. Semi zdi da je to rotvajlerj. Sm ga ceu penast spomnu da sm mu reku da nej se drži proč od moje hčire ma je reku da če ne bi blo njega bi bli usi lačni tačas ko me ni blo. Baba, tavelika in tamičkin. Ta kurbin sin je spremenu medtem mojo hišo u pravo skladišče droge in tudi zato jim ni prou nč manjkalo in da nej bom rajši pr miru k pes napade takoj ku mu kej ne paše in prou zato nima nikoli nagobčnika. Sm malo škrtnu z zobmi ma sm reku da če zaradi tega ne bomo lačni pa nej bo tako. Sej ni on kriu če obstaja poupraševanje, on samo prodaja in si služi dnar. Pole mi je reku da sej on in hči se ne drogirasta prou dostikrat, samo usake tolko. Za filing pa karkoli že to pomeni. Na konci pa sva si še prou dala roke in še psa sm pobožau tudi če je nekej čudno renčal zravn. Če je poskrbu za mojo družino medtem ko mene ni blo pole že ne more bit tko slab.

U zaporu ni vroče vode kolkor jo češ in mi je prou pašalo se končno umit ku pošten človek, pole pa k sm se hotu obrit sm u predalu u kirmu sm zmjrej imeu žiletke opazu ful enih majhnih flaškic do vrha pouhnih tablet. In sm spet znoru. Pr nas ni blo nikoli tolko tablet. Sm pršu na pou nag iz kopalnice in sm šou direkt do tavelike in jo uprašou če je znorjena. Da če hoče da to dobi tamičken in se predozira. In mi reče da je to od babe da jih ona golta ku ene bombončke. Sm reku da sm šele danes pršu iz zapora in da kej je zdej to zaeno sranje in glih takrat je pršla baba pogledat zakej kričim in k sm ji povedou je rekla da učasih ni mogla zdržat pritiska in je samo usake tolko uzela en brufen, pole pa se je prou navadla in če ne uzame usak dan usaj deset tablet proti reumi rata prou žiučna. Glih sm meu občutek da u tej hiši ni nobedn več normalen k je pršu domov še tamičken. Sm se ga prou razvesliu, ker tudi on me ni pršu niti enkrat pogledat u zapor alpa mi pisou pisma usaj da bi uprašou koko je kej zmano. Sm takoj vidu da je zrasu in še je prou isti ku jst samo ga useno nebi spoznau če bi ga vidu na ulici. Ful so mu zrasli lasi in ceu je biu oblečen u črno in ceu bled in shujšan ku da bi biu tudi on na igli. Tavelika je rekla da je enkrat tolko sitnaru da mu je njen lupček dau en šus, pole pa se je kar navadu in ponavadi cele dneve spi ko se zbudi pa se dobivajo odzadej za hišo s svojimi prjatli. Oni mu prnesejo dnar alpa kšno televizjo alpa kej podobnega on pa jim da drogo. To je blo pa preveč. Moj tamičken je pustu šolo, neč ne dela in se drogira. Babi sm reku da grem u gostilno pogledat če je siuacija še ista in sm kar brez besed šou vn.

Hvalabogu je usaj situacija u gostilni ostala ista. Samo sm mislu da se me bojo razveselili in bomo kej popili ma mi ni pršu nobeden niti blizu. Pole sm reku da sej bom kej plačou za pit nej ne bojo take kurbe in je župan naše opčine k jo mamo z sosednjo vasjo, Jože pršu do mene in mi povedou da cela vas govori kej se dogaja pr nas. Da preprodajamo drogo, da je baba zasvojena s tabletami, tamičken pa džanki. In da ne morejo verjet da je baba dobila tistega Tončka al kaj je že. Sm reku da če bi blo bolše če bi ga imela dva pedra in bi se tm na kuhinski mizi fukarla pred njim. In Joža mi pole reče da ja. Da je Mare spoštovan univerzitetni profesor tisti njegov partner Goran pa mednarodno priznan baletnik in da je videt da sta pogumna in iskrena ker sta bla prva pedra u Sloveniji ki sta uradno registrirala skupno partnerko vezo al kaj jast vem kaj. In da bi Tončka sigurno dobro uzgojila. Sm uprašou da če se mu je zmešalo da bi dau otroka pedrom in mi reče da bi to blo manj škodljivo zanj ku pr nas. Ko je pa reku še da smo usi po vrsti propalice mi je pa skoču žiuc. Sm ga tko prbiu na gobec da ga je prou odneslo proti vratom. Samo si ni upou ustat. Se je samo splazu vn in steku po cesti. Je že vedu da ga ubijem če pride nazaj in reče še eno. Samo pole so useno pršli drugi do mene in mi rekli da je baba ful pogumna da je tko uzela enga tujega otroka. In da bi blo pedre itak treba use po vrsti postrelit alpa usaj dat u en tak lager ku so jih imeli nacisti in tm nej pokrepajo usi po vrsti. Smo spili še usak enih pet rund in medtem se je zunej nrdila noč. U zaporu nism mogu nikoli tolko pit in sm biu prou dobre volje in sm reku da gremo še k meni da proslavimo. Samo nej vozi kdo drug. In ni blo treba dolgo prosit. Vojko se je usedu za volan, drugi smo se stlačli u tisto mojo bogo opelco in smo šli proti koncu vasi kjer živim.

Pet dedcou ne more bit prou tiho če sedijo za mizo in pijejo biro in tudi zato sm mislu da bom babo razbiu na licu mesta ko je pršla težit da nej bomo tiho ker da bomo zbudli Tončka. Ta smrkouc še moj ni pa se mu bom prilagajou. K bo enkrat zrasu in bo star enih šesnajst let bo šou od hiše tako al tako. Še prej pa bo šou delat da bo vidu koko je blo nam ko smo skrbeli zanj. In bo delou dokler ne bo vrnu usakega eura k ga bomo porabli da bo zrasu u prauga dedca. Ne u pedra takega ku je njegov stric najbližji sorodnik. U prauga deca, takega ku sm jst. Bomo že prepričali tisto socjalno in sodišče da smo mi tapravo okolje za Tončka, če ne bo druge ga bomo skrili in ne bo nobeden vedu kje je, pedri pa ga ne bodo dobili nikoli dokler sm jst žiu!

p.s.

Tako kot prva zgodba o »pravem dedcu«, je tudi ta v celoti izmišljena, vsi karakterji so plod moje domišljije, vsaka podobnost z resničnimi osebami in dogodki je zgolj naključna, kakšno življenje bi imel Tonček pri takšnih posvojiteljih pa naj si poskuša predstavljati vsak sam…

p.p.s.

Vsem homoseksualcem, kot tudi vsem ostalim bralcem, ki bi jih tekst utegnil motiti ali užaliti, se globoko in iskreno opravičujem za vse grobe besede in žaljivke, ki sem jih uporabil.  Za groteskni prikaz slovenske birokracije in neenakosti pred zakonom so bile skoraj nujno potrebne, homoseksualce pa sam spoštujem tako kot veliko večino ljudi na tem svetu in jih v celoti podpiram v borbi za njihove pravice, četudi sem bil, sem in vedno bom zgolj in izključno heteroseksualen.

 • Share/Bookmark
 
14 odgovorov na “Pedrom otroka nikar!”
 1. Teta_Mici - 14.02.2011 ob 21:24

  Uf, tole je pa kruto. OK, je izmišljeno, vendar se podobne zgodbe žal dogajajo tudi pri nas. Ampak takega “poštenega desca” bi pa z veseljem s tonfo premlatla, da mu še na misel ne bi več prišlo, komu bi zbijal zobe… Raje 10 geyev za prijatelje kot enega “poštenega desca” :)

 2. Sakir - 14.02.2011 ob 23:15

  Poučna zgodbica. Bi pa reku, da so naklučja v podobnosti z resničnostjo še kako možna.

  Tut sam poznam par takih težkih karakterjev, ki resnično sodjo na konc vasi. :)

 3. ena iks - 14.02.2011 ob 23:53

  Kaj se pa ti tukaj greš? Vsak ta pravi kleni Slovenec bo normalno bolj kot homoseksualca cenil enega zapitega ničvrednega zahojenega pezdeta. Vprašajte desničarje. Vi se tukaj delate norca, ampak resnica je takšna, da pol slovenskega volilnega telesa bo prej dalo otroka takšni familiji kot dvema homoseksualcema. Imajo ljudje vrednote, a ne?

 4. Turdus - 16.02.2011 ob 16:40

  Vsem stereotipom navkljub – o nasilni(ški)h in zapitih hetero- družinah in kultiviranih homo-seksualnih parih – statistika govori svoje. Homoseksualne zveze so manj sta(bi)lne, v njih je več uživanja alkoholnih in drugih opojnih substanc in tudi nasilja . . . V času naravnih in družbenih kataklizm je vse boljše, kot zapuščen otrok – a le do normalizacije razmer. Noben zakon(ik) ne bo zajel življenja v vsej pretresljivosti – ljudje smo tisti, ki delamo eden drugemu taborišča znosna in samostane – neznosne!

 5. Glodalček - 22.02.2011 ob 00:32

  Ajoj, Turdus. Kje je ta statistika, ki pokaže, da je med homoseksualci več pijancev? Do normalizacije razmer? Otrok pri v redu homoseksualnem paru zate ni normalizacija razmer? Res, me prav zanima, kako in kdo je v tem do konca zapitem narodu prišel do zaključka, da so nabolj zapiti prav homoseksualci? Če je to kriterij, ta zapitost, potem lahko visok odstotek otrok takoj pošljemo v sirotišnico oziroma v rejo. Pa kaj misliš, vsa ta mladina, ki je tja do svojega 30-tega leta, ko končno z velikimi mukami doštudira, to svojo dolgo študentsko dobo pa pije ob petkih, sobotah, vseh mogočih in nemogočih praznikih, rojstnih dnevih vsakega loleka boleka … Misliš, da ti ljudje potem čudežno nehajo piti? Sami pijanci. Ki potem, ko imajo enkrat otroke, pijejo naprej. Pač odvisniki. Ki jih tudi žal ne zajame noben zakonik. Ne glede na to, v katero luknjo se pikajo. Je pa tako, da v primeru heteroseksualnosti lahko otroka “proizvedejo” sami, ga Bog da in Bog ne gleda, ali so primerni ali ne. Pri posvojitvah se ipak gleda, komu se da otroka v roke. Pa razmišljaj, kateri otroci bolje pridejo skozi. Marsikateremu otroku bi bilo bolje pri treznem homoseksualnem paru kot pri zapitih heteroseksualnih starših.

 6. sosed - 11.03.2011 ob 09:18
  sosed

  Po prvih nekaj stavkih sem se resnično ustrašil zate, da prestajaš neko težko krizo identitete. Pa sem si hitro oddahnil, ko sem bral naprej… :D

 7. Delno prebujeni - 13.03.2011 ob 21:23

  Volk, nočem biti vsiljiv,zanima me pa vseeno…A si še živ :)?

 8. Alex van der Volk - 14.03.2011 ob 10:45
  Alex van der Volk

  Še nekaj migam ja, samo časa imam bolj malo, tako za pisati, kot za druge prostočasne aktivnosti. Vsake toliko si pogledam kakšen filjm, to je pa tudi vse

 9. oldgirl - 25.03.2011 ob 15:02

  Kdaj bomo pa nadaljevali potovanje po Grčiji? :-D

 10. Alex van der Volk - 26.03.2011 ob 12:36
  Alex van der Volk

  @oldgirl: Upam da še ta mesec ;)

 11. Glodalček - 26.03.2011 ob 12:59

  Nehaj upat in se spravi pisat, lenuh!!!

 12. buba švabe - 13.04.2011 ob 13:44
  buba švabe

  Bolgarija! Kdaj? :o ;)

 13. simba - 18.04.2011 ob 11:05

  Voooolk!!!! A te moram spet jaz za uha pocukat?

  Čakamo!!!

 14. oldgirl - 22.04.2011 ob 11:21

  Volk, minil je “ta” in tudi že skoraj “naslednji” mesec…

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !