Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Damoklejev meč

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 13.09.2010 ob 09:51 ob 09:51 pod Žlica pelina

Pa sem tam … Kje? Na žalost v bankrotu. Ta Damoklejev meč mi je dolgo visel nad glavo, grozil, da bo zdaj zdaj padel in me pahnil v stanje v katerem še nisem bil, ampak zdaj se je to dokončno zgodilo. Ko sem se zjutraj usedel v avto in ga zagnal, je namreč rumena lučka, ki ponavadi takoj ugasne, ostala lepo prižgana in mi dala vedeti, da je s škatlo, s katero se zadnje leto dni prevažam, spet nekaj narobe … No, seveda mi ni preostalo drugega kot da sem jo ekspresno peljal na servis, kjer bodo bržkone že danes z računalnikom pogledali kaj je narobe, najbolj črn scenarij, ki se utegne uresničiti pa je, da je šel motor ali turbina (čeprav naj bi bil pri Fiatu Punto Multijetu ravno ta del avta najbolj trpežen in zanesljiv).

Rekli boste, da kaj vraga ima to veze z bankrotom, konec koncev se avtomobili kvarijo vsak dan in nenavsezadnje mehaniki in avtomobilski servisi živijo prav od tega. Rekli boste tudi, da je nemogoče bankrotirati ob redni službi, ki jo imam. Ampak žal se da. Če sem hotel dokončati obnovo, ki sem jo začel lansko jesen in se spet vseliti v moj brlog, sem moral, poleg kredita, ki sem ga vzel za obnovo, porabiti tudi lep del bančnega limita (ali narediti to ali pa živeti na gradbišču in čakati da mi kaj pade z neba) in ko sem dokončno bil vseljen, se je nenadoma začel kvariti avtomobil, ki me je do današnjega dne pripeljal v stanje, ko popravila avta, če se uresniči najbolj črn scenarij, ne bom mogel plačati.

Kaj lahko naredim, je zame ta trenutek nerešljiva uganka. Še en kredit? Ne bodite smešni, katera banka mi ga bo pa dala, glede na to, da poleg stanovanjskega plačujem tudi preživnino za Volkca. Prodati avto in hoditi peš ali se voziti s kolesom? Morda, vendar je tudi to možnost, ki bi se kmalu izkazala za ne preveč posrečeno potezo, še posebej, ker bi za avto nujno potreben popravila dobil kvečjemu pet stotakov. Ne vem kako se bom izvlekel iz te zoprne situacije, a nekako se bom žal moral. Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal, pravi star pregovor in morda mi je celo usojeno vedeti kako se počutijo Preventove in Murine šivilje. Nekoč, ko sem imel odlično plačo in nobenih stroškov, si nisem mislil da lahko pride do tega. Zdaj je prišlo in nekako bom moral preživeti. Mimogrede, ima kdo deset evrov za posoditi?

 • Share/Bookmark
 
11 odgovorov na “Damoklejev meč”
 1. Žogca - 13.09.2010 ob 10:40

  Ti dam kartico in greš do bankomata? Ampak glej, da jih bo res samo deset. :) :) :)

 2. niko - 13.09.2010 ob 12:08

  Pravzaprav si se reševanja prav lepo lotil: dobre rešitve običajno temeljijo na samoironiziranju.

  :( Žal …

 3. dare - 13.09.2010 ob 13:08
  dare

  Volk, se popolnoma strinjam. Tvoja situacija ni rožnata. Edino svetlo upanje vidim v tem, da ti svetijo rumene lučke. Pri najbolj fatalnih napakah mislim, da se kljub vsemu prižgejo tardeče. :)

 4. darjeeling - 13.09.2010 ob 14:03

  evo, povej kam pošljem, nakažem, kar češ. z veseljem.

 5. Sakir - 13.09.2010 ob 14:05

  Takšne in podobne preizkušne nam pridejo na pot, da v postopku reševanja vidmo, kolk smo se naučil. Če ne vidš izhoda, se potuhn za neki časa in čaki na boljše okoliščine.

  In ne pozab, da rešitve pridejo v čudnih oblikah in je najpreprostejša ponavad tut najbolj učinkovita.

 6. domovoj - 13.09.2010 ob 14:51

  Samo brez panike, bi rekel Švejk. Mislim, da te bo tvoj avto vendarle še nekaj časa uspešno prevažal – moj mehanik mi je namreč zagotovil, da rumena lučka ne pomeni še nič strašnega. Meni recimo zagori približno na vsakih 1000 km. Pa imam nov avto. Tudi Fiata. :???:

 7. alexia - 13.09.2010 ob 16:13

  Ti posodim jaz 50 ,sam ,da se nehaš smilit sam sebi ,ker oprosti ,sam mal se zamisli nad tvojim jokanjem ,mene bi blo malce sram ,ker poznam žensko ,ki ima dva otroka ,od tega enega invalidnega,službe nima,delat ne more ker nima kdo skrbet za otroka,avta ni,stanovanje je socialno ,z položnicami se bori iz meseca v mesec ,pa še hudo bolna je,kredit limit lahko sanja,če ima kaj za v lonec konec meseca je srečna…ona je ekstremni primer,tolk hudo ti spet ni da moraš tako jokat,koliko od nas se komi prebiva z mesca v mesec in koliko je ljudi brez službe in na slabšem od tebe zato oprosti ma pretiravaš…

 8. al-kaida - 13.09.2010 ob 17:39

  ma meni sveti lučka v glavi že par let…..ma boli me kurac za kapitaliste,bom kradel državi dokler bom živ…fuck off and they some…… ++revolucion++

 9. Delno prebujeni - 15.09.2010 ob 18:53

  Volk, nočem biti prepameten in talat dobronamernih nasvetov…Si mogoče pomislil na to, da bi si poleg redne službe “našel začasno” kakšno priložnostno delo ( mogoče, ker je September – trgatev, pa čeprav za samo 3,4 ure?)

 10. Žogca - 15.09.2010 ob 21:53

  Račun je bil samo 102 evra. Ni nobene tragedije. In ni nobenega bankrota.

 11. babica - 17.09.2010 ob 16:04

  Volkec, kaj pa če bi se odpovedal tistim vsakodnevnim kavicam. Saj veš koliko je naš predsednik vlade “prišparal” pri “kofetu”.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !