Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Vsak izgovor je dober (četudi ga Volk na repu prinese)

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 4.10.2009 ob 07:27 ob 07:27 pod (Po)nočna filozofiranja, Volkovi izzivi

Dobro jutro, Slovenija

Ste že kaj naveličani nakladanj o obnovi, oziroma projektu preobrazbe zanikrnega brloga v topel dom? Upam da ne, saj imam na zalogi toliko zanimivih zgodbic, da bi lahko vsak dan napisal najmanj dve, seveda če bi mi čas to dopuščal. A vsaj še en mesec bom vsak prosti trenutek posvetil brlogu in blog bodo vsaj še toliko časa ohranjale pri življenju zgolj nočne, oz. tradicija, da moram po vsaki nekaj objaviti, zaradi česar bo veliko stvari prej ko slej ostalo skritih. Ja, tudi meni je žal. Ampak danes vseeno ne bom modroval o obnovi, oziroma vsaj ne neposredno.

V letih, ko je moj brlog počasi, a vidno propadal, sem večkrat pomislil, da bo nekega dne potrebno vse skupaj razbiti in na novo sestaviti. Konec koncev sem precej pedanten človek in okolje, ki naj bi bilo moj dom, me je včasih dobesedno dušilo. A poleg denarja, ki ga zadnjih pet let nikoli nisem imel ravno v izobilju, sem se vedno znova zataknil pri vprašanju kam bi se za čas obnove sploh lahko preselil. Da bi se vrnil k teti, četudi zgolj za par mesecev, mi ni pretirano dišalo, čeprav seveda ne bi bilo problemov, če bi jo prosil ali lahko za nekaj časa spet zasedem svojo staro sobo. Sestrino stanovanje je absolutno premajhno za še enega odraslega moškega, pri mojemu najboljšemu prijatelju Alešu pa me ravno tako ne bi imeli kam dati, saj tudi njihova majhna hiša že od nekdaj poka po šivih. Tako je banalen izgovor, da bi v primeru če se lotim obnove, pristal na klopci v parku med lenuhi in pijanci, postal stalnica in čeprav sem se zavedal, da bom nekoč enostavno moral nekaj ukreniti, se mi hkrati ni mudilo popolnoma nikamor.

Prav zato je pri obnovi, sredi katere sem trenutno, najbolj zabavno dejstvo, da mi je bilo vprašanje kje bom živel, od prvega dne zadnja skrb. Redni bralci veste, da je bil moj prvotni načrt po tleh položiti laminat in na novo prerazporediti pohištvo, nato se je projekt nekoliko razširil, na koncu pa sem v stanovanju razbil vse kar se je razbiti dalo. In čeprav sem vedel, da bom pri zgoraj omenjenemu najboljšemu prijatelju (točno tistemu, za katerega najraje rečem, da je moj brat) resnično lahko ostal samo en teden, se niti najmanj nisem obremenjeval s tem kam se bom dal, ko se bodo njegovi starši vrnili z dopusta. Vprašanje sem preprosto pustil ob strani in na koncu sem takorekoč z lahkoto (seveda je pri tem veliko vlogo odigral tudi tale blog) dobil povabilo, kakršnega sem lahko samo sanjal, saj sem se preselil le v sosednje stopnišče, k družini moje redne komentatorke.

Saj ste razumeli kaj hočem povedati, kajne? Naravnost beden izgovor mi je bil povsem zadosten, da sem vedno znova odlašal nekaj kar bi prej ko slej moral narediti, čeprav dopuščam možnost, da bi si lahko kupil tudi povsem novo stanovanje, če bi v preteklosti ravnal z denarjem nekoliko bolj gospodarno. Toda ko sem se trdno odločil, da je skrajni čas, da nekaj ukrenem, sicer bom nekega dne dobesedno znorel, je bil prav problem, na katerega sem se vedno znova izgovarjal, da se mi projekta ni bilo potrebno lotiti, najlažje rešljiv. Mar ni to življenje včasih resnično zabavno?

Lahko noč vam želi

vaš

Volk

 • Share/Bookmark
 
5 odgovorov na “Vsak izgovor je dober (četudi ga Volk na repu prinese)”
 1. nevenka - 4.10.2009 ob 07:53
  nevenka

  Včasih je. Jaz bi morala prenoviti sebe, pa ne vem kam se naj preselim za ta čas ;-)

  Upam, da dobro napreduješ. Ker predolgo biti v gosteh tudi ni dobro.

 2. mama - 4.10.2009 ob 08:03

  Ko je ucenec pripravljen pride ucitelj pravi neka modrost…

 3. sovica oka - 5.10.2009 ob 00:11

  Kak dober občutek: začneš nekaj, in te povleče naprej. In kar naprej. In še naprej!

  Pospravljanje (in prenavljanje, v tvojem primeru) resno enačim s pospravljanjem in prenavljanjem sebe. Nov brlog – novo poglavje v tvojem življenju. Sem prepričana, da bi kak feng shui strokovnjak vsaj delno pritrdil. =)

  Tisto z bednimi izgovori je pa tako: mene je kar sram za par situacij (nene, ne v preteklosti!), ko se sama sebi izgovorim, da “zakaj ne danes”. Ja, to prelaganje na jutri me je že marsikdaj spravilo v težave. Enkrat hujše, enkrat nepomembne. Vedno znova pa se ne naučim… Ehh…

  Vse dobro, Alex! Se vidiva! BTW: hvala za tisto o Babilonskem stolpu – nebotičniku nekaj postov nazaj. Nisem vedla!

 4. Forešt - 8.10.2009 ob 23:42

  Ha, kako znano.

  Ja, gospa Prokrastinacija je zvita starka, ki se je je težko otresti.

  Sem imel že veliko težav z njo, kot verjamem, še mnogokdo.

  Ampak zadnje mesece pa jo definitivno jaz zmagujem. Upam, da pri tem ostane.

 5. Brot - 9.10.2009 ob 13:14

  Keje, lenoba, delaškej al neč?

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !