Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Mogoče bom postal brezdomec

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 3.09.2009 ob 06:39 ob 06:39 pod (Po)nočna filozofiranja, Volkovi izzivi

Dobro jutro, Slovenija

Če bi vedel v kaj se spuščam, bi se odločil enako kot sem se, sem včeraj popoldne rekel svojemu prijatelju, ko sva sedela na stopnicah poslovne stavbe SKB banke v neposredni bližini mojega doma in zdolgočaseno čakala na električista, ki je obljubil, da se oglasi čez slabih dvajset minut.

In prav zares mi ni in mi nikoli ne bo žal, da sem se takorekoč čez noč odločil, da moram glede mojega brloga nekaj ukreniti. Ko sva z Alešem predvčerajšnjim metala parket na balkon, kjer bo počakal na znanca, ki ga bo uporabil za kurjavo, sva lahko le nemočno hlastala za zrakom, saj nama je v nosnice udarjal grozljiv vonj po gnilih ivernih ploščah in takrat me je nenadoma prešinilo, da pravzaprav sploh ni čudno, da se v stanovanju nisem mogel znebiti neprijetnega vonja, naj sem zračil kolikor sem hotel. Ko nama je končno uspelo odstraniti vse ostanke, sva naletela na podlago desetih centimetrov drobnega peska, ki je nazadnje ugledal luč dneva, ko so ga tja z namenom zvočne izolacije nasuli delavci, ki so v petdesetih letih prejšnjega stoletja gradili nebotičnik.

Pravo kalvarijo pa sem doživel včeraj, ko sem si okoli treh popoldne (torej približno eno uro po tem, ko sem se spravil iz postelje) v ušesa namestil slušalke mp3 playerja, zgrabil sirkovo metlo in v ritmu Simple minds začel ta pesek počasi pometati. V roku petih minut je bil namreč celoten brlog poln prahu, jaz pa od glave do pet bel kot albin in čeprav sem v dveh urah, kolikor mi je celotno čiščenje vzelo, nekajkrat skorajda bruhal, nisem odnehal, dokler ni bil ves pesek v plastičnih vrečah. Kaj je nastalo s pohištvom, ki še vedno sameva na balkonu in je bilo popolnoma na udaru oblakov prahu, mi najbrž ni potrebno pripovedovati, ampak trenutno se ne ubadam s tem, da bo po končanem delu vse potrebno tudi nekako počistiti. To je trenutno povsem zadnja skrb.

Mi je pa zelo hecno nekaj povsem drugega. Začel sem s tem, da sem razrezal tapison, nadaljeval z idejo, da bi čez parket položil laminat, sedaj pa imam razbitega pol stanovanja in malo morje idej kaj vse bom naredil. Od menjave predpotopnih in smrtno nevarnih varovalk za avtomatske, prek povsem drugačnega in predvsem sodobnega tlaka, vse do nabave kar nekaj novih kosov pohištva, morda pa si bom na koncu omislil celo klimatsko napravo.

Z Alešem se smejiva in vsako uro znova se izkaže, da kljub temu, da sva si različna kot dan in noč, odlično funkcionirava. Prav zato tudi tako ekspresno nadaljujeva in ni dvoma, da bo končni videz garsonjere naravnost fantastičen. Pravzaprav je edina stvar, ki me ta trenutek malce bolj resno skrbi, vprašanje kam se bom preselil v nedeljo, ko se starši mojega prijatelja vrnejo z dopusta, zaradi česar pri njemu ne bom več mogel ostati. Ne zato, ker me ne bi marali ali kaj podobnega, pač pa me enostavno ne bi imeli kam dati. No, bom videl, do takrat so še štirje debeli dnevi in čeprav v nedeljo obnova še zdaleč ne bo končana, ampak se bo vse skupaj zavleklo še za najmanj en teden, če ne celo več, bom že potrpel in nekako preživel to dobo pa četudi kot (heh…) brezdomec.

O prenavljanju Volkovega brloga bom zagotovo še pisal, če ne prej pa takrat, ko se bom spet usedel na svoj udoben pisarniški stol in pohvalil (ali pa tudi popoljuval, kdo bi to vedel) kakšnega mojstra, ki je svoj posel opravil kot je bilo potrebno. Danes bo spet dolg dan, saj me najprej čaka rušenje še enega izmed povsem nepotrebnih kvazi pregradnih zidov in odstranjevanje vreč peska, takoj nato pa bo najbrž na vrata že potrkal električist in začel razbijati stene. Vse bom zdržal, tudi tempo garanja v stanovanju čez dan in službe čez noč, samo da se ne začne kakšno dolgotrajnejše deževno obdobje. Dajte še malo držat pesti tako kot do zdaj, zmenjeno?

Lahko noč vam želi

vaš

Volk

 • Share/Bookmark
 
9 odgovorov na “Mogoče bom postal brezdomec”
 1. nevenka - 3.09.2009 ob 07:08
  nevenka

  Držim pesti, da ne bo težav ne z mojstri ne z vremenom…

 2. drmagnum - 3.09.2009 ob 08:06
  drmagnum

  Tudi jaz sem na tvoji strani. Čim manj zapletov ob obnovi tvojega brloga in vse dobro.

 3. :-) - 3.09.2009 ob 08:59

  Držimo pesti Volk, držimo!

 4. strojnik - 3.09.2009 ob 09:35
  strojnik

  Mi je žal, da ravno jaz, ampak nekdo te mora postaviti na realan tla… :?

  Z mojstri bodo težave in zadeva se bo zavlekla. Upam, da bodo naredili delo kot je treba in bo slaba volja čim prej pozabljena… :?

  Sorry za pesimizem, ampak ravno se pripravljam poslati odvetnika k enemu od “mojstrov”… :?

 5. NordStar - 3.09.2009 ob 09:39

  Saj te bo že kdo vzel pod streho, ko si tako miroljuben in pošten. No, Nova Gorica, iščemo kavč za Volkca :)

 6. MyotisSI - 3.09.2009 ob 10:54

  Jah Volk. Tudi jaz nočem biti pesimist ma z mojstri bodi res pazljiv. Ker zelo radi uporabljajo besede: “Pridem jutri”. ta jutri pa se lahko vleče tedne in mesece. Povprašaj prijatelje/kolege koga priporočajo.

  Naredi sam kolikor se le da. In se bojim da ne bo tako hitro šlo skozi.

  Evo moj primer: S punco sva pred kratkim prenavljala kuhinjo in hodnik v cca 55 m2 velikem 2 sobnem stanovanju v N.G.

  Zamenjali naj bi predpotopno razsuto kuhinjo, ploščice za elementi kuhinje, na novo položili elektriko za kuhinjskimi elementi in čez parket položili laminat in pobelili. Mala malica a ne?

  Plan je bil en teden, dejansko pa smo porabili 1 mesec. Delali vsak dan ko budale jaz in njen oče. (nekaj dopusta ma načeloma popoldne po službi). Seveda je šlo malo počasneje, ker smo delali sami, samo če bi mojstre čakal in jih še plačal, bi porabil vsaj še 1x več €€€€.

  Te nočem zamororit, sam malo spraviti na realna tla. Če boš končal vse v 2-3 tednih si car, res!!

  Srečno pri prenovi in veliko trdnih živcev.

 7. mama - 3.09.2009 ob 11:58

  sosed ce ne bos mel kam te mi zacasno vzamemo v eno sobo, da ne bos spal na klopci.Vreme na zalost ne moremo spremenit in kot zanalasc uliva,in to ravno na balkon ti ne zavidam upam da mas vsaj malo pohistva gor…srecno in ostani optimist…

 8. Alex van der Volk - 3.09.2009 ob 20:27
  Alex van der Volk

  Samo na hitro. Hvala vsem, o dogajanju bom pa zagotovo še poročal

  @mama: Če misliš resno, se ne bom delal prav nič finega, ampak bom priložnost zgrabil z obema rokama, tako da si jutri popoldne (ampak ne pred trejo) vabljena k meni da vidiš v kakšnem razsulu je vse skupaj in da se zmeniva za dobo od kdaj do kdaj lahko ostanem in seveda za najemnino ;)

 9. Trisha - 3.09.2009 ob 20:40

  Škoda, da si tolko daleč – v nasprotnem primeru bi ti lahko priporočila nekaj mojstrov, ki so bili pri hiši skoraj prej, kot je bilo konec telefonskega pogovora, da ga potrebujemo. :)

  Optimizem vedno zmaga, kakšen dan mimo načrtov pa naj te ne vrže s tira! ;)

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !