Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Kaos v brlogu

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 1.09.2009 ob 06:44 ob 06:44 pod (Po)nočna filozofiranja, Volkovi izzivi

Dobro jutro, Slovenija

Volkov brlog je v stanju popolnega kaosa. Ja, čisto zares. Seveda pa s tem ne mislim bloga, ki ga pravkar berete, temveč tisti »pravi« brlog, v katerem preživljam dneve in noči in v katerem se včasih od smeha trese strop, drugič pa se zaradi solz začne dvigovati parket.

Brlog, ki nikoli ni bil vzor nekega udobnega domovanja, je bil zadnjih par mesecev v tako katastrofalnem stanju, da se tega ne da opisati. Če vam bom povedal, da sem vsak večer znova potreboval najmanj dve uri, da sem končno zaspal, zbudil pa sem se mačkast, čeprav nisem alkohola niti povohal, kaj šele poskusil, boste vedeli vse, tako da problemov s tapisonom, iz katerega so se kljub rednemu sesanju ob vsakem koraku dvigovali oblaki prahu, zaradi česar je bil vsako jutro zamašen nos že skorajda rutina, raje ne bom niti omenjal.

Redni bralci veste kakšne probleme sem imel na začetku leta z vnetimi sinusi in ko sem se v soboto spet divje usekoval in preklinjal dan, ko sem uslišal Lisičino željo in po brlogu položil tapison, ki je prav kmalu postal leglo pršic, me je zgrabilo pet minut. V škatli z orodjem sem mrzlično poiskal olfa nož in v manj kot pol ure vse skupaj razrezal. A hipec zadovoljstva mi je takoj ukradel pogled na dotrajan parket in čeprav sem tisto noč spal veliko bolje, sem bil v nedeljo trdno odločen. Brlog bom prenovil pa naj stane kar hoče.

V nedeljo zvečer sem se dobil s svojim bratom in ko sem mu zaupal, da bi čez parket položil laminat, da bi vse skupaj postalo vsaj malce bolj človeško, je v istem hipu obljubil da mi bo pomagal. Ker pa je načrtovanje na slepo sila tvegana stvar, sva se po eni pijači odpeljala k meni, kjer me je žal čakala neprijetna resnica. Parket ni samo v zelo slabem stanju, temveč od spodaj dobesedno trohni, zaradi česar so si tam svoje male domove uredili (o ja…), ščurki. Kot da to ne bi bilo dovolj, sva družno ugotovila, da bi bila največja neumnost kar jo lahko naredim, to, da bi poskrbel samo za tla, vse ostalo pa zanemaril, saj s tem ne bi popravil čisto ničesar, še najmanj slabega spanca. Srečno naključje je hotelo, da je bila sestra mojega prijatelja, ki jo je poklical za nasvet, povsem v bližini in čez dobre pol ure sem imel v rokah list papirja s približnim načrtom kako iz brloga narediti topel in prijazen dom, v katerega se po službi ne bom vračal z odporom.

Po včerajšnjem dopoldanskem izletu v Padovo (trikrat lahko ugibate katero trgovino smo obiskali), ki je terjal vstajanje ob šestih zjutraj in zaradi katerega sem v nocojšnji nočni dihal na škrge, sva se z Alešem okoli treh popoldne lotila dela in na moj ogromen balkon najprej znosila škatle v katere sem metal kar mi je tisti trenutek prišlo pod roke, nato pa še pohištvo in naredila borbeni plan dela. Najprej parket ven, celo garsonjero našpricati s strupom za zatiranje gomazeče golazni in pustiti, da ta v naslednjih štiriindvajsetih urah opravi svoje, potem pa še težji del naloge. Poravnati tla, zakrpati luknje na stenah, zamenjati predpotopne varovalke z avtomatskimi, pobeliti, položiti plutovino in laminat ter nazadnje znova sestaviti in povsem na novo prerazporediti pohištvo.

Za rok, ko naj bi bila prenova končana, sva si zastavila nedeljo, kar zaradi mojih nočnih ne bo tako lahka naloga kot bi si kdo mislil, a sam sem trdno prepričan, da nama bo uspelo in edino kar me malce skrbi, je finančno stanje, ki ta trenutek resnično ni najbolj rožnato. Vendar pa je tudi zdrs v nekoliko debelejše rdeče številke veliko manj nevaren od igračkanja z mojim in Volkčevim zdravjem, kar sem (sicer povsem nezavedno, ampak vendarle) počel zadnjih nekaj let.

Seveda se bom, kljub temu, da sem se včeraj za čas prenove preselil k mojemu najboljšemu prijatelju, oz. že kar bratu, še vedno vsako jutro oglasil. Morda ne s tako obširnimi modrovanji kot ponavadi, saj bom zaradi popoldanskega garanja slej ko prej iz vsake nočne prišel napol mrtev, vi pa nama nikar ne pozabite zaželeti sreče. Kolikor poznam moj dom, jo bova potrebovala.

Lahko noč vam želi

vaš

Volk

 • Share/Bookmark
 
4 odgovorov na “Kaos v brlogu”
 1. Tamara Zara - 1.09.2009 ob 08:16

  Vso srečo! Pa glej, da bojo pol kakšne fotke padle!!!

 2. Zimske gume - 1.09.2009 ob 08:36

  Ufff… tole je pa zajebano. Upam, da se bos resil golazni, poloziti laminat bo mala malica proti ščurkom.

 3. (Š)pelca - 1.09.2009 ob 10:05

  Hihihi, ko boš končal, pa lahko prideš še k meni kaj naredit ;) ne, saj se hecam … Res pa ti želim, da boste naredili vse tipitop :)

 4. Trisha - 2.09.2009 ob 23:15

  Uspešen teden želim! Sreča pa itak spremlja pogumne! ;)

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !