Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Jugonostalgik štopa častni krog – utrinki

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 4.08.2009 ob 11:33 ob 11:33 pod Fotogalerije & Fotoreportaže, Jaz, Volk, Video, Volkova potepanja, Volkovi izzivi

Simba me je v komentarjih napol za šalo, napol zares okrcala, če se mi na mojem avtoštoparskem potepu zares ni zgodilo nič kar bi bilo vredno zapisa, čeprav je hkrati poudarila, da izredno rada prebere vsak moj prispevek. No, moj odgovor je bil, da je stvar povsem obratna, saj se mi je zgodilo toliko stvari, da bi lahko napisal knjigo. Med potjo sem se včasih dejansko zalotil, da premišljujem ali mi bo sploh uspelo vse doživljaje opisati v takšnem tempu kot sem jih doživljal, na koncu pa sem se odločil, da bom poskusil, presodili pa boste seveda lahko samo vi. Ali bo iz vsega skupaj na koncu nastala knjiga, ki jo bom izdal v samozaložbi, pri KATR-u, bo to word ali PDF dokument ali bom na koncu resnično vse skupaj po delih objavil na blogu pa bomo tudi že še videli.

Ker verjamem, da se mnogo bralcev sprašuje podobne stvari kot Simba, sem se odločil, da vam za aperitiv ponudim nekaj fotografskih utrinkov. Žal znam uporabljati tipkovnico veliko bolje kot fotoaparat, zato slike kljub izredno dobremu aparatu niso nek presežek, ampak za začetek bo že, kajne?

Opomba, 21. 05. 2010: ker je v nastajanju obširen potopis potovanja (linke bom sproti dodajal v objavo), se bodo slike iz tega prispevka sproti umikale, v načrtu pa imam, da bo na koncu ostal samo videoposnetek. Hvala za razumevanje)

Prolog: Jugonostalgik štopa častni krog

I. poglavje: Z “Avstralcem” proti jugu

II. poglavje: Neka druga Italija

III. poglavje: “Daváj, daváj!”

IV. poglavje: Samo denar nekaj velja

V. poglavje: Vročina, smeti in prah

VI. poglavje: Polnočni beg

VII. poglavje: Grški kotel

VIII. poglavje: Daniel in Miriana (?)

IX. poglavje: Železna cesta (?)

X. poglavje: Na obali Črnega morja (?)

XI. Sončnice in pšenica (?)

In za konec še bonus. Videoposnetek zadnjih metrov potovanja. Čeprav me je italijanski Romun Atila, ki mi je ustavil v Udinah, želel peljati vse do točke kjer sem štartal, sem ga prosil naj mi ustavi petdeset metrov pred italijansko stranjo nekdanjega mejnega prehoda, ker moram te zadnje metre prehoditi. Vsi, ki (tako kot jaz) ne prenašate mojega osladnega glasu, dobro veste kaj morate narediti.

http://www.vimeo.com/5918355

 • Share/Bookmark
 
13 odgovorov na “Jugonostalgik štopa častni krog – utrinki”
 1. mama - 4.08.2009 ob 15:49

  Ej SUPER zdaj sem pa tako radovedna,da komi cakam,da se kaj napises in drugic najrajsi grem s tabo…

 2. Trisha - 4.08.2009 ob 17:58

  Ko se boš odločal, v koliko izvodih knjigo izdat, me štej zraven! ;)

 3. chef - 4.08.2009 ob 20:57
  chef

  Zmagovalec! Svaka čast.

 4. siggi - 4.08.2009 ob 22:51

  Svaka čast mojster. Treba met jajca za se odločit in za it na tako pot! Kapo dol

 5. Alex van der Volk - 4.08.2009 ob 23:08
  Alex van der Volk

  @mama: ja, vsaj do jeseni bo potrebno počakat, ampak se bom potrudil in po koncu avgusta res dal vse od sebe. O potovanja pa (čeprav vem da je šala)… Volk vedno potuje sam, sem pač samotar ;)

  @Trisha: Ah, saj na koncu iz vsega skupaj ne bo nič, Trishi. Čeprav, heh, nikoli se ne ve, no. Dajmo se pustit presenetit

  @chef: Hvala, hvala… čeprav se zavedam da je veliko ljudi, ki so preštopali tudi veliko večje razdalje kot eno turo okoli bivše SFRJ

  @siggi: Prave ture še prihajajo (jebiga, bolj star bolj nor) in za naslednje leto že načrtujem nekaj resnično norega

 6. chef - 4.08.2009 ob 23:25
  chef

  @Alex: Preštopat SFRJ je vredno več kot preštopat cel zahod in sever. Been there, done something different, but I know the problem :)

  Že tistih faking 40 stopinj. Midva sva jih imela v maksimumu 45,2. Albanija, ja.

  Kar se tiče potovanja brez spremljevalcev. Po mojem vrhunska zadeva in najbolj pristno doživetje. Jaz sicer ne bi vzdržal, ker mi postane dolgčas že po dveh dneh (pa so v bistvu službene poti, ko se dela od jutra do večera), ampak vseeno.

 7. simba - 5.08.2009 ob 08:26

  Zakon. Sem prav vesela, da sem te “zbodla”, da kaj napišeš.

  Komaj čakam nadaljevanja na blogu oz. knjige oz. karkoli boš napisal.

  Me pa najbolj zanima, kako so v turističnem smislu razvita albanska obmorska mesta… Imajo hotele, apartmaje, kampe? Cene?

 8. Nick - 5.08.2009 ob 20:38

  Super, malo jih je tako korajžnih!! Seveda pa ne morem čisto iz svoje kože: nekatera mesta imajo tudi slovenska imena, torej Solun, Temišvar in Videm. Just for the case.

 9. Nick - 5.08.2009 ob 20:42

  In Neapelj, ja.

 10. Alex van der Volk - 5.08.2009 ob 22:25
  Alex van der Volk

  @Nick: Mi boš verjel na besedo, če ti povem, da sem se kar nekaj časa ukvarjal s tem problemom? Na koncu sem se odločil, da bi bilo precej smešno, če že ne nesmiselno če bi nekatere kraje pisal v slovenski različici imena in druge v originalu, zato sem se odločil in striktno pisal vse v originalu. Pri opisovanju nogometnih popotovanj kraje ponavadi pišem v slovenski različici (Temišvar, Vroclav, Praga, Skadar…), tokrat pa sem se odločil drugače. No, če boš ponudil pomoč, ti z veseljem pošljem imena vseh mest kjer sem bil pa mi jih boš pomagal “prevesti” ;)

 11. Alex van der Volk - 5.08.2009 ob 22:39
  Alex van der Volk

  Aha, še nekaj sem pozabil dodati. Saj pomoje se bom totalno osmešil, ker bo izgledalo kot da se pred potovanjem sploh nisem pripravljal, kar je seveda daleč od resnice. No, ampak vseeno. Za Solun sem valjda že slišal, ampak najmanjšega pojma nisem imel, da je Thessaloniki originalno ime zanj :)

 12. Nick - 6.08.2009 ob 09:36

  Verjamem na tvojo besedo, seveda pa ne razumem, zakaj bi šel na nogomet na Reko, kot popotnik pa na Rijeko ;))

  Sicer pa mojemu egu popolnoma zadostuje, da si na to tematiko ali problematiko vsaj pomislil in da si dovolil, da sem lahko bralstvo na to opozoril.

  Moje tozadevne pomoči torej ne potrebuješ, pa saj je itak vse na netu. Le objavi še kaj, je prijetno branje :))

 13. Delno prebujeni - 10.08.2009 ob 14:56

  Volk,po slikah sodeč je pa tole bilo res eno polno potovanje s polno vrsto doživetij. Čestitam za aktivno dejavnost in….izdaj knjigo v samozaložbi.Lp.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !