Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Dobro jutro, Nemčija

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 30.03.2009 ob 06:54 ob 06:54 pod (Po)nočna filozofiranja, Groteska ni burleska

Medtem ko se škandal, ki je izbruhnil ob odkritju okostnjakov v zapuščenem rudniškem jašku na jugu države in ki je dodobra razdelil politični vrh naše velike Nemčije, počasi umirja, so spletni forumi še vedno polni takšnih in drugačnih debat o tem, kdo so v resnici bili ti ljudje in kakšno vlogo so imeli v 2. svetovni vojni, ki je po porazu zavezniških sil arijski rasi končno prinesla nadvlado in blaginjo v kateri živimo danes.

Naj bo jasno. Ve se, da so se med vojno na tem območju po gozdovih skrivale skupine krvoločnih banditov, poznane pod skupnim imenom partizani. Kot vemo iz zgodovinskih učbenikov, je bil njihov primarni cilj ustanovitev komunistične države z enopartijskim sistemom, kjer bi demokracija bila le v domeni znanstvene fantastike. S pomočjo organizacij, ki so verjele v zmago Nemčije in prisegle našemu velikemu vodji, je bil njihov upor zadušen in devetega maja 1945 je nad ljubljanskim gradom zaplapolala nemška zastava.

V izjavah za javnost sicer največkrat slišimo, da je nesmiselno pogrevati dogodke, ki so se zgodili več kot petdeset let nazaj, saj vsaka vojna pač terja svoje žrtve. Toda dejstvo je, da so bili vsi ti ljudje surovo in zverinsko pobiti, ne da bi prag sodišča sploh videli, kaj šele stopili čezenj. Kaj ni ravno naš veliki vodja po vojni izjavljal, da je vsako življenje sveto in kako mu je žal, ker je nesmiselna morija trajala kar šest let? Četudi so to bili klavci svojega naroda, ki jim ni bilo mar za svoje brate, ampak zgolj za upor, mar si ne bi zaslužili vsaj obrambe?

Večina nemškega prebivalstva se s povojnimi poboji strinja, češ da si ljudje, zaradi katerih je vojna trajala veliko več časa kot bi sicer, drugega sploh niso zaslužili. Konec koncev je podporo tedanji odločitvi jasno izrazil tudi sveti oče v Vatikanu, a ob kupu trupel nikomur ne bi smelo biti vseeno.

Dr. Franz Bauer, sicer priznan zgodovinar, politik in veteran bitke za Leningrad, je nekoč izjavil, da so povojni poboji takšna izmišljotina kot arhivski videoposnetki koncentracijskih taborišč z vzhoda naše države, s katerimi želijo Američani med ljudstvo vnesti nemir. Takrat je trdno zatrdil, da taborišča niso nikoli obstajala, kot tudi ne streljanje in razseljevanje nedolžnih civilistov. Toda zdaj so pred nami trdni dokazi, da je to laž. V rudniku je nekdo pobil več sto ljudi in nato skrbno zabarikadiral pot do njihovih trupel. Si upamo trditi, da so to res bili razbojniki, ki bi v primeru, da bi jih pustili pri življenju, zbežali v enklavo v Sibiriji, ki je Japonci nikoli niso osvojili in tam nadaljevali svoje dejavnosti? Kaj če so to bili nedolžni ljudje, ki so zgolj želeli še naprej govoriti svoj jezik? In, oh, zdaj ko vemo, da so se povojni poboji kljub vsem zanikanjem vseeno dogajali, kako smo lahko prepričani, da so ameriški posnetki zgolj ponaredki, kot trdi vrh naše države?

Psi bodo še lajali, karavana pa bo šla naprej. Čisto vsi vemo kako se je končala druga svetovna vojna, saj zgolj zaradi zmage naše armade danes živimo v miru in svobodi. Zgodovina je žal vse preveč meglena, da bi jo lahko kdorkoli objektivno ocenjeval in kaj se je v resnici dogajalo tistega daljnega leta 1945 najbrž ne bomo nikoli izvedeli. No, morda pa je tako tudi prav.

Lahko noč vam želi

vaš

Wolf

p.s.

Si upate trditi, da ne bi bilo res tako, če bi Nemčija zmagala v drugi svetovni vojni?

 • Share/Bookmark
 
8 odgovorov na “Dobro jutro, Nemčija”
 1. NordStar - 30.03.2009 ob 11:09

  Sicer nisem čist razumel, se je pa odlično bralo :)

 2. darb - 30.03.2009 ob 11:39

  Raje nisem niti bral, da sei ne pokvarim dneva. Drugači pa drži se! :)

 3. drmagnum - 30.03.2009 ob 13:07
  drmagnum

  Raje ne pomislim kako nam bi bilo, če bi bilo. Še sreča, da so nas osvobodili sedaj za nekatere tako osovraženi osvoboditelji.

 4. Renton - 30.03.2009 ob 20:03

  Oštja, si me prestrašil zdej. Sem te že hotel nadret, da kašn Primorec si, da rečeš partizanom banditi. :)) Še dobro, da sem potrpel in prebral do konca, kjer mi je kapnilo, kaj si hotel sploh povedati s tem. Super članek, Volk, kot vedno! ;)

 5. MMMZ - 31.03.2009 ob 17:33

  ja bilo bi tako, če bi zmagal Tretji rajh. mislim, da je tudi knjiga Robert Hariss – Veliki rajh, ki opisuje kako bi bilo, če bi preživel tretji rajh. preberite , bo zanimljivo.

 6. spomincica - 2.04.2009 ob 14:45
  spomincica

  ja, se strinjam z MMMZ, v Velikem rajhu 1964 je govora o tem. pa v Človeku v visokem dvorcu tud (o japoncih v ameriku). in si misleš, hvala k**cu za tistih par ameriških raket, a ne?

 7. had priporoča blog zapise | had razmišlja in zapiše | had blog - 2.04.2009 ob 19:57

  [...] Dobro jutro, Nemčija – Aleš Prelog – Volk [...]

 8. babica - 7.04.2009 ob 15:23

  Čudim se, Volkec, da nisi napisal še tega, kako so bili “delivci pravice” L.1945, inovativni, saj niti krogelj niso uporabljali. Če bi bil med okostnjakih kdo tvojih bljižnjih, bi drugače občutil. ZLOČIN PA JE ZLOČIN, PA ČE GA ZAGREŠI SUROVI NEMEC, ALI PLEMENITI KOMUNIST.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !