Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Ste že slišali tistega o Sloveniji?

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 1.02.2009 ob 07:27 ob 07:27 pod (Po)nočna filozofiranja, Žlica pelina

Dobro jutro, Slovenija in/i Hrvatska

Med Slovenijo in Hrvaško divja vojna. Kakšna briljantna ugotovitev, kaj, čudno da se ne imenujem kar Alex Tesla. Seveda to ni vojna v pravem pomenu besede, saj na srečo (še) ne poslušamo zavijanja siren, ki bi opozarjale na letalske napade, kaj šele da bi preštevali ranjene (tiste praske, ki jih je dobil Joško Joras ob spektakularnem padcu bom zanemaril) ali celo mrtve, ampak vsakdo, ki se vsaj malo zanima za politiko, bo priznal, da med državama divja vojna. A ne samo v politiki, kjer se vse skupaj spreminja v komedijo, ki ji povprečen državljan ne more več slediti, pač pa predvsem prek medijev in še posebej interneta.

Zares, pravi užitek je prelistati najprej slovensko, nato pa še hrvaško dnevno časopisje, kaj šele poslušati televizijske informativne oddaje. Vsaka stran vsak dan znova ponavlja svojo zgodbo, nekoliko bolj rumeni mediji so pa sploh češnja na vrhu torte, saj vsak dan lansirajo večjo ali manjšo aferico, neposredno povezano z drugo stranjo.

V tesnem sodelovanju z zgoraj omenjenimi, doživljajo novo pomlad tudi spletni forumi. Ko jih človek preleti, ne more verjeti, da se ljudem dejansko da pisati tudi po meter dolge poste, čeprav se najbrž (in že zaradi njih samih upam, da imam prav) zavedajo, da z njimi ne bodo rešili ničesar. Še tistega, kateremu je nek tak mini esej namenjen, bodo težko prepričali, da bo spremenil mnenje, kaj šele, da bi z njim dejansko rešili problem.

No, medtem ko se mi sprašujemo ali smo dejansko izvolili pravo vlado, ki je končno ponosno vzravnala hrbtenico, ko je Hrvaški preprečila nadaljevanje pogajanj za vstop v EU, zmerjamo grde in lumpe sosede, vključno z vsemi njihovimi kockami ter parlamentiramo ali ne bi bilo nemara prav, da jim zapremo tudi pot v Nato, so se Hrvati oprijeli humorja. Saj veste, ko je vojna, je prav humor tisto kar potrebuje narod, da nekoliko pozabi na vsakodnevne skrbi, to so konec koncev vedeli že v antičnem Rimu, da o drugi svetovni vojni in burkah, ki so jih prirejali partizani, sploh ne govorimo. Ja, hrvaške internetne forume so preplavili valovi vicev na račun Slovenije in Slovencev…

Leti avion iznad Slovenije i pilot govori putnicima: »Sada se nalazimo u Slo…Austriji«

Kada netko otvara kišobran u Ljubljani, mora pazit da ne pikne nekog u oko u Mariboru.

Na Planici nema skokova preko 250m jer duži letovi završavaju u Italiji.

Zašto su slovenci ušli u eu? austrijancima je trebalo još parkirališta

Otvorena je nova staza formule 1 oko slovenije.

Kakve boje su slovenski tenkovi? Oba su zelena.

Zašto je disco club u Ljubljani zatvoren? Susjedne države su se bunile na buku (eden bolj duhovitih)

Najkraći vic na svijetu: Šeta bračni par slovenskom obalom…

Za što Slovenci koriste radar? Za zafrkanciju!!!!

Kako izgleda inteligentan čovjek u Sloveniji? Kao turist.

Hja, če je neka država trenutno močnejša, se je nanjo pač potrebno spraviti s humorjem, Srbi, ki so se med obstreljevanjem Beograda veselo norčevali iz ZDA, že vedo kako to gre. Toda če pogledamo zgornje vice, hitro ugotovimo, da so Hrvati tokrat brcnili v temo. Ni važno na kateri forum (ali blog) zaviješ, vedno znova naletiš na ene in iste vice, če pa že prebereš kakšnega novejšega, je tudi ta po istem kopitu. Slovenija je majhna! Slovenija je tako majhna državica, da je to zanjo prava mala sramota, zato jih bo najbolj prizadelo, če se bomo iz njih norčevali na ta račun. O tem, da bi se potrudili in skupaj sestavili kakšen malo bolj duhovit vic (in tem bi imeli ogromno, saj bi lahko recimo začeli s slovenskimi ženskami, ki so že pregovorno najbolj žleht bitja na Balkanu), ni bilo govora. Hrvaške internetne strani so tako rekoč čez noč preplavili dovtipi o majhni državici, ki so v vsej zgodovini meddržavnih odnosov verjetno najbolj nedolžna stvar doslej, toda…

Slovenci pač ne bi bili Slovenci, če ne bi tudi tokrat skočili v zrak in namesto, da bi se skupaj z njimi nasmejali na svoj račun ali jim na enak način vsaj poskušali pokazati, da tudi naš humor ni od muh, smo se začeli zgražati in pošiljati na jug plohe že zdavnaj izrabljenih žaljivk, začenši z ustaši. Kaj se boste vi smejali, da smo majhni, kaj pa je to važno, ko smo pa veliko bolj razviti ter napredni od vas in pazite, mi smo v EU, vi pa ne, zato samo tiho, sicer ne boste vohali evropskega zraka še najmanj dvajset let.

Ne, Hrvati resnično niso najbolj duhoviti šaljivci, toda tokrat so nas prekosili na celi črti, saj so (sicer s pomočjo ene od slovenskih komercialnih tv postaj, ki je o tem poročala) dosegli točno to kar so želeli. Ker niso imeli ničesar drugega, so se začeli norčevati na naš račun, mi pa smo jim, na veliko veselje vseh rumenih medijev, spet nasedli in v pomanjkanju kreativnih idej spet začeli navijati za njihove športne nasprotnike, tokrat ne v nogometu, pač pa na svetovnem prvenstvu v rokometu, ki se bo končalo danes popoldne.

Ne morem oceniti koliko informacij o naših sporih se razširi po Evropi. O vsaki malenkosti bržkone ne poročajo v državah kot so Nemčija, Francija, Španija, Italija itd. Lahko pa zatrdim, da še dobro da ne, kajti morda bi nam zaradi takšnega obnašanja utegnili zgraditi zid med državama, da bi otroci, ki se kregajo v peskovniku končno dali staršem malo miru.

Lahko noč vam želi

vaš

Volk

 • Share/Bookmark
 
30 odgovorov na “Ste že slišali tistega o Sloveniji?”
 1. dare - 1.02.2009 ob 09:34

  Prav te dni smo enkrat pri omizju premlevali koliko se da v teh časih (še) zmanipulirati ljudi. To mislim pač v primerjavi z nekimi preteklimi obdobji. In prišli smo bolj ali manj vsi do zaključka, da se (nas) da voditi kot ovce ravno tako kot pred sto ali tristo letih. Izhajali smo iz dejstva kako strašno kar naenkrat sovražimo Hrvate (in oni nas) ! Z veseljem ugotavljam , da jaz osebno ne sovražim niti enega Hrvata. Če sem natančnejši, niti enega ne poznam. Do tega hvalevrednega odnosa do njih sem prišel s pomočjo pravila, da niti slučajno ne smem verjeti novinarjem in politikom, ne našim ne njihovim. Kot drugo pravilo pa moram razumeti ovčje blejanje kot prirojeno oglašanje brez slabe (ali dobre) misli. Vseeno pa mislim, da se balkanci odzivajo na stvari s humorjem predvsem zato, ker imajo to v naravi. Srbi so pri tem še bistveno boljši od Hrvatov. Mislim tudi, da to ni ravno zelo hudo. Malo smotano je, če se ne morejo spomniti nobenega drugega motiva kot je kvadratura Slovenije. No, pa to niti ni tako važno. Upam, v glavnem, da bodo vsi skupaj ostali pri humorju. S tem mislim na primer na to, da me ne bo treba biti strah kdaj za kakšen dan oditi v Istro , da ne bi kje naletel na kakšno čredo razjarjenih ovac.lp

 2. NuckinFuts - 1.02.2009 ob 12:04
  NuckinFuts

  Res zanimivo.. meni se sploh ne zdi, da bi bili z njimi v vojni. =) Verjetno, ker ne spremljam medijev in jih sploh ne jemljem resno…

 3. Gus - 1.02.2009 ob 13:36

  Dol mi visijo tako Hrvati kot drugi narodi, dokler imamo v Sloveniji probleme.

 4. Trisha - 1.02.2009 ob 22:37

  Ej, samo tile vici so pa res stari “ko mat’ Zemlja”… kakšnemu novemu (in izvirnemu) bi se od srca nasmejala.

 5. beno - 1.02.2009 ob 23:53

  Ob svetovnem prvensvu na Hrvaškem in dobrem zaključku (za nas) sem se spomnil na blog o nesrečnem odhodu hrvatov z EP-ja v A in Š čez našo slovenijo seveda…….pač napišem sem, saj tema ni niti toliko zgrešena. Torej ob finalu smo si lahko le še poglobili naše negativno mnenje o naših sosedih…. nadutost, neupravičena vzvišenost, ustaška kri, ki ne bo zamrla nikoli, in seveda nezmožnost prenašanja poraza…..in vsi nešportni pripetljaji, ki so se zgodili. verjetno ste opazili mnoge trenutke, ko se je pokazala prava hrvaška miselnost……nebi podrobno o dogodkih, ker tam se na umirjen način ne da izražati, in podpiranje hrvatov v športu je s strani Slovenca, ki ve kaj je šport, ker ne prenesem nekaterih, ki se utemeljujejo s tem, da politike s športom ne smemo mešati…taki nimajo pojma o športu……..torej zanima me, kdaj bo napisan blog o hrvaškem športu kot čudežu (ko se narod tako dvigne, da kljub porazu misli da je boljši, ko se izraža na živalski način, ko išče krivca vsepovsod samo pri sebi ne…..in kdo izven meja, lahko navija za hrvaško ob teh dejstvih…..Šport se ceni, ko znaš pokritizirati samega sebe (tu smo pa spet mi premočni in to ni dobro za šport).

  Zanima me kdaj bo bloger spremenil svoje mnenje o hrvaškem športu!

 6. beno - 1.02.2009 ob 23:59

  dare- za to, da se zaveš koga imaš za soseda sploh ni potrebno spremljati medijev, o tem ti pričajo dejstva s katerimi očitno nisi seznanjen………..In veš, taki ko ne poznajo stvari, ko ne spremljajo sedanjosti o zgodovini so seznanjeni z osnovami, (kaj a misliš, da se bomo v šoli učili slabo o naši državi in ljudeh v okolici?)………….taki kot si ti se lahko izrazijo kot(vseeno mi je, me zanimajo pomembnejše stvari) zelo narobe pa je, ko nekdo ne pozna scene in piše sebi v škodo!

 7. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 01:23
  Alex van der Volk

  @beno: Zdaj pa jaz tebe vprašam. Zakaj za vraga, oz. ne ne za vraga, ampak zakaj za božjo voljo bi moral spreminjati mnenje o Hrvaški ali Hrvatih na splošno? Povsem odkrito priznavam, da simpatiziram z njimi. Všeč mi je njihova borbenost in duh, všeč mi je njihov patriotizem (sicer rak rana našega naroda) in imam jih za prijateljski narod. Tako kot Srbe, Makedonce, Črnogorce in Bosance. Za vsakogar bom držal, če le ne bo igeral proti Sloveniji. Ko bo katerakoli od teh držav tekmec moji domovini pa bom med prvimi na stadionu (ali v dvorani) in tam pustil glasilke ali še kaj več, če bo to potrebno.

  Veš, nekateri imamo srečo, da znamo na meddržavne probleme gledat realno in da nas ne omejujejo frustracije do grdih in lumpih kockastih. O nerešenih vprašanjih imam svoje mnenje od katerega ne odstopam in sicer, da bi bila že zdavanj rešena, če bi za to bil interes, ampak hej, na katerem travniku se bodo potem pasle ovce, ki jih je na obeh straneh (o ja, tudi na hrvaški) vse polno? Ovca, ki se mora pasti na skalah pač ni zadovoljna ovca in prej ko slej ji bo tega dovolj in bo začela videti dejanske probleme njenega gospodarja, anede?

  Pa poglejva sinočnjo tekmo… Francozi so bili odlična ekipa, medtem ko so Hrvati tudi na tem prvenstvu pokazali že mnogo boljše igre. Toda nemogče se je znebiti občutka, da so ravno Francozi vedeli kaj delajo, ko so že vnaprej izrazili bojazen zaradi morebitnega slabega sojenja. Le-to je bilo namreč veliko bolj v škodo Hrvaške kot Francije. Bo dovolj če omenim prekršek v napadu ob zaključku tekme, pri prednosti Francozov za dva zadetka, ki sta ga sodnika prisodila (mislim da) Metličiću? Kje sta ga videla je zame nerešljiva uganka in tekma je bila dokončno odločena, moralo pa je vsem zbil rdeč karton Voriju, ki je sicer naredil nedopustno potezo, toda rdečega kartona si vsekakor ni zaslužil. Kot da v tujih dvoranah nikoli nič ne prileti na igrišče, dajmo no… Razočaranje je pač nekaj kar boli, krivica pa peče še toliko bolj.

  O navijanju. Zakaj sem jaz, ki navijam za Hrvaško, če le ne igra proti Sloveniji, manj vreden kot nekdo, ki navija za Nemčijo, Italijo, Anglijo, itd. Snoči sem ob prihodu v službo (pet minut pred koncem tekme) zaradi nezadovoljstva z rezultatom dobil kup psovk in žaljivk. Na vprašanje zakaj je nekdo, ki navija za Nemčijo več vreden kot jaz, sem dobil odgovor, da so Nemci za razliko od Hrvatov veličasten narod, sploh pa nas Nemci ne jebejo v glavo. Ježeš, res smo ubogi, ker nas lumpi in grdi kockasti sosedje tako zelo zajebavajo. Ali ljudje sploh razumejo, da problemi niso rešeni, ker nobena stran noče da bi bili rešeni, bemmu vraga!? In ja, čisto resno vprašanje, kaj ima politika s hrvaškim športom? Resno, kaj ima hvaška rokometna ali nogometna reprezentanca opraviti s Piranskim zalivom ali (večnim provokatorjem) Joškom Jorasom? Najsrečnejši človek na svetu bom, če mi kdo lahko odgovori na to vprašanje.

  Zapomni si, Slovenec sem. Morda celo bolj goreč in patriotski kot ti, saj sem za svojo domovino prepotoval že lep kos sveta in tudi že trepetal za svoje življenje, na živce pa mi gredo internetni huligani (in pazi, sploh ne trdim, da si tudi ti eden teh, ker morda si celo moj reprezentančni navijaški kolega), ki gledajo tekmo na televiziji in hkrati komentirajo na internetu, kot da so največji strokovnjaki na tem svetu. Naj ima folk končno malo jajc. Naj si vzamejo dopust v službi, naj zapravijo par sto evrov in gredo na tekmo, kot to počnem jaz. Vraga, naj si na prsi vtetovrajo datum, ko je slovenski šport dosegel enega največjih dosežkov, če ne celo največjega in naj bodo nato glasni proti meni. Ne da se hvalim, ampak takšni komentarji m res razpičkajo.

  Ja, dajmo sovražit Hrvaško. Poslušajmo klovna Jelinčića, kupimo par atomskh bomb in zbombardirajmo Zagreb. Opa ne, potem bo radiacija prišla še k nam, dajmo raje Split. Mene Hrvati vsako leto lepo sprejmejo na morju, pri njih uživam in ker sem neprepirljiv karakter, nisem prišel še nikoli v spor z nikomer. In oh, ogromno takšnih poznam, ki navijajo za Slovenijo, če le ne igra proti Hrvaški. Veš, vseh teh ljudi politika ne zanima in ne mešajo je s športom.

  Seveda pa je potrebno poudariti, da se povečini ne gibljem po krajih, kjer se zadržuje veliko mladih, pač pa sem na morju bolj zapečkar, tako da puščam odprto možnost, da če bi hodil po diskačih, bi prej ko slej naletel na hrvaško ovco z opranimi možgani. Pa še če bi se to enkrat res zgodilo, ne bi spremenil mnenja, da so Hrvati prijateljski narod. Ker ne obsojam ljudi glede na enega. Ne Sovencev, ne Hrvatov, ne Nemcev ne nikogar.

  Še veliko več bi lahko napisal. Recimo o nadutih in neupravičeno vzvišenih Italijanih s fašistično krvjo, ki ne bo nikoli izumrla, kateri se predvsem pri nas na Primorskem obnašajo kot da smo vsi skupaj tu samo zaradi njih in da smo pravzaprav njihovi hlapci. Pa njih nihče ne tika, nihče jih nima za sovražen narod, nihče jih ne obsoja zaradi tega in zamisli si, niti malo ni sporno, če nekdo navija za njihove nogometne klube ali reprezentanco… Lahko bi ti napisal o lokalnih patriotih, ki pljuvajo čez vse kar je južno od Kolpe, nato pa s strankami (ali celo svojimi zaposlnimi, ki prihajajo od tam) govorijo po njihovo, medtem ko jaz striktno uporabljam slovenščino, s komerkoli že imam opravka… Ja, marsikaj bi ti še lahko napisal pa se mi res ne da več, sicer pa tudi ne vem če bi sploh imelo smisel.

  Hvala

 8. MetkaB - 2.02.2009 ob 02:57

  Toliko o “vojni”.Poleti pa bomo veselo drli na jug!!!

 9. dare - 2.02.2009 ob 08:07
  dare

  @beno

  “?)………….taki kot si ti se lahko izrazijo kot(vseeno mi je, me zanimajo pomembnejše stvari) zelo narobe pa je, ko nekdo ne pozna scene in piše sebi v škodo!”

  Daj za božjo voljo napiši malo bolj razumljivo. Iz tega skrpucala od stavka razberem samo to , da očitno veš kakšen človek sem. No, če bi to vedel, bi vedel tudi, da ne znam razbrati takšne kriptografije.

  Sinoči mi je pa bilo Hrvatov res žal. Imajo odličen rokomet in ustvarili so super vzdušje na tekmi.

 10. darb - 2.02.2009 ob 13:29

  Ej a nisi enkrat napial, da boš proval čim manj pisat o aktualnih zadevah(politika itd.)?

 11. beno - 2.02.2009 ob 14:25

  “Slovenci pač ne bi bili Slovenci, če ne bi tudi tokrat skočili v zrak in namesto, da bi se skupaj z njimi nasmejali na svoj račun ali jim na enak način vsaj poskušali pokazati, da tudi naš humor ni od muh, smo se začeli zgražati in pošiljati na jug plohe že zdavnaj izrabljenih žaljivk, začenši z ustaši. Kaj se boste vi smejali, da smo majhni, kaj pa je to važno, ko smo pa veliko bolj razviti ter napredni od vas in pazite, mi smo v EU, vi pa ne, zato samo tiho, sicer ne boste vohali evropskega zraka še najmanj dvajset let.”

  pa veš zakaj to o majhnosti boli??…..

  Ker smo v veliki meri majhni zaradi hrvaške….in kaj najbolj boli to, da oni ne poznajo zgodovine (saj se to v šolah zamolči oz. vsaka stran bo govorila sebi v prid)…….verjemem da ne poznaš scene na območju međimurja……jaz jo poznam toliko bolj zato jo omenim prej kot primer istre! ……….No pa, da povem: če smo neka bratska država in, če brat bratu krade na tak način kot se je to dogajalo tam………za moje pojme to ni več brat (največ smo krivi sami) vendar tako dogajanje ni sprejemljivo med sovražniki kaj šele brati….če ne poznaš takratnega dogajanja je kar nekaj člankov na to temo…….da so se ljudje tam nemočno upirali brez pomoči svoje države…….sovražnik pa jih je na fašistične načine uničeval….to se med brati ne sme dogajati (v to nas opominja Čakovec in ne hrvaški Čakovac) Pa je takrat hrvaška ravnala po svoji presoji, brez vpliva drugih,………to je samo en ubogi primer.In ko se potem na ta račun še nekdo šali—šali se zato ker sploh ne pozna ozadja zadeve(v večini mladina)-vprašaj naše starejše ljudi, ki so ostali na območju međimurja če jim je smešno. Res je da je tega že dolgo nazaj,se da tudi pozabiti vendar ne, to se nadaljuje, ne na tak način kot pred leti ker se tak način danes omejuje in zatira. In vprašanje, zakaj se to dogaja še danes, zakaj mura ni več meja kot je to bilo uverjeno in sprejeto z obeh strani? Zakaj si nekdo hoče prilastiti nekaj kar ni njegovega. Zakaj se meja pomika proti nam in ne vstran? Vprašajmo jih ali mogoče, vprašajmo vas, če Hrvate že tako ceniš in jih občuduješ, pa kdo premika meje? politika, ne prebivalci na tem območju, enako je v istri…..a bi bilo drugače, če bi bili manj razviti, slabši, mogoče? nikoli ne bomo izvedeli ker bodo vedno slabši,…..ljubomora je tista…..in če se vrnemo nazaj…….ti se ob tem smeješ…humor, res pravi humor, smešno zelo………ob tem, ko so eni umirali za zemljo se bomo mi smejali…..eni pa res nimate razčiščenih dejstev. Toliko huje med brati….Kaj smo mi storili njim….partizani so pobili ustaše na kočevskem….”ubili smo zavedne Hrvate”…..in mi imamo(uporabljamo) srbske veliko smiselnejše resnice o Hrvatih, to da so ustaši je dejstvo, saj znova in znova dokazujejo. Za to, da so manj razviti so si krivi sami, da smo mi brez zemlje pa nismo.

 12. beno - 2.02.2009 ob 15:15

  Prej sem pozabil omeniti: Vojna je vojna sovražnik ti pobere, ostane sovražnik. Sosed s katerim imaš nekaj skupnega(kje vi to najdete ne vem), pobere(na najbolj podel način)pa to počne še naprej, pa ga ti imaš še naprej za prijatelja….tu se lahko zamislimo……..tu mislim kot narod, kot mentaliteto naroda, saj tudi jaz imam dobrega prijatelja hrvata, pol slovenca, pa se o teh stvareh raje ne pogovarjava, je nacionalist(vemo da so jim prvi srbi in vojna, od kje tudi črpajo svojo moč, prav tako Mirko Filipovič, ki je njihov heroj). V športih je prav tako proti nam in nam želi slabo(nič slabega).Torej njegov značaj, pravi hrvaški, šport njegov ponos, seveda eden od tistih, ki so prepričani, da so kljub porazu NAJBOLJŠI in zaradi športa lahko pride tudi do spora, sem že izkusil, če je to normalno?…

  Da še odgovorim na odgovor. Po vrsti: Ker si tudi ti mešal politiko v spodnjih odstavkih: Hrvati(narod)ves čas igrajo proti nam, pa jih še vedno podpiraš? Saj tudi moj prijatelj ni proti meni kot posamezniku, je pa proti Sloveniji(zaradi zgodovinskih dejstev- že zaradi tega, da so oni imeli vojno in mi ne).

  Da ne bom na dolgo:(glede navijanja slovencev za hrvate) Verjetno razumeš šport zato na način kot si predstavljaš razloži to dejstvo: Kakšen je odnos med navijači klubov v angleški premier ligi, ko cel stadion poje “fuck you chelsea, ko se vodilna moštva v ligi na smrt sovražijo, in misliš, da jim ob napredovanju v raznih pokalih želijo dobro…. ne jim ne , to je rivalstvo, ki se razvije med narodi, ki imajo nekaj skupnega in to dela šport zanimiv. Škoti in Angleži mislim, da se prav tako sovražijo, Kaj imam jaz skupnega z italijani? nimam pojma kaj blebetajo o nas in obratno, imajo svoje dojemanje športa, drugačno…………Všeč mi je milan in med tekmo Italija vs. Brazilija sem za Italijane, da svet vidi kje je doma nogomet, Vsak ima svoje ga rivala, ker drugače šport nebi bil zanimiv. In proti rivalstvu med slovenijo in hrvaško nimam nič, mi je zelo všeč, da je in komaj čakam, da bodo na sledečem košarkarskem prvenstvu za nami…..želim jim zadnje mesto, ti ko želiš da bi bili oboji na 1 mestu kar, vendar tega ne razumem in si ne predstavljam, ali toliko odtehtajo tisti tvoji prijatelji, ki trdijo, da tudi oni nam želijo vse najboljše…..No jaz razmičljam tako, rez rivalstva šport nebi bil zanimiv, pa naj gre za države ali klube. To, da pa navijaš za obe moštvi pa si vsak razlaga posvoje!

 13. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:20
  Alex van der Volk

  @darb: To še vedno velja, a če imam o neki aktualni stvari svoje mnenje, še posebej če se tiče športa, se o tem rad razpišem.

  @beno: Vse to kar si zdaj napisal je zelo zelo zanimivo, ni kaj, čeprav potrebuje človek vsaj dvakrat več časa, da te razume, ker pišeš nepovezano in občasno nerazumljivo, brez da bi predstavil vsa svoja stališča. Zdaj pa se umiri, preberi naslednje vprašanje, globoko zajemi sapo, prižgi cigaret in mi odgovori: kaj ima vse to kar si mi zdaj napisal veze s hrvaškim športom? Potem pa ti predstavim svoje stališče o tem, da mi hrvaška politika ni niti malo všeč, občudujem pa njihove športnike, še posebej v kolektivnih športih, čeravno zanje ne navijam s srcem kot za Slovenijo in nikoli ne bom, ker sem pač Slovenec in sem na to ponosen.

 14. beno - 2.02.2009 ob 15:23

  dare- ne ne jaz se le spuščam na tvoj nivo in pojdi in se pridruži super vzdušju v socialistični areni…

 15. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:26
  Alex van der Volk

  @beno: Ne obračaj mojih stavkov proti meni! Nisem napisal da navijam za obe moštvi hkrati, ampak celo drugače. Napisal sem, da če bi Slovenija igrala proti Hrvaški, bi bil prvi na stadionu ali v dvorani in tam pustil glasilke ali še kaj več, če bi bilo potrebno, tako da ne nakladaj!

  Rivalstvo v državnem prvenstvu je spet nekaj drugega. Tudi pri nas je rivalstvo med Mariborom in Olimpijo pa med Mariborom in Muro, Koprom in Izolo itd. Toda očitno tebe še vedno boli tisti zapis o crknjeni kravi. Zate imam novico – za svojimi besedami še vedno trdno stojim in čeprav morda tudi Angleži proslavijo poraz Škotov z nasmehom na ustnicah, je zganjanje evforije (trobljenje po ulicah, kričanje ipd.), kot da bi se v polfinale Eura prek Hrvaške uvrstila Slovenija osebno, zame nesprejemljivo.

 16. beno - 2.02.2009 ob 15:34

  Kak šport? malo bolj bi pa že lahko povezoval stvari, ane. Ta komentar se navezuje na blog, pa zgoraj si že dobil komentar, ki v prenesenem pomenu pomeni”ZAREČENEGA KRUHA SE NAJVEČ POJE”, pa še ne leži ti politika. A ti pa predstaviš vsa svoja stališča kar v enem komentarju. Potem ne blestiš ravno, kadim pa ne in nikoli nisem, se znam na drugačen način sproščati. Haha, ne navijam s srcem, prej je zgledalo drugače( ob tem, da si tudi ti eden izmed tistih, ki krivdo išče pri sodnikih ter ne vidi dejstva, da so tekom prvenstva dobili preveč pomoči sodnikov, celo toliko, da so prišli do finala, saj so ves čas igrali grob rokomet, potem pa balič ob nemoči izbruhne haha (res navijaš za dobre športnike, fair play imate na vrhuncu).

  Tvoji ljubljeni športniki so pripravljeni iti celo tako daleč, da se norčujejo iz invalidov, saj poznaš primer “hrvaške športnice” na paraolimpijskih igrah!

 17. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:39
  Alex van der Volk

  @beno. In oh ja, že smo na ravni osebnih obračunov, ko začnejo komentatorji gladko brati moje komentarje kot se jim zazdi, nato pa kmalu ustvarijo cele teorije zarote kako sem tudi sam Hrvat in bla, bla, bla… Ne bom parlamentiral s tabo, ker se mi ne da, o mojem prispevku pa le še tole.

  Njegovo osnovno sporočilo je bilo, da so se Hrvati oprijeli (sicer izredno neduhovitega) humorja, to pa jim je uspelo zgolj zaradi nas samih, saj smo odreagirali kot majhni otroki in začeli cvilit kako so podli in grdi.

  Dovolj razumljivo?

 18. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:41
  Alex van der Volk

  Pa link sem pozabil

  http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=49664

  Najprej poglej video, nato pa začni brati komentarje. Morda se ti celo posveti kaj sem sploh želel povedati včeraj zjutraj. Nato pa lahko prebereš današnji prispevek, glede na to, da v njem nastopa dr. Horvat, boš imel še en razlog za se malo razburjat

 19. beno - 2.02.2009 ob 15:42

  Še vedno mi nisi razložil kaj je zate rivalstvo, daj malo podrobneje…..Si pač poseben primer športnika…….Kaj sem ti pa jaz storil, da si proti meni če sem pristaš mure? a mi potem prav tako želiš dobro v drugih tekmovanjih kamor se tvoja ekipa ni uspela uvrstiti?(pa imava še več skupnega pa nikoli nisva bila v konfliktu).daj malo se zamisli kaj pišeš, ker je brezveze……veš kdaj te edino razumem!….če ti je žal za hrvate ob vseh vojnah in grozotah, ki so jih doletele….

 20. beno - 2.02.2009 ob 15:49

  No vidim, da o nekih osebnih konfliktih, zakaj, jaz na to niti pomislil nisem/ ah saj povej, da nisi sposoben braniti svojih stališč. Če se zavedaš pa niti do sedaj nisi povedal zakaj do hrvatov gojiš tako sočutje, jaz sem navedel kaj je prepričalo mene,….Si le den drugačen, ki pač noče biti z nikomer v konfliktu, si tak tip človeka in tako gledaš na stvari saj si tudi starejši normalno………

 21. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:51
  Alex van der Volk

  A zdaj sem pa že športnik? Ti mogoče res ne razumeš mene, ampak verjemi mi, da jaz tebe še manj. O rivalstvu in navijaštvu sem na svojem blogu že pisal in to več kot enkrat in verjemi da se mi ne da več kaj preveč, dejstvo pa je, da imam Hrvate za največje rivale in najljubšega nasprotnika slovenskih reprezentanc (in posameznikov, jasno), hkrati pa bom zanje (kot za Srve, Bosance, Makedonce in Črnogorce) navijal če le ne bodo igrali s Slovenijo. Razumeš zdaj? Nisi edini, ki mu ta logika ni razumljiva, morda celo je malo čudna, hkrati pa od nje ne odstopam, sem pač Jugonostalgik, križaj me…

  In ja, ko slovenski klubi igrajo na mednarodnem prizorišču, držim zanje, ni važno ali je Olimpija, Mura ali odbojkarski klub Zgornje Repeše, četudi bi taisti klubi v državnem prvenstvu po sodniški krivici izločili moj domači klub

 22. beno - 2.02.2009 ob 15:54

  Normalno, da smo začeli cviliti, ko vemo na kaj leti ta humor(zgoraj sem napisal zakaj, to je tisti post, ko si ga mislil še enkrat prebrati…………..VEŠ ZAKAJ CVILIMO?….KER SO MOJI PREDNIKI, DVOMIM DA TUDI TVOJI ZA TA HUMOR UMIRALI…..ŽAL TAKO JE(PODOBNO KOT NOŽ ŽICA SREBRENICA ANE)….

 23. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:55
  Alex van der Volk

  Zakaj bi se prepiral z nekom, če sem pa z njim lahko prijatelj

  in

  Nekateri ljudje imamo čudovito lastnost, da znamo sovražnike spremeniti v prijatelje

  http://volkec.blog.siol.net/2008/01/17/za-prepir-sta-vedno-potrebna-dva/

  Tudi proti tebi nimam nič, da ne bo pomote. Imaš pač drugačna stališča od mene, zato pa tukaj razpravljava na dolgo in široko, toda jaz imam s Hrvati izredno pozitivne izkušnje, poznam samo dobre ljudi in ne vidim razloga zakaj jih ne bi imel za prijateljski narod. Zato ker politika noče rešiti mejnih sporov? Na to navadni državljani ne moremo vplivati in zavestno sem se odločil, da se od politike meddržavnih odnosov distanciram, to je vse. O ja, ne da je ne bi spremljal, saj jo, čisto vsak dan in še me raspičkajo tako njihove kot naše poteze, toda s Hrvati nisem zafrustriran, da bi zaradi enega njihovega športnega poraza odpiral šampanjec kot to počne veliko drugih Slovencev.

 24. Alex van der Volk - 2.02.2009 ob 15:57
  Alex van der Volk

  Če te nekdo zajebava, boš naredil najbolj zlato delo, če se mu začneš smejati v obraz. Če se boš razburjal, bo imel samo še večje veselje, ker bo vedel, da mu je uspelo doseči namen. Osnove psihologije

 25. Rado - 2.02.2009 ob 16:10

  Dobra taktika Volkec. Mene so v petek hoteli tepsti, pa sem se jim le smejal v obraz. Nakar so namero opustili. Kdo ve zakaj?

 26. beno - 2.02.2009 ob 18:22

  spet nazaj…šala, smeh je pol zdravja, tudi jaz se veliko smejim……..sedaj ko sem se spovedal mi je veliko lažje, hvala da si poslušal (:

  Vesel pa sem, da je ste podobno razmišljujoči v manjšini in to vedno večji…..mnogi spoznavajo, da gre osel samo enkrat na led!(politike pa ne omenjati,ker ocenjujem le narod nasploh)

  namen blogov pa je, da se razpravlja, v tem primeru nažalost s preveč različnimi stališči!

  moje mnenje bo ostalo za vedno isto, zanimivo, tudi krog ljudi v katerem se gibljem razmišlja podobno pa nisem mestni človek../

  Tudi oče je podobnega mnenja pa je s hrvati imel mnogo več opravka kot ti ……..vse je v zavidanju…. tako vedno bo in je, eni se pač odločijo, da tega ne vidijo eni pa se med drugim zavzemamo za to, da se s tem seznani čim več slovencev…

  Nič nimam proti obiskovanju jadrana saj je bil nekdaj del tudi naš!

  Saj me ne boli zelo, ko vem da živimo bolje in da jih v bistvu žre to bolj kot nas ozemlje, ki smo ga prisiljeni pozabiti!

  Drugi pa pač imate drugačne vrednote, ki so lahko po eni strani tudi dobre….

  Pa še za konec, ko smo ravno pri šalah:

  DVA HRVATA TRI TATA – pa ne da kradejo – nezna on tko mu je tata!-trenutno najaktualnejši z moje strani(:

 27. Billy Debilly - 3.02.2009 ob 21:25

  Hrvati so o.k. Jaz delam z njimi nekaj let pa se kar da. Vsak narod ima neke zajebane lastnosti. Tud mi – slovenci. Morte razumet kaj so imeli – vojna pri njih je bila totalka… Čiščenje celih mest, vasi, posilstva, taborišča, uboji otrok… Zdaj so pa kot država čist v kur… Če ste zasledil, že 2. mesec država nima denarja, da bi plačala državne uslužbence. To je takorekoč bankrot države. Ranjen volk rjove… So pa drgač čist o.k., velik lepih punc, muzko imajo pa itak super, v Zagrebu dobiš filing EU metropole, če boste tam preživel vsaj nekaj dni, pa se boste nazaj v SLO vrnil dvignjenih glav, ker boste dojel, kolk smo slovenci pospešil v teh letih. Bodimo večji, bodimo pametni, prepira se tisti, ki je šibkejši. V tem primeru so to naši sosedje. Pa še to – če bodo oni ojačal, bomo tud mi imel kaj od tega.

 28. Alex van der Volk - 4.02.2009 ob 14:59
  Alex van der Volk

  @rado: No, kdo pravi da se z neagresivnostjo ničesar ne doseže

  @beno: Sploh ni problema, ko boš hotel še kdaj debatirati ali se izpovedati samo pridi nazaj in če bom imel čas bom rad poslušal ali pa čvekal

  @Billy Debilly: V nekaj stavkih si povedal vse kar jaz trdim zadnje leto dni

 29. Nick - 9.02.2009 ob 11:49

  “Na Planici nema skokova preko 250m jer duži letovi završavaju u Italiji.”

  Tale je nesmiseln, ker imajo skakalci Italijo točno za hrbtom (tako da se mu lahko tudi jaz režim).

 30. Alex van der Volk - 9.02.2009 ob 11:57
  Alex van der Volk

  @Nick: Saj točno v tem je bila poanta celega prispevka. Zakaj vraga bi se razburjali nad idiotarijami, ko pa se jim lahko sladko nasmejimo. Ampak ne, mi smo povečini kalimeroti, ki začnemo takoj jokati in stokati kakšna krivica je to in kako se lumpi in grdi kockasti smejijo na naš račun. Lep primer so Bosanci, cel Balkan se smeje na njihov račun, oni pa so to sprejeli kot del tradicije in si vice v katerih so označeni kot neumni (in včasih tudi kot homoseksualci) celo sami izmišljajo.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !