Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Na hitro o Bložiču (ker glava ne pusti obširnejšega poročila)

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 23.12.2008 ob 12:01 ob 12:01 pod Namenjeno tebi, Volkova potepanja, Šnopčki za dušo

Ja, v soboto je bilo preveč lepo, da bi bilo res. Če me je že lanski Bložič tako navdušil, da sem mu dal oceno 5+, potem si letošnji, kljub temu, da mi je pridelal enega hujših mačkov kar sem jih imel v življenju, zagotovo zasluži čisto desetko. Ne, ne samo desetko, ampak desetko s plusom. Prav zares. Če mi je bilo lani na trenutke kar malo dolgčas, potem se je letos to stanje strnilo na čas od šestih in pol do osmih, ko sem pod šotorom spil eno kavo in poskusil na telefonu rešiti igro sudokuja, ki me zafrkava že skoraj en teden, potem pa se je začelo dogajati na polno.

Kdor ne pozna Uršule, ne ve kaj zamuja. Da razjasnimo, nisem rekel da bi jo imel za Fetalija, ampak da bi jo imel za vsakega drugega blogerja, tudi za Fetalija, samo za Uršulo ne. Hja, ne vem zakaj sem pričakoval eno blondinko kakšnih pet ali šest let mlajšo od mene. Ampak Uršula je res zakon in ena takšna pozitivna osebnost, da malo takšnih. Pa Helenca. Vam povem, to je tak srček od človeka, da se stopiš ob njem. Klepetava skoraj tako kot jaz in energija kar puhti iz nje, da še tebe naleze. Mimogrede, še vedno hočem ime, ki sem ga hotel zacariniti ob koncu, ampak mi ga nisi dala. Potem ne smem pozabiti na Sexa, Piromana, Soseda, Kandelo, Ireno (ki je vsakič lepša), Sparkico in Zvito felgno, ki sta mi pozneje prijazno ponudili prenočišče, Saško, s katero sem imel spet premalo stika, Zlobo, Fetalija, Piko in MaMlaza, Roka in Tjašo, Anko, ki je imela spet delovni večer, Kašparja, Blaža, Mikca, Eirene, Pokahontas, Ručigaja, Mary, Homeruna, mojega potrpežljivega fotografa Alesha in Pižamo, ki se je prikazal na koncu. In nikakor ne smem pozabiti na neuničljivega Hada, s katerim sva se smejala na račun ljudi, ki na Drugem svetu enormno klikajo pri anketi s katero na tem portalu izbirajo blogerja leta, Človeka, ki je spet vse skupaj odlično organiziral in seveda Simono Rebolj, s katero se še vedno nisva uradno spoznala, ker sva bila pač oba preveč ponosna, da bi stopila k drugemu in se predstavila (tudi prav).

Okoli treh zjutraj mi je sicer zmanjkalo moči, zaradi česar sem obsedel za mizo in skoraj zaspal, po že omenjenem spanju v študentskem domu (Sparkica in Zvita sta se stisnili na eno posteljo, da mi ni bilo potrebno spati na trdih tleh) pa sem se počutil odlično. Stanje se je spremenilo šele doma, ko sem ves premražen ugotovil, da se me loteva grozovit maček, zaradi katerega sem prespal cel nadaljnji preostanek dneva in večino noči, včeraj pa se je izkazalo, da je Bložič letos zahteval grozovit davek.

Že zjutraj mi je začelo teči iz nosa kot za stavo, v grlu pa so se začele pojavljati dobro znane bolečine in jasno, da sem takoj vedel koliko je ura. Letošnji Božič bom preživel bolan… Danes stanje ni kaj dosti bolje, v glavi mi kljuva, usekniti se moram vsakih pet minut, kašljam pa kot da imam najmanj tuberkulozo. Ampak je bilo vredno, kajti takšnih žurov kot je bil sobotni prav zares ni veliko.

Dragi moji, opravičujem se, če sem pri komu naredil slab prvi vtis. Včasih pač bleknem kakšno neumno ven, brez da bi dvakrat pomislil, ampak upam da mi tega vseeno niste preveč zamerili. Imel sem se čudovito, in verjemite mi, da komaj čakam na Bložič 2009.

Vaš

Alex van der Volk

 • Share/Bookmark
 
23 odgovorov na “Na hitro o Bložiču (ker glava ne pusti obširnejšega poročila)”
 1. Aleš - 23.12.2008 ob 12:09

  Volk, lepo te je blo videt spet, čeprav se me nisi spomnil ne na bložiču ne v zapisu, spet :-)))

 2. Alex van der Volk - 23.12.2008 ob 12:34
  Alex van der Volk

  Joj, Aleš, to je pa ta moj obupen spomin za obraze, kesam se, zelo se kesam, ampak ne morem reči da drugič ne bo spet isto. Napako pa sem vseeno popravil in upam da me bo za rokav pocukal še kdo, s katerim sem se spoznal in sem ga pri prispevku spustil. Mi je pol odpuščeno ker sem bolan? ;)

 3. Karmen - 23.12.2008 ob 12:36

  Ah, mene si izpustil? Letos sva se vsaj rokovala :-)

 4. irenca - 23.12.2008 ob 13:25
  irenca

  In jst se spet nisem predstavla s tabo in sem si ful želela. Sem celo prišla enkrat do šanka prou s tem namenom, ker sem te lih vidla samga. Sam ti si biu ful zamišljen in sem tam stala kakšno minuto, pol sem pa šla, ker mi je kar nerodno ratalo, da bi te pocukala za rokav, ker se mi je zazdel, da si me pa mogoče dal na ‘ignore’… :) Moj pijani um pač sproducira svašta… Škoda. Ma naslednjič te bom pa že dobila za eno pivo spit nekje. Matr, da bom! :)

  Pa spomnim se, da sem še Mojotu govorila, da bogve če maš ti zrihtano prenočišče, ker vem, da si pršu iz Gorice. Drugač bi loh spal pri meni namreč, ker mam plac. Tko da boš vedu za drugič, komu loh čist brez problema ukažeš naj ti zamenja rjuhe, ker prideš naslednji dan! ;) In resno mislm, ni problema stari ;)

 5. helenca - 23.12.2008 ob 13:32
  helenca

  zdaj mi bo pa še nerodno :oops: a res nisem bolj klepetava kot ti glej glede imena se te pa mogoče usmilim in ti ga pošlem. če se ne motim, svojega bi rad,aneda :mrgreen:

 6. helenca - 23.12.2008 ob 15:11
  helenca

  zakaj je vse vrglo v isto vrstico? ok da bo bolj smiselno dodaj pike. ta komentar pa zbriši. hvala ti

 7. Uršula - 23.12.2008 ob 15:22

  ooo, Volk!! Mene je pa že res skrbelo, kje si prespal, če je bilo vse v redu. Sama sem si zadnji hip našla prenočišče. A glede na to, da tudi jaz smrkam in kiham, se mi zdi, da sva bila nekje na neki klopci v parku in čakala na dan ;)

  HVALA za lep opis, kar nerodno mi je postalo, hkrati pa sem malo važna. Sicer pa: gliha skup štriha, se pravi, da so se prijazne duše spoznale med seboj.

  Sama sem navdušena nad Bložičem, res hvala Denisu za organizacijo.

  Hej, če ti Helenca ne bo povedala pravega imena (odlična je!), pa kar mene vprašaj. Končno sem si ga zapomnila ….

 8. Uršula - 23.12.2008 ob 15:23

  Helenca, z vrsticami je isto, kot pri Denisu H., če hočeš imeti prazno vrstic, naredi med pisanjem dve prazni vrstici (to je neka moška (b)logika, ki je ne razumem, upoštevam pa ;)

 9. buba švabe - 23.12.2008 ob 16:38
  buba švabe

  Mi je kar žal, da me ni bilo. Sploh ker zdaj vem, da bi pravzaprav verjetno celo lahko prišel. :(

 10. Alex van der Volk - 23.12.2008 ob 20:28
  Alex van der Volk

  @Karmen: Ja, kot kaže sem spustil tudi tebe pa Slavena, Mh@-ta in najbrž še koga. Ponižno prosim odpuščanja :(

  @irenca: Mislim celo da vem kdaj približno je to bilo, enkrat takrat so mi namreč začele popuščati moči in je nastopila utrujenost. Ti bi me morala samo pocukniti za rokav in bi bil takoj pripravljen kakšno rečt, ker potem bi šel čas spet bolj hitro mimo. Kar pa se tiče drugega odstavka – vzeto na znanje :)

  @helenca: Če bi bila muzika malo manj glasna, če bi bilo manj ljudi in če bi oba imela več časa, bi zagotovo prej zmanjkalo besed tebi kot meni ;) Ja, svojega bi rad nazaj ;)

  @Uršula: Kar je res je res in prav nič nisem pretiraval pri opisu. Očitno pa je imel eden od udeležencev Bložiča prav zares virus, ki ga je raztrosil naokoli in zdaj je samo vprašanje kdo. Okej, kdo se bo šel Sherlocka?

  @Buba: Pogrešali smo te in verjemi da se je marsikdo spomnil nate ;)

 11. vetrnica - 23.12.2008 ob 20:51
  vetrnica

  Letošnji Bložič je pa šel mimo mene. Škoda, nekatere blogerje bi bilo zelo fajn ponovno srečat.

  Volk, pozdravi se.

 12. simonarebolj - 23.12.2008 ob 22:03
  simonarebolj

  @Volk: Včasih sem po potrebi staromodna in si rečem, eh, bo že fant prišel k punci in ji podal roko, če bo hotel, a ne … hehe … Bi te z veseljem spoznala. Morda kdaj drugič. Če se pojaš kaj po Ljubljani, z veseljem povabim tudi na kafe.

  Sem pa par blogerjev posilila s svojo taco in so kljub prijaznemu nasmešku, ki sem ga servirala, kar zacruknili, mi dali v roko mlahav kondom in vstran pogledali, češ, oh, ko bi vsaj že hitro minil ta naporen trenutek. Z eno osebo je izgledal dialog celo takole:

  Jaz: Živjo, Simona (in molim taco).

  Ona: Ja, vem, ja (ni tace)

  Jaz: Ja, okej, verjetno veš, ampak se še nisva spoznali.

  Ona: (Nič)

  Jaz: (Odidem)

  Verjetno cena zajedljive reputacije, ki jo tudi tako plačam. No, ko sem zagledala tebe, se nisem več spuščala v tveganja in sem se držala že preverjenih variant … Haha …

 13. Alex van der Volk - 23.12.2008 ob 22:29
  Alex van der Volk

  @Vetrnica: Nekateri smo te pogrešali. Pa Nespečneža tudi ;)

  @Simona: Kdor je tako reagiral je zame ena pirla, tu ni debate, kajti jaz strogo ločujem med virtualnim in realnim življenjem. Ko se z nekom srečam realno so zame vse zamere iz virtualnega sveta pozabljene. Enostavno ni jih, dokler ne začne z njimi najedati sogovornik. Če se ga ne da utišati, bom vstal in šel, če tudi to ne bo dovolj, ga bom pa pribil. In obratno, kar zvem od človeka na nekem srečanju (žur, kofetkanje…) ne bom nikoli in nikdar tega obrnil proti njemu v virtualnem svetu. Nikoli. Zgodilo se je enkrat, ko je fantič to sam iskal, ampak upam da je bilo to prvič in zadnjič.

  In lahko ti priznam, da sem bil lani precej jezen nate, saj si po Bložiču naredila točno to, torej opisovala in ocejevala ljudi, ki si jih tam spoznala. Oprosti, meni je šlo na bruhanje, čeprav ne poznam ne vzvodov ne vzgibov, ki so te k temu napeljali.

  Prav tako pa sem letos pomislil, da ti je to prišlo na uho, zaradi česar me namerno ignoriraš in da četudi bi šel do tebe in ti ponudil roko ter se ti predstavil, bi se mi zgodilo nekaj takšnega, kot je bil tvoj zgornji primer. V glavnem, lepo da vem da med nama ni nobene zamere, čeprav se mi tvoje dejanje še vedno zdi nizkotno in upam da to že nekoč popraviva.

 14. Vedran5451 - 23.12.2008 ob 23:14

  Ti ljudje, ki na Drugem svetu enormno klikajo pri anketi so tudi ljudje, ki so te poslali v finale. Dvomim, da bi ga ti drugače videl. Lepo…

 15. Alex van der Volk - 23.12.2008 ob 23:19
  Alex van der Volk

  Ti že veš… In v nedeljo zvečer se jim je dalo nabiti tri tisoč glasov, ne. Aja, čakaj, kaj pa če je bil za vsem tem samo en sam človek? Hopla, da ni za vsem skupaj kakšna huda teorija zarote katere namen je bil diskreditirati Drugi svet in slovenske bloge nasploh? U šit…

 16. irenca - 23.12.2008 ob 23:24
  irenca

  no fajn, da vem, da me nisi ačrtno ignoriral :) Ker mi je prou mal bad ratalo, pa te pol nisem več hotla drezat :) Za prenočišče pa resnično velja, ker mam zmer plac za spat ;)

 17. irenca - 23.12.2008 ob 23:24
  irenca

  načrtno=ačrtno :)

 18. Alex van der Volk - 23.12.2008 ob 23:26
  Alex van der Volk

  @irenca: To pa nikogar, nikoli in nikdar. Glej zgornji komentar, namenjen Simoni ;)

 19. irenca - 23.12.2008 ob 23:32
  irenca

  Ja sej sem prebrala. ;) Lepo! Torej bomo naslednjič pa prav zares spili en pir skupej! ;)

 20. fetalij - 24.12.2008 ob 08:14
  fetalij

  živjo volk! :mrgreen:

 21. Alex van der Volk - 24.12.2008 ob 11:19
  Alex van der Volk

  Živjo, Fetalij, živjo :D

 22. Uršula - 24.12.2008 ob 11:35
  Uršula

  Volk, a si že kaj bolj pri zdravju? Kuham čaj …. pa me zanima, če ga boš pil … ;)

  Simona, midve sva se pa spoznali po scenariju: ‘Jaz Tarzan, ti Jane.’

  Se pravi, nekdo me je sunil pod rebra in rekel, to je Simona, pa sem uspela pokimat proti tebi, dat roko in reč “Zdravo, Simona, Uršula sem …” In ti si me pozdravila nazaj. Preživeli sva :lol:

  A sikfaka in NIko sem ves večer lovila, da bi ju pozdravila, na koncu pa ugotovila, da smo se slikali skupaj …

 23. simonarebolj - 24.12.2008 ob 14:30
  simonarebolj

  @Volk: Verjamem, da ne poznaš vzvodo in vzgibov, ki so me k temu pripeljali.

  Tisto ni bilo nič drugega kot parodija na tvojo slabo oceno prejšnjega Bložiča. V čem je razlika? Lansko leto je šlo za fešto, kjer je večina ljudi prišla opazovat kdo je kdo in kakšen neki je. Marginalna parada blogosmetane pač. In Simona je na to napisala brutalnocinično parodijo in se noro zabavala. Nekateri so podivjali in se mi verbalno maščevali (fetalij na primer), nekateri so se modro nasmehnili, čeprav sem jih nahrulila, in si zadeve sploh niso jemali k srcu, v stilu “v vsakem štosu je nekaj resnice”, čeprav to seveda ni vse (na primer salonitka). Ni šlo pa za nikakršno izdajanje ničesar osebnega. Kot blogerka sem tudi sama fasala kar nekaj pljuvaških objav, paradni konj je seveda tračenGartner in potem še nekaj drugih, ki so ga posnemali, ko so ugotovili, da si tako pridobiš lepo število novih bralcev in komentarjev … haha … Nekateri zapisi so bolj drugi manj (tragi)komični, na pamet mi pa nikoli ni prišlo, da bi zaradi tega kuhala zamero v nedogled (who cares!). Vsi pa vemo (ali pač ne) zakaj med vrsticami nastajajo in kakšna je narava njihove teže. O tem se da potem za žur, če je čas, pač skregat.

  Osebno sem absolutno proti nekakšnemu čistunstvu med blogerjui. Na netu nisem zato, da bom pazila na vsako besedo in se spraševala, uh, kako neki bo pa tisti to dojel. Kaj šele, da bi se komu opravičevala. Potem lahko kar neham pisat, saj imamo čistunskih in temu primerno hipokritskih pisarij kot dreka, ne samo na netu, ampak tudi sicer. Moraš razumet, da ne gre samo za blogerje, ampak vse, o čemer koli pišeš. Če bi torej sesula podobo dogodka na neki modni reviji in se ponorčevala iz Murka, bi bilo okej, Bložič pa ni okej. Jah, očitno blogerji niso pripravljeni biti zvezde, čeprav so se lani točno to šli … haha … Letos je bilo bolj družabno in toplo, ker se pač večina teh v frontalnih linijah že osebno pozna in je pozerska gluma v zraku postala totalno nezanimiva. Zato je bil žur pač boljši in se nimam več iz česa norca delat. Dolgcajt.

  Skratka … nimamo kaj popravljat, tebi konec koncev nisem naredila nič in preveč resno po mojem mnenju jemlješ zelo neresne zadeve, ki nimajo takšnih razsežnosti, kot jih ti vidiš. Medtem ko je mnogo resničnih podlosti s strani blogerjev spregledanih in so opazni celo manevri slinjenja. Parodija nikoli ne more bit tako podla, kot je naprimer bilo podlo pretkano šikaniranje blogerjev, ki so dobri, in to v resnem kvazi informativnem tonu s strani Crnija kot urednika v intervjuju Blogorole, pa tega sploh ne opaziš. Mah kje?! Niti te ne zanima, ampak mu celo pošiljaš komentarčke v stilu, hej, jaz sem tudi nekaj podobnega on tem in tem zapisal. Bolj se ti zdi zanimivo, da bi enkrat postal hišni. Eeeee … Jebiga!!! Viš, na teh zadevah ti po mojem mnenju konstantno cepaš. Know your enemy, če bi ga že rad poznal.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !