Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Mihec s hriba

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 25.11.2008 ob 19:16 ob 19:16 pod Fotogalerije & Fotoreportaže, Volk in Volkec, Šnopčki za dušo

Približno deset let sem imel, ko sem doma okreval po operaciji Ileusa in me je v nekem trenutku enostavno prijelo. Poiskal sem prvi prazen zvezek in na platnice z veliki črkami napisal ALEŠ PRELOG: MIHEC S HRIBA. Tistega večera se je rodil moj prvi literarni junak, Miha Vodopivec, ki je v štirih kratkih poglavjih doživel nekaj tipično otroških dogodivščin in če bi takrat vedel kakšne nostalgične spomine mi bo to dejanje zbujalo, bi zvezek zagotovo shranil.

Od takrat je minilo enaindvajset let, toda Mihec je še vedno otrok, ki živi v hiši na vrhu hriba, saj ga je danes povsem samoiniciativno, brez vsakega priganjanja spet oživil moj osemletni Volkec, ker mu je zaradi okvare televizije zadnje čase pri meni izredno dolgčas.

In ja, moje srce joče od sreče.

Pa še prevod:

MIHA V PARKU

Nekega dne je miha odšel v park. Videl je veliko avtov, bank in hiš. Odšel je na travnik videl je Jureta. Vzela sta žogo in se žogala. Smejala sta se in se žogala. Vav park je bil navdušen Miha. Prijatelja sta se kar naprej žogala.

V parku je videl golobe dal jim je kruh. Potem sta se končala žogati. In je Miha odšel nazaj domov in zaspal toko hitro kot polh.

 • Share/Bookmark
 
4 odgovorov na “Mihec s hriba”
 1. domovoj - 25.11.2008 ob 19:53

  Ej Volk, kaj pa zgodbic za otroke te ne mika pisati?? Ilustratorja imaš. ;)

 2. mimmy - 26.11.2008 ob 08:26

  Prevod ni bil potreben ;)

 3. bopa - 26.11.2008 ob 19:56
  bopa

  Lepo ;)

 4. Magnus - 28.11.2008 ob 00:39

  Res napiši kakšno zgodbico za otroke o Mihi Vodopivcu. Bi znalo biti zanimivo, pa še preizkusil bi se v nečem malo drugačnem.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !