Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Če gre gorivo čez rob rezervoarja

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 7.11.2008 ob 07:01 ob 07:01 pod (Po)nočna filozofiranja, Šnopčki za dušo

Dobro jutro, Slovenija

Zadnja nočna je mimo in vse do torka imam čas, da si nekoliko odpočijem, moja ustvarjalnost pa je trenutno povsem na psu, tako da bom danes imel za vas samo dva izredno dobronamerna nasveta. Mogoče ne bosta prišla daleč, če pa samo ena stranka zaradi tega prispevka naslednjič ne bo naredila eno od dveh neumnosti, ki ju sam tako sovražim, bo namen vsekakor dosežen.

Vsakomur se je že zgodilo, da je med točenjem goriva precenil količino, ki naj bi še šla v rezervoar, tudi meni. Preden ste se zavedali, je gorivo steklo čez rob rezervoarja in prek karoserije na tla. Verjemite, nihče vam ne bo rekel žal besede, če boste na blagajni povedali, da se je po tleh pravkar razlila manjša količina bencina ali dizla. Mogoče ne bomo ravno srečni, da se je to zgodilo, hkrati pa vam bomo izredno hvaležni, da ste to povedali. Šli bomo ven, razlito gorivo potresli z absorbcijskim prahom in problem bo rešen. V primeru da tega ne naredite, boste z zadnjimi gumami to lužo povozili in masten madež raznesli čez pol cestišča. In takrat se za nas začne pravo delo, za katerega porabimo pol več časa kot bi ga sicer. Nikoli in nikdar pa po tleh ne polivajte vode!! Ustvarili boste namreč velik in zelo spolzek madež, ki se bo samo širil in širil.

Jasno, da gorivo ne steče naravnost na tla, pač pa tudi po karoseriji avtomobila in sami veste kakšen hudič je gorivo. Mnogo ljudi takrat prime panika, zato pograbijo najbližji brisalec, ki je namenjen čiščenju vetrobranskih stekel in z njim panično obrišejo sled goriva. Ne delajte tega. Nekdo, ki se bo pripeljal za vami, si bo mogoče s tem brisalcem obrisal šipo in lahko si mislite kakšno medvedjo uslugo si bo naredil, ko bo na vetrobransko nanesel ostanke goriva. Na bencinski črpalki je vedno papir. Če se že zgodi, da ga v belih škatlah zmanjka, vprašajte na blagajni in rade volje vam ga bomo dali. Zaradi ljudi, ki brišejo karoserijo z ročnim brisalcem, jaz vsak dan vržem stran najmanj enega, ki bi bil sicer uporaben še najmanj par tednov.

Toda ljudje se predvsem prvega nasveta iz bogsigavedi katerega razloga ne držijo in samo to je razlog, da se cestišče bencinskega servisa ob vsakem deževnem dnevu rado spremeni v nič kaj prijetno drsalnico. Če ga speremo trikrat na dan, bo trikrat spet nekdo neroden, zato vam za konec svetujem še to: ob dežju bodite na bencinskih servisih nekoliko bolj previdni kot sicer, saj se vam drugače lahko zdrsne, česar si zagotovo ne želite, mi pa še manj.

Lahko noč vam želi

vaš

Volk

 • Share/Bookmark
 
18 odgovorov na “Če gre gorivo čez rob rezervoarja”
 1. Darja - 7.11.2008 ob 07:21

  Hmm… A veš, da nisem vedela, da lahko gorivo steče čez rob. Pa saj se samo ustavi, ko je polno… Ups…

  No, pa lahko noč.

 2. Bashi - 7.11.2008 ob 09:24

  to me tudi mene zanima kako steče čez rob, a to je na tisti pumpi kjer najprej izbereš koliko boš tankal?

 3. Urška - 7.11.2008 ob 09:34

  pa še kako lahko padeš ko je spolzko:) Od takrat je na tisti bencinski napis:”Pozor spolzka tla!” :)))

 4. M&M - 7.11.2008 ob 09:51
  M&M

  jao, jaz sem stočila mimo kantice nekaj bencina. ej, ktera panika me je uhvatila. v domišljiji sem že videla kako buhne ogenj :) no, prijazna deklica v servisu se je samo nasmehnila in rekla, da bo takoj poskrbela za to.

 5. GSH - 7.11.2008 ob 09:55

  m&m kok sem se zdej nasmejal ))) tnx. po možnosti si mela še telefon v eni roki in cigaret v drugi ? jok3

 6. M&M - 7.11.2008 ob 10:11

  @gsh….ja fino, me veseli da še komu z mojimi občasnimi neumnostmi polepšam jutro. :)))

 7. mama - 7.11.2008 ob 16:26

  Dobro,da si to napisal meni so vedno rekli,da se samo ustavi,da ne more cez…Uf,zdaj me bo se to skrbelo,ze itak imam probleme z odpiranjem rezervarja na avtu…

 8. Alex van der Volk - 7.11.2008 ob 16:34
  Alex van der Volk

  Joj ne, čisto napačno ste me razumeli!!! Da ne bo še kakšne pomote moram takoj povedat, da če točilno pipo vzameš ven takoj, ko “skoči” (to pomeni da nivo goriva doseže točilno pištolo, zaradi česar se ta ustavi), goriva enostavno ne moreš politi. Se ne da, je praktično nemogoče.

  Če pa “dotankuješ” kot to radi delajo predvsem tujci, saj bi radi s seboj odnesli čimveč bencina, ker je pri njih predrag, se gorivo precej rado pocedi čez rob rezervoarja in nato po tleh. In tukaj nato napočijo problemi, o katerih sem pisal danes zjutraj.

  Dodam naj še to, da so vsi agregati (črpalke) testirani enkrat na leto in redno vzdrževani in če se držite vseh navodil za točenje (nalepka z njimi je na čisto vsakem agregatu), goriva enostavno ne morete politi, kaj šele zanetiti požara.

  p.s.

  Takšne omote se dogajajo, če se človeku od zaspanosti po nočni pred očmi že delajo črne pike, potem pa piše tako nerazumljivo. Se opravičujem

 9. Alex van der Volk - 7.11.2008 ob 16:37
  Alex van der Volk

  @Urška: Si pokukala v zapisnike? ;)

 10. Priporočam… | The L Files - 7.11.2008 ob 17:20

  [...] volkovega b(r)loga: Če gre gorivo čez rob rezervoarja Bencin je [...]

 11. akvarij - 7.11.2008 ob 20:49
  akvarij

  si me spomnil na meni zelo smešen dogodek, ko sem enkrat na pumpi (če me spomin ne vara, ravno na “tvoji”) opazovala ene mlade Italijane, kako so celo gugali (se obešali nanj in ga suvali sem in tja) avto, da bi ja šlo čimveč bencina v rezervoar..

 12. Renton - 8.11.2008 ob 14:37

  Folk v paniki ne pomisli, kaj bi naredil, ne?

  Samo, a nima tista “pipa” senzorčka? Ko grem tankat, vedno nekaj poči, da vem, da je bašta. Vem, butasto zvenim, ma nimam glih dosti pojma o tem.

 13. Alex van der Volk - 8.11.2008 ob 15:25
  Alex van der Volk

  Renton, poglej moj zgornji komentar ;)

 14. Renton - 8.11.2008 ob 15:28

  Ojoj, spregledal! :D Sori, Volk. :D Makes more sense now. ;)

 15. brezimenko - 9.11.2008 ob 12:08

  Meni se je že zgodilo, da se zadeva ni sama ustavila, na srečo sem držal z roko da sem takoj prekinil. Uslužbenec je razložil, da se je verjetno pokvarila vzmet. Torej tut kej tazga je možno.

 16. Alex van der Volk - 9.11.2008 ob 12:14
  Alex van der Volk

  Seveda, okvare se dogajajo tudi na Mercedesih, kajne?

 17. Magnus - 10.11.2008 ob 01:20

  Kaj se je pa zgodilo z anagrami?

 18. Alex van der Volk - 10.11.2008 ob 09:54
  Alex van der Volk

  Magnus, včeraj sem imel dober namen jih objaviti (so namreč narejeni) a mi je res zmanjkalo časa, bodo pa zato drug teden zagotovo. Drugače pa ni problem kako delati anagrame, ampak v tematiki, saj vedno znova najbolj premišljujem le o tem, potem pa vlečem ideje iz vseh mogočih situacij…

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !