Iz volkovega b(r)loga

Oprostite, ali govorite primorsko?

Naj sosedu crkne krava, če je že sami nimamo

Komentiraj

Objavil/a Alex van der Volk 21.06.2008 ob 17:25 ob 17:25 pod Najpomembnejša postranska stvar, Žlica pelina

»Dajmo, Turčija!« sem sinoči ob enajstih in pol slišal kričanje pod mojim blokom. »To Turčija, jebite se, posrani Hrvati!« Bil sem pošteno razočaran in na nek način celo žalosten in v kolikor ne bi bilo poleg mene Volkulje, ki je prispela le kakšnih deset minut prej, bi utegnil zakričati kakšno provokativno nazaj ali pa tudi zliti škaf vode čez balkon (za kar bi mladenič utegnil obdolžiti tudi kakšno staro mamo, ki ji je kratil zasluženi spanec), a sem se zavoljo ljubega miru v hiši, le zadržal.

O podobnih vzklikih veselja in radosti so poročali tudi znanci z drugih koncev Slovenije in sam verjamem, da je marsikateri Slovenec sinoči slavil, kot da bi se v polfinalne evropskega prvenstva prek Hrvaške uvrstila slovenska reprezentanca osebno. Kaj jih je napeljalo k temu sicer ne vem, vem pa, da me je bilo ob tem za hip sram, da sem Slovenec.

Da so naši zanič, je neizpodbitno dejstvo. Obračajte kolikor hočete, čisto vedno boste prišli do spoznanja da so zanič. Prav tako je zanič naš selektor, ki se pod potuho NZS skriva za izjavami, kako je zadovoljen nad novimi in novimi spoznanji in kako so pomembne tekme za peto mesto v kvalifikacijski skupini, ob čemer gre vsakemu ljubitelju nogometa in Slovenije na bruhanje. In prav tako kot neizpodbitno velja, da so naši zanič, je dejstvo, da so Hrvati dobri. Obračajte kolikor hočete, bodite nacionalisti ali ne, če boste pošteni, boste priznali, da so odlična ekipa in konec besedi. V težki kvalifikacijski skupini so (sicer z nekaj sreče, ampak saj sreča vendar »prati hrabre«, kajne?) osvojili prvo mesto, poleg tega pa pomagali k uvrstitvi na evropsko prvenstvo tudi Rusiji. Prijateljske tekme jim niso šle tako dobro, tudi na prvi tekmi proti Avstriji niso bili bogve kaj, a z veličastno in pogumno zmago proti Nemčiji, so naravnost zablesteli. Povprečni Slovenci so medtem stiskali pesti za Avstrijce, Nemce in Poljake in nemočno škrtali z zobmi, ko so »vatreni« zadovoljno mleli nasprotnike. Navijati za Hrvate? Nikoli, raje v grob. Njihova politika do nas, ubožčkov je tako grda in umazana in zanje že ne bomo držali, četudi bi igrali z NK Ambrus, ki bi bil sestavljen iz družine Strojan in njihovih najožjih sorodnikov.

Včeraj pa je na dan udarila največja nizkotnost kar jo premoremo Slovenci. Če mi nimamo krave, naj crkne tudi sosedu. Koga briga ali Hrvaška igra s Turčijo, Španijo, Nemčijo, Anglijo, Švedsko, Malto ali Tihomorskim otočjem. Navijati je potrebno za nasprotnika in če bo Bog dal, da le-ta zmaga, bomo proslavljali. Glavno, da bodo Hrvati poraženi in mi bomo zadovoljni. Marsikateri Hrvat rad pripomni, da je njihov narod največji kompleks povprečnega Slovenca in čeprav je izjava prej nizka kot ne in bi Hrvatu mirno lahko vrnili s srbskim narodom, je to pravzaprav dejstvo. Pa kaj ima politika s športom?! Kaj ima s športom veze Joras, Piranski zaliv, Trdinov vrh in kar je še nedorečenega sranja, ki tako ali tako služi le nabiranju političnih točk v eni in drugi državi?

Da ne bo pomote, povsem razumem, da je nekdo goreč navijač evropskih ali svetovnih velesil, kot so Nemčija, Anglija, Francija, Italija, Nizozemska ali nenavsezadnje tudi Češka. Jasno, da bo v tem primeru (v odsotnosti Slovenije, kajpada) navijal zanje proti komurkoli bodo že igrali in tako tudi proti Hrvaški. Ampak navijati za Turčijo, ki ni neka nogometna velesila ter se pozneje veseliti njihove zmage, ne zato ker bi po očetovi strani izhajali od tam ali ker bi jim bili simpatična ekipa, pač pa samo zato, ker je pač lepo gledati razočarane Hrvate, je milo rečeno smešno, oz. dobesedno tipično slovensko. Sam sem “arijski” Slovenec. Da, čisti Slovenec sem, tako po očetovi kot po materini strani in ponosen sem na to. V svojih navijaških popotovanjih sem stal na veliko stadionih širom Evrope in nihče mi ne more očitati, da sem Sloveniji obrnil hrbet, ker sem navijal za Hrvate. A v nasprotju z veliko drugimi ljudmi, do njih nimam kompleksov. O vseh sporih imam svoje mnenje in predvsem ne enačim politike in športa. Resnici na ljubo so morda Hrvati resnično nekje na približno enaki ravni kot mi, kar se lepo vidi iz takšnih reklam, ki medsebojno sovraštvo le še dodatno podžigajo.

Hrvati so se sinoči seveda premagali sami. Celo tekmo so bili boljši, več so tekli, imeli so več priložnosti in nasploh so več kot dokazali, da so kvalitetnejša ekipa od Turkov. Minuto pred koncem podaljška so imeli vse v svojih rokah, a jih je (podobno kot osem let nazaj Slovenijo proti Jugoslaviji in še dve leti nazaj slednje proti Nemčiji) zajebalo balkansko strašilo, ki se imenuje »pomanjkanje koncentracije«. Nič ne bo pomagalo, če bo Slaven Bilić še stokrat ponovil, da mu sodnik ni dovolil zadnje menjave, čeprav je za to imel dve priložnosti. Nič ne bo pomagalo, če se bo svet spraševal, odkod vraga je sodnik sploh našel toliko podaljška in nič ne bo pomagalo, če se bomo spraševali, zakaj sta enajstmetrovke streljala tudi Modrić in Rakitić, ko pa je jasno, da imata premalo izkušenj za tako dramatične trenutke. Premagali so se dobesedno sami, ob tem pa bi se vsak Slovenec, ki ga je sinoči prežemala radost in veselje pravzaprav moral vprašati česa se sploh veseli.

 • Share/Bookmark
 
428 odgovorov na “Naj sosedu crkne krava, če je že sami nimamo”
 1. domovoj - 21.06.2008 ob 17:38

  Alex, se podpišem pod to.

 2. karolina - 21.06.2008 ob 17:49
  karolina

  Ne vem no, večina ljudi okoli mene je včeraj prav iskreno stiskala pesti za Hrvaško … Najdeš pa seveda take ekstreme, kot jih opisuješ. Ampak verjamem, da je to večina. Tista, ki se tako rada oglaša po raznih klepetalnicah/forumih in na ta način bruha svoje nacionalistične idiotizme.

  Sama pa ne navijam za Hrvaško in tudi včeraj nisem. Vendar zakaj ne? Ker nisem prav nič emocionalno vezana na njih, kot tudi ne na vse ostale države sosede. In to nima nobene veze z politiko, sosedsko nevoščljivostjo in podobno. Pač, soseda kot soseda, s katero imam skupno toliko, kot kot npr. z Madžarko (za tisto skupno zgodovino mi pa visi dol). In ne stiskam pesti za nekoga zgolj zaradi tega, ker so pač naši sosedje.

  Na SP v Franciji sem celo navijala za njih, čeprav je bila to posledica tega, da mi je bil Bilić že takrat všeč, hehe … tokrat pa sem za Turčijo navijala za to, ker jih “spremljam” že od SP-ja v Koreji, kjer so tudi presenetili s tretjim mestom.

 3. karolina - 21.06.2008 ob 17:52
  karolina

  eh, popravek: 4. vrstica … manjšina, ne večina :)

 4. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 17:54
  Alex van der Volk

  Lepo napisano, Karolina, ampak saj tudi sam nisem navijal za Hrvaško samo zato, ker so sosedi, ker me vsako leto lepo sprejmejo na morju ipd. pač pa zato, ker so mi simpatična ekipa, ki je lepo igrala. Kot sem napisal nekaj prispevkov prej. Zakaj bi bil jaz kot navijač Hrvaške manj vreden kot nekdo, ki navija za Anglijo, Nemčijo…?

  Mi je šlo pa na bruhanje ob vzklikih “Dajmo Turčija” in “Jebite se, posrani Hrvati” ter idiotizmih, ki sem jih bral na svoji najljubši spletni strani in zato je tudi nastal ta prispevek

 5. Lolox - 21.06.2008 ob 17:56

  Kaj nimamo ljudje pravice da navijamo za svoje ekipe, vsak za tisto ki mu je všeč? Kako lahko veš da Nismo dejansko RES navijali za turčijo, Mogoče bi bila reakcija enaka, če bi turčija zmagala proti,franciji,nizozemski itd.

 6. bennet - 21.06.2008 ob 17:59

  predlagam ti da se preseliš na hrvaško da boste skupaj jokali! smlk

 7. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 17:59
  Alex van der Volk

  @Lolox: Načeloma res, ampak ta večina okoli mene hitro spreminja svoja navijaška stališča. En dan navija za Nemčijo, čez par dni za Poljsko, nato pa kar za Turčijo. In zanimivo da na tekmi Turčija Češka navija za za Češko, ne?

  @bennet: Ah, to mi deli, samo takšen komentar sem čakal

 8. karolina - 21.06.2008 ob 18:07
  karolina

  Meni pa Hrvaška ni lepo igrala. Okej, proti Nemčiji že … čeprav so le-ti takrat delovali tako, kot da ne znajo igrati nogometa. Isto kot na tekmi z Brazilijo, pred dvema letoma … (pa še “zamerim” jim tisto zmago proti Angliji v kvalifikacijah, hehe.) Lepo igrata Rusija, Nizozemska … Točno to pa je tudi ta kriterij, ki prevlada pri meni, ko se odločam, za koga navijati. Ne glede na državo.

  Vidiš, zdaj boš pa na blog dobil polno podobnih komentarjev, kot na tvoji najljubši strani. :lol: Se ne splača. Verjemi, slovencenlji, ki vzklikajo “Jebite se, posrani Hrvati” vsekakor ne razumejo poante tvojega zapisa.

 9. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 18:10
  Alex van der Volk

  Res je, je pa lepo dobiti toliko potrditev teze, ki sem jo postavil :)

 10. Sitfos - 21.06.2008 ob 18:14

  Kje piše da moraš navijat za Hrvate če si slovenec. Navijaš za tistega, ki ti je všeč, pa če tudi je 1x Češka 2x Turčija. Vsak ma paravico navijat za svoje moštvo, pa če tudi je to Turčija v dvoboju z Hrvaško

 11. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 18:19
  Alex van der Volk

  @Sitfos: Sem kje napisal, da ne smeš? Ampak navijanje za nasprotnika, ki igra proti Hrvaški je podobno ljudem, ki so volili Türka na predsedniških volitvah, ker so tako volili proti Peterletu, širše gledano pa proti Janši. Volili bi za kogarkoli, ki bi že bil nasprotnik in tudi sinoči bi ljudje navijali tudi za Tihomorsko otočje, če bi le-ti slučajno igrali proti Hrvatom. Ali (kot se je zgodilo znancu), da reče možakar na koncu tekme “zmagali so naši”. Oh, dobro da vem, da sem Turek, že celo življenje se namreč imam za Slovenca

 12. KosovoJeSrbija - 21.06.2008 ob 18:20

  kaksn ti je problem d jokas tuki kau so se drl … a vids kaksne zganjajo hrvati … dobr se zavedajo d hod mularija na morje skupej z druigimi in zato so vudel to kar so uvedl … tkod boli me kurac za te hrvate neprvoščm jim nč .!

 13. wayne - 21.06.2008 ob 18:22

  Seveda sem se ob golu naših južnih sosedov razveselil in kar poskočil in bil deležen kar precejšnih ostrih pogledov, ampak včeraj sem Hrvatom privoščil, kot bi igrali naši… Ob nesrečnem porazu Hrvaške pa je v mestu za nekaj časa razvel aplavz iz nekaj lokalov…

  In potem se vprašaš kam nas je pripeljalo vse to politično dogajanje… Šport nima nobene veze s politiko, mar ne?

 14. mato - 21.06.2008 ob 18:23

  a ves kva je alex ti kr bot za te hrčke(hrvate) sam oni so navadne pizdunke..če bi prišli do polfinala ali finala bi se 20let hvalili kako so dobri itd. veš in tudi primeri piranski zaliv..itd vplivajo na to..oni bojo nam kradli morje mi pa bomo veseli ko zmagajo..

  Žali kje drugje

  lp Alex

 15. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 18:28
  Alex van der Volk

  @KosovoJeSrbija: kaj pa ti mešaš zdaj repo v jabolka? Če bi ti nekoč kdo ugrabil sina in ga ne bi mogel odpeljati čez Hrvaško nekam v tri p.m. bi tega papirja bil precej vesel, ne?

  @wayne: hja, naj je ne bi imel, žal pa že dolgo ni več tako in žal mi je za to

  @mato: A Turki nam pa niso kradli ozemlja (dobesedno), požigali hiš, ugrabljali mladeniče in jih spominjali v janičarje, da naprej sploh ne naštevam več?

 16. edwin - 21.06.2008 ob 18:34

  tuk so samovšečni. Pa če zgubijo so zmerja drugi krivi, nikul ne priznajo svojih napak. Me zanima kaj je blo učer krivo.

 17. tiljo - 21.06.2008 ob 18:36

  ja po eni strani imas prav. ma jaz ne morem hrvate, ker oni ne morejo nas. vse kar je na hrvaskem je proti sloveniji in jaz naj zdaj se za hrvasko navijam, ma u rt naj si grjo. turki pa so si ze drugic z “katastrofalno” igro priigrali zmago. LP

 18. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 18:37
  Alex van der Volk

  @Edwin: Po Bilićevih izjavah ne morem reči, da so sinoči kogarkoli obtoževali, da jim je ukradel zmago, čeprav so, roko na srce, to v preteklosti resnično delali. Je pa res da ne moremo reči kaj bi bilo, če bi sodnik Biliću dovolil zadnjo menjavo, s čimer bi Hrvaška pridobila dobrih 30 sekund. Upam si trditi, da bi v tem primeru Hrvaška napredovala, čeprav zgodovina seveda ponavadi ne pozna “če”-jev

  @Tiljo: Vse kar je na Hrvaškem je proti nam. Recimo? Poskusim se česa spomniti pa mi ne pride nič kaj takšnega na misel, kar bi bilo striktno proti nam

 19. betilly - 21.06.2008 ob 18:40

  Kaki turki, sej nemci so bli isti, pa bi pol tut nemce postran gledal, sam to je blo takrat ko še nas ni blo(preteklost). Mene bolj zanima ka se dans dogaja ko js zvim, pa gledam kak nam kradejo zemljo.O naših politikiih pa brezveze da govorim, ko so vsi po vrsti mutibariči.

 20. Ronaldo - 21.06.2008 ob 18:42

  Popolnoma zgreseno mnenje mislis da bi hrvati drugace reagirali ce bi namesto hrvaske izgubila slovenija verjetno ne! Drugace pa lahko usak navija za tistega ki mu je pac bolj pri srcu ampak je pa res da pretiravas z vecino ker okoli mene so usi za hrvate navijali malo kir je bil za turke itq pa poglej hrvaske televizije pa komentatorji so devali reprezentanco na oblake koda so nevem kaksni prvaki zto ko so prisli u cetrtfinale in ker so premagali nemcijo tule pod mojmu bloku je usak drug petarde poku.Upam pa stavit da bojo za poraz spet nasli en izgovor kot je npr. da so turki spet imeli sreco in u podalsku zabili u zadni minuti gol ter nebojo priznali poraza.Tk da js pravim da naj navija usak za tistga ko pac hoce nemors zj sklepat iz tega da so zanalasc nekateri navijali za turcijo…

 21. kar1 - 21.06.2008 ob 18:47

  Sm zelo vesel da so hrvati izgubili

 22. yest - 21.06.2008 ob 18:48

  Bennet you can say that again.

  Karta za evro 150eu. Pripomočki za navijanje 200eu. Izraz na Hrvaških obrazih ko jih pošlje domov Turčija – neprecenljivo :)

 23. smotka - 21.06.2008 ob 18:51

  Če nam Hrvati kradejo… najprej morje… potem še kopno :D js nimam razloga da bi zanje navijala!!!

 24. stane - 21.06.2008 ob 18:52

  ja.mi Slovenci smo največje sranje na tem svetu……….

 25. smotka - 21.06.2008 ob 18:53

  aja pa še to… sm gledala tekma. že z avstrijo je bla uspavanka…tole pa do 90e minute tut. nevem kašna DOBRA igra naj bi to bila… POLOM!

 26. yest - 21.06.2008 ob 18:53
 27. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 18:56
  Alex van der Volk

  @Stane: Povej mi kje sem to napisal pa takoj pridem k tebi in ti dovolim da mi pljuneš v obraz

 28. finis - 21.06.2008 ob 19:00

  Sm spremljo včeraj tekmo v enem od lokalov in moram priznati da je tudi meni šlo na bruhanje, ko vidiš primitivne slovenčke, pijane ko mavre, ki sploh ne vejo ka delajo v bistvu, ki navijajo za Turčijo in to samo zato da ne bi zmagala Hrvaška. Totalni primitivci, pravi športni navdušenci znajo ločit med športom in politiko, tut sam ne maram hrvaške poltitike sam zdaj ne bom zarad tega navijo za neke kurčeve turke, za katere prej nikoli nisem. Najbolj brutalno pa je bilo ko so kričali “Turčija, turčija..”, “Ubi ubi ustaša…” zraven pa peli hrvaške navijaške pesmi. Mislim…ja pride čas ko te je sram da si slovenc… Morn pa rčt da je biv kr zanimiv filing, ko sm edn izmed redkih če ne celo edini digno roke ko so hrvati zadeli:)

 29. sebii. - 21.06.2008 ob 19:01

  HRVAŠKA mi te volimo(L)(L)

 30. tralala - 21.06.2008 ob 19:01

  Vsi smo isti…če bi pa hrvati zmagali na EP 2008, bi imeli pa oni take komentarje kot so: “haha slovenaci, mi mamo more, vašo zemlo in najbolje nogometaše u europi…sada se važite sa europsko unijo” skratka, smo ravno v takih razmerah z našimi sosedami, tako da bodo taki politični problemi odmevali na vse strani, kot je zdaj na EP 2008. Vsi ljudje smo zavistni! tako pač je!

 31. homerun - 21.06.2008 ob 19:07
  homerun

  Go Volk, go Volk … Tudi sam sem včeraj navijal za Hrvate in se po tekmi skorajda zjokal zaradi njihovega poraza. Tudi meni se zdi, da ima naša soseda zelo dobro ekipo in to so pokazali. Ampak žoga je okrogla. Sedaj bom z veliko vnemo navijal za Nemce, ki bodo po mojem mnenju evropski prvaki. Turkov pa ne prenesem in mislim, da se ne bodo zmogli še enkrat tako izvleči, kot so se že 3-krat na tem EP. Sicer pa vsa čast vatrenim za izvrstno igro, ki so jo pokazali na prvenstvu.

 32. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 19:08
  Alex van der Volk

  @Tralala: jaz nisem, ampak znam ljudem, ki mi vsako poletje vsaj za 14 dni nudijo gostoljubje, privoščiti uspeh, problemi, ki bi se lahko rešili v pol ure, če bi politiki seveda imeli INTERES me pa ne zanima kaj dosti. Ljudje, ki bi to kričali pa so na povsem enaki ravni kot mladenič, ki je sinoči pod mojim blokom navdušeno navijal, kot da se je v polfinale uvrstila SRGB (samostojna republika Goriška Brda)

 33. finis - 21.06.2008 ob 19:10

  haha jebemo bugara ej:) mah jebi ga, če bi bli vsi ljudje kejkr tejk normalni pa ja nebi blo zanimivo:D pole se nebi mogo iz primitivizma smejat:)

 34. dd - 21.06.2008 ob 19:10

  pr nas so mel ognjemet k je turcija zmagala:D

 35. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 19:12
  Alex van der Volk

  dd: Škoda da niso imeli dva, bi imeli potem še več razlogov za jokanje kako slab standard imamo

 36. klepsy - 21.06.2008 ob 19:12

  @yest: zelo lepo povedano

  Hrvati so preprosto preponosen narod in mi gre reklama na hrv za užujsko že pošteno na jetra. Po drugi strani pa sem za turke navijal predvsem zato ker bo sedaj vsaj malo bolj zanimivo v polfinalu.

 37. JagerMaister - 21.06.2008 ob 19:15

  No da še js podam svoje mnenje. Osebno sn naviju za Turke, ker ‘morš’ na vsaki tekmi navijat za enga. Za Turke sn pa zato kr so mi Hrvati antipatični. Pa ne zarad politike al pa kej, v športu so isti. Ko zmagajo, zmago vedno pričakujejo, ko pa zgubijo je pa vse druga krivo sam oni ne. Ko kdaj zmagajo po sreči, vsi govrijo da sreča spremlja hrabre, če ma pa nasprotnik srečo (v tem primeru Turki), pol pa vsi: “Hrvati so mel smolo”, noben pa ne reče: “sreča spremlja hrabre (Turke)”. Ok sj so Hrvati včeri bolš igral ko Turki, sam bi si spet kmal Hrvati v zadnjih minutah pridobil zmago, zato se mi je prav zadopadl da so dal turki pol gol, ker so se boril do konca, tud potem ko so gol dobil. No da ne bom sam kritiziru Hrvate. Pri njih mi je ful dobra igra, igrajo zelo srčno in borbeno. Zato jih tud rad gledam pri igranju. Mislim da je enako pri večini ljudi ki so proti Hrvatom, sicer je pa to sam moje mnenje in me ni treba zdj napadat.

  Lp, JagerMaister

 38. Daneznaskojevic - 21.06.2008 ob 19:16

  mato – 21.6. 2008 ob 18:23

  a ves kva je alex ti kr bot za te hrčke(hrvate) sam oni so navadne pizdunke..če bi prišli do polfinala ali finala bi se 20let hvalili kako so dobri itd. veš in tudi primeri piranski zaliv..itd vplivajo na to..oni bojo nam kradli morje mi pa bomo veseli ko zmagajo..

  Žali kje drugje

  lp Alex

  kera je pa to bučka, itak da bi se hvall, sej a slovenci se pa nebi??? slovenci bi se hvall še 50 let če bi pršli že do četrtfinala, mislm itak da ne govorimo o tem da kdorkol kjer kol zmaga ma sigurn slovenske korenine… men je blo hrvatov žv, pa čeprou mi grejo zlo na živce, res da niso blesteli sm so bli pa bolši od turkov, in sm debili lahk navijajo za kr eno državo( k ne vem kaj zdej kr naenkrat je večina slovencou za turke, mal je takih k že od začetka prvenstva za njih navijajo ) samo zato ker igrajo proti hrvatom

  Lp

 39. Dejan - 21.06.2008 ob 19:17

  V Velenju smo imeli včeraj koncert od “kad bi bio Bijelo dugme”…in preden so pričeli s petjem, so oznanili še končni rezultat tekme med Hrvaško in Turčijo. Ko so povedali končni rezultat, je sledil izjemen val navdušenja (približno 2000 ljudi)…jaz nisem mogel verjeti svojim ušesom in očem…nesrečen poraz Hrvatov, škoda, pa sem že mislil, da jih bom lahko spremljal v polfinalu…pa drugič…

  lp

 40. slovenec - 21.06.2008 ob 19:24

  Alex tukaj si pokazal kako razmišlja čisto povprečni slovenec ki nima svojega razmišljanja, ne ceni svoje države, kaj šele svojega naroda, ne pozna narodove zgodovine , ki je veliko daljša od bivše juge in ki se mu zdi nobel če zna se lahko pogovarja s hrvatom ki živi že 15 let v sloveniji po hrvaško. Ni čudno da nas v svoji državi ustrahujejo čefurski mafijaši primer: Jesenice. Če ti je pognalo kri po žilah ko si slišal soseda vpiti »To Turčija, jebite se, posrani Hrvati!« potem ni čudno da smo tam ko smo . Smo bili sužnji po avstro – ogrsko, pod italijo, nemčijo, v jugoslaviji so nas jebali v glavo, pa še zdaj se delajo budale iz nas. takšni kot ste pa vi pa še jim zmeraj lezete v rit in sprejemate njihova načela za svoje ter raje zajebete svoj narod kot da se zaserete čefurju. Skratka delate sužnje iz sebe in svojga naroda.

  če bi bili mi slovenci složni tako kot so hrvati in ostali, bi lahko dosegli marsikaj. Ne pa da se stalno podrejamo drugim in neznamo s svojo glavo razmišlat.

  pa ne me smatrat kot nacionalista ampak kot kritika bedastega razmišljanja ki vlada v državi.

  Kdo izmed Slovencev si upa sredi Beogradi vpiti ali Zagreba upa vpiti “Slovenija do Tokia” ali govoriti čez njihovo državo?? Vas razčetverijo. In kaj se dogaja pri nas preprosto se narod počefuri razen par izjem.

 41. Car - 21.06.2008 ob 19:25

  alex van der volk končno en normaln nezakompleksan slovenc

 42. tim - 21.06.2008 ob 19:27

  reš škoda da jih nebo v polfinalu, sedaj se pa ne bom mogel odločiti za koga naj navijam. drugače bi bila odločitev jasna, da za nasprotnike od hrvatov :)

 43. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 19:27
  Alex van der Volk

  @Slovenec: najprej preberi prispevek ki si ga komentiral do konca, razmisli predvsem o drugi polovici le-tega, potem pa polistaj po blogu in najdi prispevek “Nacionalna zavest in okroglo usnje” pa boš mogoče celo ugotovil, da je najino mišljenje na popolnoma enaki ravni. Ampak ne, najbrž se ti ne bo dalo brati, ker je lepše napisat kar ti tisti moment leži na duši,ne?

  Mimogrede, imam službo, kjer vsakodnevno srečujem Hrvate, Srbe, Makedonce in ostale. Z njimi govorim slovensko, ker sem pač zaposlen v slovenski firmi. Kamionisti, ki sicer vsakodnevno zklikajo “čefurji raus” in podobne idiotizme, s svojimi kolegi (kamionisti iz Hrvaške, Srbije in makedonije) govorijo v njihovem jeziku. Toliko…

 44. gebieter - 21.06.2008 ob 19:35

  čakaj, a ni bilo tako, da so Čehi Turke že vodili 2:0 in so jim potem slednji zabili tri gole? Očitno Turki najboljše igrajo na koncu in nisem siguren, da je včeraj odločala sreča oz. nesreča. Sem sicer zelo odprt in brez predsodkov, mnenje oz. svoje izkušnje o Hrvatih bom pa raje zadržal zase.

 45. TheOne - 21.06.2008 ob 19:38

  Vse lepo napisano, prav utopično, ampak si se vprašal kdaj kaj bi bilo če bi bila obratna situacija ? Misliš da bi Hrvati navijali za nas? Danes sem se v avtu peljal za enimi hrvati in kar naenkrat se je enemu spičilo da mi je za brezveze pokazal iz avta hrvaško zastavo in fakiča. ZAKAJ ?!?! ker je videl po registraciji da sem Slovenec ?? IN jaz bi naj navijal potem za njihove fuzbalere medtem ko nas majo oni za idiote ??? Ne, hvala.

 46. FRENKY - 21.06.2008 ob 19:38

  Vsi imamo pravico do svojega mnenja ali ne? Vsak lahko navija za kogarkoli! Sam sem Hrvatom privoščil poraz! Zakaj? Zato,ker so že imeli v planu kako bodo premagali še drugič Nemčijo, kot da tekme z Turčijo sploh ne bo. In tako so zagledani sami vase, da drugi zanje sploh ne obstajajo. In poglejte še kakšna je njihova politika do meje!

 47. Luka - 21.06.2008 ob 19:40

  ja hrvati pluvajo po nas in nas zaničujejo mi pa bi naj za njih navijali.. pa če te je že lahko česa sram te je lahko samo to da navijaš na njih…pa če si tako navdušen nad njimi kr se preseli k njim pa uživaj tam…

 48. Janez - 21.06.2008 ob 19:41

  Pa sem že mislil da v Sloveniji ni pametnih ljudi. Saj še vedno velja: “Najboljši sosed je od soseda sosed” Bravo Turčija.

 49. Tadej - 21.06.2008 ob 19:41
  Tadej

  o teh reklamah, sem že jaz pisal: http://samski.blog.siol.net/2008/06/11/euro-2008-in-izvirne-hrvaske-reklame-na-hrt2/

  sicer pa veš kako pravijo, dober sosed je mrtev sosed >: ))

 50. IceyChill - 21.06.2008 ob 19:45

  eh model…bols nebi mogu tega napisat. Svaka ti čast.Tale stauk “Pa kaj ima politika s športom?!” To tud men ni jasn. 9/10 ljudi ki so ucer navijal za turke so rekl da so za njih navijal zato ker nm hrvati kradejo zemljo in da so *****…

  Še 1x…zelo dobro napisano !!

  Lep pozdrav

 51. Camp - 21.06.2008 ob 19:47

  Spomnim se leta 98, ko je bila Hrvaska na SPju tretja. Takrat so bli toliko polni samih sebe, se nam rezali v faco……. Privoscim jim, da so izpadli. Grem na morje na Hrvasko in nocem na vsakem koraku gledat kaki carji so. Oni za nas NIKOLI ne bi navijali! Mi pa za njih naj bi al kaj???

 52. FRENKY - 21.06.2008 ob 19:47

  Ja poglejte in se malo zamislite, kaj smo mi SLOVENCI za Hrvate!? NIČ! Mislijo,da lahko delajo, kar hočejo. Zato pa jim privoščim, čeprav so res dobri! IN,ČE BI TEKMO Z TURKI VZELI RESNO,ne pa, da so razmišljali kako bodo v drugo premagali Nemčijo, SE JIM TO NE BI ZGODILO!

 53. ... - 21.06.2008 ob 19:48

  Žali kje drugje

  lp

  Alex

 54. finis - 21.06.2008 ob 19:49

  mah, mešanje politike v šport, gledat pa študirat ka bi drugi naredli če bi bla situacija obratna…nevm no, a hočmo bt torej isti ko pa hrvati, a če bi uni za naše nasprotnike navijali smo pa mi tut mogli včera, mislim kljub temu da jih tk zaničujete ste si vseen povna podobni

 55. FRENKY - 21.06.2008 ob 19:49

  Pravi športnik SPOŠTUJE nasprotnika! Tega Hrvati niso storili!

 56. amon - 21.06.2008 ob 19:54

  Širi nestrpnost kje drugje

  lp

  Alex

 57. jessi - 21.06.2008 ob 19:54

  Ma pa to da izvira naša “nestrpnost” do hrvatov iz politike sploh ni resnična…Saj v našem koncu ne… Pa poglejmo zakaj mi grejo hrvati na kurac… 1. Zakaj sem vsako jutro šel v osnovno šolo v strahu… -Zato kej me je prišlek iz hrvaške, ki je mimogrede 2x fuknil vsak dan ustrahoval, mene in moje sošolce… Seveda pa je bil glavo večji tako da v osnovni šoli nisem moral kej dosti storit(sm pa poračunal kasneje da se razume). Pa upam da je vsem jasno da je bila pač skupina teh primitivcev, in ko sm se odločil “špecat” da bi se to nehalo, so poklicali njihove starše u šolo, starši so popizdi, ozmerjal ravantelja in prfokse kaj se spravljajo na njihove sinovčke… Predstavljajte si kakšno je bilo moje življenje nato… 2. Grem zvečer vn v lokal… Kdo mi bo težil… Mi bo prišel težit slovenec, ali grupa južnakov… Mislim da je nadaljevati brez potrebe… 3. Greš zopet ponoči po ljubljani, koga boš videl razbijati in uničevat… Še zmerom sm videl južnake… 4. Kdo se je na skuterju pripeljal mimo in mi odbil vzratno zrcalo…(če kdo ve za primer, in pozna bedaka, ki je to storil, nej tuki napiše… Nagrada 200€). 5.bi se pa še našlo…

  Še zmerom mislim pač da niso vsi hrvati taki.. Imam celo kolege… Samo oni so pač intelektualci in so se asimilirali ker živijo tukaj, za razliko od večine, ki grenijo življenje vsem normalnim ljudem…

  Da pa so na morju prijazni do tebe je več kot razumljivo… Tudi pes ne ugrizne roke, ki ga hrani…

  Da pa se še navežem na tekmo… Nisem navijal za nikogar… Sem se pa prav iz srca nasmejal ko so Turki dali gol, ko so vsi hrvati že proslavljali…

 58. XXX - 21.06.2008 ob 19:55

  Prvo eno rahlo “politično” teoretično vprašanje avtorju…

  Recimo, da bi ti hčerko in ženo monožično posilile hrvaška “vojska” med vojno. Vejetno bi v družinskem krogu, z navijaškimi pripomočki širokosrčno navijal za hrvate?

  Poanta zgornjih vrstic?

  Politika je kurba… in ljudje izberejo svojo kurbo na vsakih volitvah. Le te dotične kurbe nas “jebejo” zaradi meje že precej časa in čustva ratujejo močna. Še vedno me preseneča, da je veliko več ljudi navijalo za hrvate kot turke. In prepričan sem, da bi na hrvaškem manjšina navijal za nas, če bi se znašli v njihovem položaju.

  Sam sem navijal za “boljše”, ki jih pa ni bilo. Ploskal sem ob obeh golih. Je pa zanimivo, da so zaljučili svojo pot enako, kot jo ponavadi naši športniki.

  Pa še totalen off topic za konec. Preseneča me, da je naš narod tako “easy”. Rabi se samo en posameznik, (ki ima orožni list in orožje)… gre do jorasa in začne lomit zapornico… Pridejo hrvatje in potegne ven pištolo in jih razoroži oz. celo pride do streljanja. Pravno formalno bi naredil prav… joras ima v roki dokument, da lahho ovire odstrani… sam pa ima orožni list, ki mu dovoljuje uporabo orožja v takšnem scenariju.

 59. yurer - 21.06.2008 ob 19:57

  Nisi se mogel zdržat, da ne bi napisal članka o navijanju nasprotnika. ha ha reva. Točno ta tvoj članek pove kolko soli imaš v glavi hkrati pa te definitivno izloča iz profesionalnih novinarskih vrst. he he Škaf si zlij na glavo da se malce ohladiš.

  LP Slovenc

 60. cjen - 21.06.2008 ob 19:58

  no no a mi lohka poveš kako bom navija za harvate, ko pa še zdaj nemorem pozabiti, ko sem bil na tekmi harvaška:slovenija kako so njihovi navijači BBB s kijem razbili 3 slo navijače… midav s kolegom sva jim komaj ušla…

 61. NuckinFuts - 21.06.2008 ob 19:59
  NuckinFuts

  Without politics and football world would me much brighter =)

 62. kerbiš - 21.06.2008 ob 20:00

  OMG! si pa frajer da tukaj javno napadaš svojo državo: Res, vsaka ti čast. En zafrustriran anarhistek. Zanimivo da se nisi oglasil takrat, ko so Hrvati na njihovem morju pretepli celo Slovensko družino. Pa to ni bil edini primer njihove nepotrebne agresije. Prepričan sem, da je polovica Slovencev navijala za Hrvaška vendar v tvojem bloku morda živijo Turki:D le sprehodi se enkrat k njim na obisk ker ti bo svež zrak vsekakor koristil glede na to kake bedarije zganjaš. Tudi sam sem tiho navijal za Hrvate ker so le naši sosedi. Potem pa prebereš tako mnenje nekega Slovenca, ki misli , da je vseved in si drzne blatit svojo lastno nacijo. Res škoda , da prelepa Slovenija premore tudi take osebke kot si ti, saj svoje frustracije in skrajno bedno razgledanost trosiš po internetu. A misliš, da če bi igrala Slovenija da bi usi Hrvati navijali za nas? Jasno da ne. Vendar pa ne bi noben Hrvat šel pisat takih spisov o svojem narodu le na podlagi parih osebkov. Pa da si arijski slovenec? LOL kvečjemu arijski slovan. Zamisli se nad svojim pisanje in dejstvom , da si večini Slovencev v sramoto. Mah lej dej obesi se. Kar si misli si nam škode naredil že zadosti. Pa pojdi se čimprej učit zgodovino. Ker sem že med prebiranjem ugotovil, da ti poleg nepoznavanja sociologije manjkajo tudi osnove zgodovine. Vendar ja, tako je stanje v državi dandanes. Dosti vas je takih prerazvajenih sinčkou čigar očetje so se po vsej verjetnosti borili na barikadah, vi pa izničujete vso njihovo hrabrost in ponos. ( se opravičujem za pravopisne napake. vzrok je pisanje v naglici) LP

 63. bennet - 21.06.2008 ob 20:01

  Kaj mamo slovenci od hrvatov? Zdej se bom spet umešov v politioko, kradejo nam zemlo, pluvajo čez ns, v poletnih mesecih jim slovenci prnesemo milijone evrov na morje da smo lahko pol nč vredni. Oni so odvisni od turizma in od denarja ki ga slednji prinese. Na nek način jo slovenija finančno podpira, tako kot je to delala v Jugoslaviji ko so vsi živeli na naš slovenski račun. Zdej me bo pa nek mulc silu v navijanje za hrvaško, čez kašni revčki so! Bul da greš pisat bloge kam drugam, kajti zavesten slovenec ki mu domovina nekaj pomeni bo proti hrvatom. Od turkov imamo vsaj kebab,c da lačni nismo. Turki prvaki!

  lp

 64. superhik - 21.06.2008 ob 20:01

  Tisti “naši”, ki so zanič, nikoli niso bili in nikoli ne bodo v resnici naši. Lahko da imajo naše državljanstvo, lahko znajo celo kakšno našo besedo, ampak to ni naša reprezentanca. Pika.

 65. smokie - 21.06.2008 ob 20:01

  sramota. škoda mojega časa, da sem prebral ta članek…

 66. Meso - 21.06.2008 ob 20:02

  mah o sovraštvu med slovenci in hravti je zadnje čase tok govora kokr je blo neki čas naza o sovraštvu med slovenci in bolj južnimi narodi bivše republike, nekje umes pa smo se zgražal nad italijani in v obdobju hokejske pravljice (:P) nad avstrijci. že sami prispevki o zaničevanju hrvatov, hvaljenju južnih sosedov (ne vem zakaj je omenjen izraz tako pogosto v rabi?) in tudi objave z “objektivnim” pogledom na razmere, stopnjujejo napetost med nacijama. (ko je provokativno ne le zafkavanje (da sm bolj mil) črncev ampak tudi to da se uprašaš ali so črnci bolj nagnjeni h kaznivim dejanjem). drugače pa ne vem zakaj se eni pizdite da bi absolutno mogl navijat za hrvate drugi spet da bi absolutno mogl navijat za nasprotnike hravtov. ker ravno v enih in drugih je problem. res smo bili v skupni državi, imamo zelooo prepleteno gospodarstvo, imamo podoben jezik in smo eni drugim predvsem najboljši gostje (nej na to noben ne odgovarja razen če je gostinc!), ampak zavedat se mormo da smo si zdej dve (popolnoma?) različni naciji. tako da je spraševanje zakaj pa niso navijal za hrvate sporno samo po sebi, sej s tem vprašanjem takoj prištevamo slovenijo v neko povezavo s hravško (v to kategorijo spadajo tudi tisti ki so navijali PROTI hravški) saj eni gledajo na južne sosede (:P) s pozitivne drugi z negativne strani, amapk oboji gledajo neslovensko, nesamostojno. nekaterim pač hravška še nekaj pomeni, nekaterim pa pač nič (predvsem mlajšim, ki so rojeni v samostojni slovenij) in s tem nič mislim nič manj ali več kot nemčija, anglija, portugalska, turčija, trinidad in tobago… in zato mislm da navijanje za turke ni nič škodoželjnega, če seveda navijaš za turke in ne proti hrvatom (izbrani primer hrv-tur morda res ni najprimernješi, češ kdo pa preferira turčijo pred hravško, vendar ravno ko boš/bomo razumeli to, kot ne-politično obarvano boš/bomo lahko živeli za slovenijo in ne proti hravški, če si po svetovnonazorski opredelitvi nacionalist. (kar ima pri nas kar nekakšen negativen prizvok, čeprav z “(za)ljublejnostjo” v svojo nacijo do te mere da s svojo “(za)ljubljenostjo” ne ogožaš ali omejuješ “(za)ljubljenosti” nekoga drugega v svojo nacijo). problem je tudi v tem da slovenci (sedaj mislm na splošno in ne le nogometno) namsto da bi rekli v tem smo pa tako dobri, rečemo v tem smo pa boljši od hravtov in se ponovno priklenjamo v neko odvisnost. tako se bo ob imenu slovenija pojavilo znova in znova ime hravška in ljudje bodo začeli misliti da je slovenija neka hravška provinca (vsem je znan posmehljiv izraz za slovence: podalpski srbi. vendar to sploh ne vem če sm slišal iz ust srbov ampak večinoma hravtom, samo kaj so potem hravti: jadranski srbi?!, podobno kot je bilo z osamosvojitvijo, tanki so lepo brez problema šli čez hravško do slovenije, vendar ko so potem hravtje uvideli da pa mogoče še kaj bo iz samostojnosti in bi radi tudi oni svoj del pogače, so pozabili da se morajo tisti tanki sedaj še vrniti nazaj v srbijo! vendar pustimo sedaj politične zadeve (s katerimi se mi zdi da prebivalci nebi smeli imeti povezave (oziroma je nimajo), seveda v smislu nekega sovraštva in prerivanja v tem kdo je boljši/močnejši, česar bi se po mojem mnenju (kot že omenjeno) mogli izogibati. vendar pa v tem spisu nikakokor ne pozivam h ohladitvi odnosv s hravško, pozivam da se obravna hravško tako kot vsako drugo državo seveda z obzirom da je naša soseda, imamo skupno zgodovino in je naša zaveznica (skupaj s hravti smo s pomočjo srbov prišli izpod avstroogrske oblasti!) in na drugi strani ne pozivam da tisti ki nekaj čutite do hravške to sedaj ohladite ampak celo otoplite, saj je to le nekaj lepega, le vedite da je hravška enaka država kot vse druge in pač nekateri so zaljubleni v španijo, nekateri v švedsko, nekateri v zda, spet drugi pa v hravško. in spraševanje zakaj pa imaš/niamš rad hrvaške je samo po sebi provokativno. pogosto tudi hravom zavidamo njihovo nacionalno samozavsetnost in nas fascinira kako s srcem navijajo,igrajo, živijo za hravško. vendar razlika v narodni zavesti med slovenci in hravti je v tem da so oni bolj tradicionalna država mi smo pa bolj zahodnjaška. to pa v takem smislu da hravti dajo več na svoje emocije in so bolj prvisnki, slovenci pa kot nek uk narod (pa ne da so hravti manj uki, le v praksi drugače razmišljajo) da več na neka objektivna dejstva in vse hoče pogledati z vseh zornih kotov. poglejte na primeru religioznosti. hrvati,bosanci,srbi imajo (pomoje) odstotek vernih državljanov nad 90% mi pa nekje pod 30% (govorim v praksi ne pa po popisu kejr se je vsak, ki ima birmo ozančil kot vernega čeprav ni bil v cerkvi od svoje birme). tako dajo hrvati več na tradicijo->na nacijo, mi pa gledamo bolj čez evropejske (državlajn evrope pa to), če ne svetovljnaske oči razuma in višjega dobrega (platon al kdo je že o tem pisu, o višjem dobrem namreč :P). in ne da hravti niso enako sposobni za delo v nekem znanstvenem inštitutu ampak so bolj intra-gledi in ne vidijo (v svetovnonazorskem smislu) neke realne slike in se zato povzdigujejo v oblake (če gledamo v nogometnem smislu), vendar s tem nikomur ne škodujejo (razen mogoče svojim nogometašem, ki misljo da so bogovi in da bojo z 20% napora premagal turke :P) in se zard tega ne rabmo počutt nč ogrožene (slovenci smo zelo ksenofobični, najbrž zdr tega ker pr ns živi velik ljudi iz bivše jugoslavije (ki so kot omenjeno tradicionalni) in ker vsi na velko opevajo svoje domovine (tut tretja rojena generacija srbov so srbi če se za to majo in spoštujejo prednike, ker bi drgač po drugi logiki zamejski slovenci po enmu rodu izumrl) mi pa smo tih. samo po sebi se nam zdi samoumnevno da smo slovenci in da je slovenija od joškove bajte (mal provokacij ne gre zamert) pa do goričkega. zgleda kot da so tujci napadli našo domovino. vendar to je njihov način življenja in zukaj so vsi zelo zadovoljni, saj imajo boljše pogoje za življenje, večje plače, pa še kot doma se počutijo :P. vendar če pa te kdo v sloveniji napade ker si slovenc je pa to sramotno. vendar ponavadi če smo napadeni smo napadeni od ljudi ki živijo prestopniško ali pa so vandali/buliji in ker je to psihološko in sociološko neka točno določena skupina (ponavadi so to marganalizirane skupine, in to je “manjšina” npr. srbov tudi bila. malo vprašajte očete kako je bilo včasih in povedali vam bojo kakšne anekdote, pol je pa un čefur neki tm biu pa se ni noben z njim pogovarju, al pa lej bosanca z belimi štumfi) in pri nas je večina tistih mladostnikov ki težijo čefurjev (nerad uporabljam to besedo), kot na primer to mesto v zda pripada črncem (ki so jih toliko let zatirali in izkoriščali). nimamo se česa bat in skrbeti (seveda moramo blatenje naše države in državlajnov hitro zaustaviti) sej smo vidlei da če je treba slovenci stopimo skupak na primeru ambrusa. na ceste z vilami u rokah :P. ljubimo se, radi se imejmo, pomagajmo en drugemu in žívimo v miru in harmoniji. sevda je lepo biti hravt ko igraš nogomet proti slovencem, ker nismo dovolj dobri! ampak a ni lepo tudi biti slovenec ko poslušaš avsenikove mojstrovine. cenimo tisto kar imamo in izboljšajmo tisto kar nas pesti!

 67. bennet - 21.06.2008 ob 20:02

  kerbiš bravo

 68. gebieter - 21.06.2008 ob 20:03

  Evo, sem še mislil pripisati, za koga bi po tvoje povprečen Hrvat navijal, če bi mi špilali proti Turkom, pa so že pred mano zastavili to (retorično) vprašanje. Veš, kaj je zame pravi ‘Slovencelj’? Ne privoščljivec (kar je seveda graje vredno), ampak HLAPEC. Tak hlapec brez hrbtenice, ki zagovarja ljudi, ki ga zaničujejo. Včeraj sem z vsem srcem navijal za Turke in ja, navijal sem po negativnem sistemu, se pravi, da bi izgubili Hrvati. In ne zato, ker sem nek zakompleksan Slovenček, ampak že v izhodišču zaradi hrvaškega odnosa do Turčije, češ tele cigane bomo itak mimogrede namahali, potem pa spet hop na Nemčijo. Za Hrvate sploh ne morem navijati, četudi so njihovi igralci dobri, me motijo njihovi navijači, ki slovijo kot najbolj nevzgojena, nacionalistična drhal (meri se lahko samo še s kako Rusijo v okviru Evrope), se pravi taka drhal, ki meče slabo luč na navijače nasploh. Kot je že bilo rečeno, pravi športnik spoštuje nasprotnika. Tega Hrvatje niso pokazali Turčiji. Pokazali so samo aroganco. In zakaj bi jaz moral navijati za Hrvaško? Ker smo bili včasih pod skupno državo? Ker smo sosedje? Če oni do nas nimajo toplih sosedskih odnosov, potem jih vsekakor tudi jaz ne bom imel, ker nisem debil. Pa brez skrbi, ni se samo Slovenija veselila njihovega poraza v okviru bivše Juge.

 69. jessi - 21.06.2008 ob 20:10

  Supehik bravo!!! Zato pa ne gledam fuzbala… Me prov zanima kok je dejansko v “slovenskih” fuzbalerjev…:D

 70. mateus - 21.06.2008 ob 20:11

  pjte raj igrt fuzbal, al pa saj kupte ustpnce.pol boste pa vidl. glede hrvatov je pa tko oni zavidajo kj nm mi pa njim.tko je pač po celem svetu.pa rečte da ni aa?

 71. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 20:12
  Alex van der Volk

  Za vse, ki se bunite nad tem, da Hrvati ne bi navijali za nas. Imel sem srečo, da sem bil na Hrvaškem in v Bosni kmalu po Euru 2000. In zanimivo, tako na tekmi proti Jugoslaviji, kot na tekmi proti Španiji kot na tretji proti Norveški je ogromno ljudi navijalo za – ja, za Slovenijo. Toliko.

  Mimogrede, Kerbiš, na tisti tekmi sem bil tudi sam, tako kot še na marsikateri drugi. Zdaj pa izvolite pljuvati naprej

 72. VATRENI - 21.06.2008 ob 20:14

  saka čast alex* vidim da si en redkih pametnih slovencev ;) a vsi ostali ki ste veseli ker je zmagala VAŠA DRAGA TURČIJA pojma nimate kaj delate verjetno se ni ne zavedate da ste navijali za musliće ki so v ne tako davni preteklosti uničevali kao vašo slovenijo ;):)

 73. Mih@ - 21.06.2008 ob 20:14

  Tudi če ne vpletamo politike, WHY THE FUCK bi moral navijati za Hrvaško? Sam fuzbala sploh ne spremljam (pač netipičen predstavnik moškega spola), ker imam veliko preveč stvari trenutno v teku, da bi si našel čas za TV. Ko pa sem slišal, da so zmagali Turki proti Hrvatom, sem se pa prav lepo nasmehnil. Ne, da bi navijal za Turke, le ne maram Hrvatov. Saj tudi za Avstrijce ne bom navijal, niti za Italijane, ker jih pač ne maram, ne glede na to, kako dobre so ekipe. Po tvoje se mora vedno navijati za boljšo ekipo??? Kr neki no, zdej si pa res brcnil v temo :/

 74. bebot - 21.06.2008 ob 20:15

  popolnoma se strinjam z zgornjim postom od mato-ta. sedaj bi hrvati prišli v polfinale, ali celo finale. s tem bi njihov ego narastel do uf… ampak dobro, nebi rekel nič, če potem nebi vsega svojega egota kazali v svojih provokativnih reklamah oz. kjerkoli drugje. tako, da se nič ne čudim zakaj slovenci raje navijamo za kogarkoli drugega kot hrvate. pa naj še kdo reče, da smo isti kot hrvati, če mislimo tako. ali naj jih mar poveličujemo in lezemo v rit, medtem ko nas oni “zdrkajo” ob vsaki ponujeni priložnosti. sicer pa ne vem zakaj ljudje, natančneje, ljudje pod tvojim balkonom, nebi smeli navijati za turke in biti veseli ob porazu hrvatov. če nimamo slovenci svojega predstavnika, si pač moramo poiskati nekatere za kere navijamo.

  lp

 75. klemen135 - 21.06.2008 ob 20:17

  mislm tiho sm upal, da grejo hrvati naprej, zarad trenerja, ostalo sranje okol njihove ekipe mi je pa šlo na kurac, like oni bojo letos evropski prvaki, vsi hrvati so tko zlo pametni to mi gre na jetra. ne morš bit neki pametn. jes mam okol sebe take bedaste hrvate, da sam rečeš turčija pa te hočjo fentat. sicer pa kaj me briga to je fuzbal, svet se bo še vedno naprej vrtel

  pa btw. tisti ki so vzklikal to turčija … morjo met neke konflikte z hrvati. zakaj pa ni noben reku to ja nemčija avstrija jebite se :S halo? zakaj ni noben proti madžarom? ker niso TAKO naduti kot so hrvati ker enostavno mislijo da so nekej več

 76. mateus - 21.06.2008 ob 20:18

  ej stari tole z muslimani ne mi ti kle frendov žalt

  Bi šlo brez žalitev? Ja? Hvala

  lp

  Alex

 77. gebieter - 21.06.2008 ob 20:18

  ”pojma nimate kaj delate verjetno se ni ne zavedate da ste navijali za musliće ki so v ne tako davni preteklosti uničevali kao vašo slovenijo ;):)”

  Haha, pa ti veš, koliko časa nazaj je to bilo? Hrvati nas pa ZDAJ jebejo v glavo. Isti klovn si kot Peterle s tisto svojo glavo v kovčku, za sedanjost se mu pa fučka.

 78. gebieter - 21.06.2008 ob 20:19

  zgled vsem drugim … LOL

 79. klemen135 - 21.06.2008 ob 20:20

  in ja seveda so nas pobijal, pa sej tut hrvati so nas, pa nam ukradli istro, pa nam še hočjo krast, mislm halo? dej bod pametn volk. jebat ga, nemci so nas tut klal, pa kaj naj zdj? musliči so nas pobijal, pa kaj naj? gebieter se popolnoma strinjam!

 80. VATRENI - 21.06.2008 ob 20:20

  gebieter* hrvaški navijači so lahko zgled vsem drugim ;) dej mi reci kdo ma bulje navijaške verze od njih ?? i to da ne spoštujejo nasprotnika hahah ;) vsak igralec je vsakemu dau roko čeprf so bli vsi v takem šoku da…

  Malo cenzure ne škodi. Poskusi se zadržat da ne žališ, prosim

  lp

  Alex

 81. Stric Bedanc - 21.06.2008 ob 20:20
  Stric Bedanc

  O Alex, vidim, da imaš domoljube na obisku :mrgreen: Pazi, da ti ne bodo vseh sten polepili z nalepkami, saj brez njih ne vejo, kje so oz. kaj je tukaj :mrgreen:

 82. pet-in-g-seks - 21.06.2008 ob 20:20
  pet-in-g-seks

  bravo, volkec, odlično si to spisal!!

 83. mateus - 21.06.2008 ob 20:21

  ma vatreni a ti sploh znaš še kkšn drug jezik.zgleda da ne

 84. kristijan - 21.06.2008 ob 20:22

  koji kurac pol hodite na hrvasko morje ce nemorete hrvatov

  Izi z jezikom, prosim. Žalitev na Volkovem brlogu ne toleriram

  lp

  Alex

 85. mateus - 21.06.2008 ob 20:26

  tak ti je pa samovšečn kristjan dobesedno.tkole nauš delč pršov.ha ha ha.

 86. larči - 21.06.2008 ob 20:28

  dj no, kere bedne, jst iz prencipa ne maram hrvatou in ”lepo me postrežeju na morju” my ass! nm so avto stoukl, pa jih nismo izzival, sploh nč in jah newem če je to lepa postrežba!! aja, pa k sm hodila na hrvašk na morje sm mogla pit kavo sa šlagom in ne kave s smetano, pa me me je razumeu če sm rekla smetana, sam se je naredu neumnga kokr jst ne razumm kaj hočš povedat!! ja itak!! če pa on pride k men u lokal mi bo pa jebu mater pa nevem še koga, če naum razumela njega!! valda d navijam za kogarkol k igra prot hrvatom, sam iz prencipa kakšn odnos majo do slovencev!

 87. kristijan - 21.06.2008 ob 20:31

  sej vi slovenci se tudi neumnega dostikrat nardite!!al nima veze,roko na srce od 2milijona prebivalcov v slovenije ni niti 500000 pravih slovencev!!

 88. VATRENI - 21.06.2008 ob 20:33

  mateus* za tvojo informacijo znam 4 jezike i žau mi je ker je med temi slovenski;)

 89. jessi - 21.06.2008 ob 20:33

  Glej zarad takih kot je kristijan mi grejo hrvati na kurac… Kaj kurac bereš slovesnko stran če smo ti gniu narod… Pust nas pr mir… Jest tud ne hodm na hrvaške strani gledat pa se bunit čez vs, medtem ko skoraj ni slovenske strani, da ne bi zasledu podobnga komentarja, pluvanja čez nas… In jest pač iz principa ne hodim več na hrvaško, in opažam da se vedno več ljudi odloča za alternativne lokacije… Ko bi vsaj lahko vse prepričal da ne gredo na Hrvaško… Bi kmal hrvati po kolenih lezl za nm kok smo dobr narod…

 90. Aleksander - 21.06.2008 ob 20:34

  Nisem ravno nek ljubitelj Hrvatov in večkrat Jelinčiču ob njegovih izjavah rečem “BRAVO”.

  … toda … vsa čast hrvaškim nogometašem in njihovim navijačem za predstave na letošnjem euro. Kapo dol!!!

 91. gebieter - 21.06.2008 ob 20:34

  kristijan: ja, saj, ker je toliko veliko priseljencev iz juga, od tega veliko Hrvatov, ironično, a ne, da se priseljujejo v to bedno Slovenijo … le zakaj :)

 92. mateus - 21.06.2008 ob 20:35

  stari da ne govorimo o hrvatih. če kdo popzna zgodovino se po njih pretaka srbska kri.

 93. anton - 21.06.2008 ob 20:36

  Tok hudo spet ni.. Jaz osebno sem včeraj tekmo spremljal v lokalu v mestu in je saj 70% folka navijalo za Hrvaško… Ko si šel po Petkovškovem nabrežju je bilo povsod isto vzdušje. Kolegi so bili v Lepi žogi in so rekli enako, velika večina je navijala za Hrvaško.

 94. VATRENI - 21.06.2008 ob 20:37

  ej dejte mi sm povedat za koga bi navijali če bi igrali SRBIJA i TURČIJA?? :)

 95. mateus - 21.06.2008 ob 20:39

  grem raj fuzbal igrt k kle ste usi mal premakneni.uglavnem je NOGOMET ZAKON. hahaha……………………………………………..

  Se mi ne da da bi se spet ponavljal

 96. gebieter - 21.06.2008 ob 20:39

  ej dejte mi sm povedat za koga bi navijali če bi igrali SRBIJA i TURČIJA?? :)

  meni osebno bi bilo vseeno

 97. didi - 21.06.2008 ob 20:39

  se čiist strinjam s tabo….sam na žalost fuzbal ma velk veze s politiko….in tut lahko bi politiko zdele tuki umešal….usi k ste navijal za use druge razn za hrvaško nej vs spomnem da smo živel u isti državi k hrvati in to kr lep čs in da so to naši sosedi….dobr sej so naši sosedi npr. tut avstrici sam oni so bli pizde do slovencov bl k so hrvati zdej…tko da evo vm to usrano politiko k jo hočte mešat u fuzbal…hrvati bi učer zaslužen zmagal in to da niso je žalostno za use k majo radi fuzbal ker po taki dobri igri hrvatov je res žalostn da zmaga turčija k ma sam srečo…..

 98. VATRENI - 21.06.2008 ob 20:40

  vidim mateus* ti ne poznaš zgodovine ;)

 99. James - 21.06.2008 ob 20:41

  no… navijaš lahko za kogar hočeš, kje piše da bo mogli navijat za hrvate ker so naši sosedi???? privoščil sem jih pa iz dna srca da izpadejo ker tako narcisne ekipe na tem evropskem pa ne. Španci, Italijani Nizozemci, francozi, ki imajo v ekipi super zvezdnike si niso upali napovedati da bodo prvaki. hrvati, ki pa imajo igralce, za katere naprimer nek norvežan prvič sliši, pa so na veliko razpravljali kako so oni najbolši in kako bodo prvaki.

 100. FRENKY - 21.06.2008 ob 20:42

  Čuj VATRENI zate je to spoštovanje nasprotnika, če pred svojo tekmo četrtfinala že delaš plane kako boš premagal drugič Nemce v polfinalu. zdaj pa naj, kar gledajo polfinale Nemčija-Turčija in jokajo! Ti si budala! Vatreni brez OGNJA!!!

 101. red-dewil - 21.06.2008 ob 20:43

  Hrvati bi bili tudi proti Slovencem, če bi Slovenci igrali proti kateri koli reprezentanci. Oni bi nas tudi ˝j*ebali˝, zakaj bi mi bili tiho.

 102. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 20:44
  Alex van der Volk

  @James: Tako se ekipi fila ego, kar je lahko samo koristno, mar ne? Kakšno taktiko že ima Mourinho? Mi smo najboljši, vsi ostali so pičke

  Mimogrede, nikjer ni omenjeno, da bi ljudje MORALI navijati za Hrvaško, napisal sem le, da so navijali za nasprotnika zato, ker je igral proti Hrvaški. Tu je pa razlika. Hvala za kulturen komentar :)

 103. ZAHO - 21.06.2008 ob 20:44

  Vidim da ti niso jasna razmerja med navijači,in da ne zastopiš bistvo navijanja pri nogometu,drugače nebi tega posploševal s sosedskimi odnosi. Najbližji sosedi so vedno tudi največji rivali. Pa se pozanimaj kaj naredi navijač (kot primer) Arsenala,ko sliši za Chealsea. Pa niso samo sosedi po državah,temveč marsikje tudi sosedje v blokih,hišah,službah… Navijanje ima pač svoje zakonitosti,zato ne moreš tega posploševati še v politiko,družbo…..

  Pa če se še spomniš,tekme za Bežigradom pred štirimi leti,kdo nam je zaprl vrata Eura 2004,bolj kot ne po sreči?

 104. mateus - 21.06.2008 ob 20:45

  bravo james

 105. FRENKY - 21.06.2008 ob 20:45

  VATRENI, lepo in prav, če znaš 4 jezike, a slovenskega zelo slabo! Saj po pisavi sluteč!

 106. FRENKY - 21.06.2008 ob 20:46

  VATRENI, lepo in prav, če znaš 4 jezike, a slovenskega zelo slabo! Vsaj po pisavi sluteč!

 107. drej - 21.06.2008 ob 20:49

  za take sosede, k nas podjebavajo kjer le morjo ne bi navijal tud če mi plačajo, zanimivo pa je, da vedno, ko igrajo tudi naši sosedi Italijani ali pa Avstrijci, pa navijam za njih. a ni zanimivo, za Hrvate pa ne! zato nehejte bluzit o sosedovi kravi, ker očitno nimate pojma!

 108. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 20:50
  Alex van der Volk

  @Zaho: kaj pa če bi najprej prebral prispevek in nato pametoval kaj jaz vem in kaj ne vem? Ker čisto mogoče sem bil celo na kakšni tekmi več kot ti

 109. NEVEM - 21.06.2008 ob 20:53

  Jes vidim,da vi mešate politiko z športom!Ok vem,da so hrvaški navijači govorili,da so najboljši.Ampak js nisem še nikoli videl(niti v prejšnih pervenstvih),da je Hrvaški klub rekel,da bojo zmagali z lahkoto!Zato js tu nevidim arogantnost!In to,kar nardijo hrvati slabega!Kaj pa vi veste?Novinarji poročajo sam o dogodkih,ko Hrvaška nardi kaj slabega!Zato vi sploh ne veste,kakšen je razmer med državama!In tisto,kar govorijo politiki,da Hrvaška dela samo slabe stvari!A bote res verjelim tistim ki vas nategujejo že vsa ta leta?Zato prosim ne mešajte politike z športom!In js nimam nič proti za katero ekipo navijate!Sam za kaj pluvate tiste,ki so boljši?Zgleda,da jim zavidate in ne privoščite!In js sem tudi videl velikoooo ljudi,ki so vzklikali glupi hrvati itd…In potem se ljudje sprašujejo zakaj navijači razgrajajo in se tepejo med seboj!Zato,ker so ljudje tako ignorantni(ne vsi).Da prvo naredijo nekaj in potem mislijo o posledicah!Zato kdor znaičuje in pljuva po drugih je v mojem vidiku kriminalec!Sej vete udarec pride in gre!Beseda pa ostane!

 110. Janez - 21.06.2008 ob 20:55

  edino prav da so zgubili … druga jim ni blo :” uzeli su nam što je bilo naše!” je nakonc izjavu komentator hrvaški…. mislim pa dej no !!!!!!

  Žaljivke piši raje v kakšni klepetalnici

  lp

  Alex

 111. spet jest - 21.06.2008 ob 20:58

  …kdo bi jih pa prenašal, v primeru da bi zmagali, faaaak ne bi blo za zdržat(na dopustu;))… Vprašajmo se tudi koliko hrvatov bi navijalo za nas, če bi bila situacija obratna…

 112. bbk - 21.06.2008 ob 21:00

  lepo da jih je njihov egocentrizem pripeljal v športni grob!!! na čim več zmag hrvaškim nasprotniko!!!!!!!!!!!

 113. Slovenc - 21.06.2008 ob 21:07

  Jeb** Turčijo raje umrem kot pa da navijam za turčijo

  Hrvaška si je zaslužila polfinale sam telam turkam se neki serje

 114. popokatepetl - 21.06.2008 ob 21:13

  Me zanima, kako bi hrvati reagirali, ob takšnem porazu Slovencev, vrjetno ne prebiraš kaj dosti hrvaških forumov, pa ni ti potrebno iti na hrvaški forum, če se le ozreš malo na komentarje na RTV že veliko vidiš..

  Ampak, ker zdaj že vsak, če Slovenci rečemo napram komu drugemu kakšno stvar, reče da smo Slovenci pa narod faušije…

  Prosim te..

  Vračam le razmerja, ki jih Hrvati (seveda ne vsi) gojijo do nas.. in ni ga trenutka da bi navijal za njih, ker imam pač z njimi slabe izkušnje in jih tudi poznam kakšni so.

 115. ZAHO - 21.06.2008 ob 21:13

  @Alex van der volk

  Ravno zato ker sem prebral prispevek sem napisal prejšnji post. Kot sem že prej rekel,navijaška scena,medsosedski odnosi,politika….tega ne gre mešat med sabo,ti pa si počel ravno to. Pišeš kako lahko sploh kdo navija za Turke.Jaz nisem navijal za Turke,sem pa navijal proti Hrvaški.To pa je razlika ki je ti nikjer ne omenjaš,ampak mešaš vse v neko čudno mineštro,kjer te je sram da si Slovenec ker nekateri niso navijali za Hrvaško. Halo? Ja pa mogoče si bil na večih tekmah kot jaz,mogoče sva bla pa tud na kakšnih skupaj,tam nekje od osemdesetih?Če si takrat že hodil na tekme….

 116. ... - 21.06.2008 ob 21:14

  Se mi ne da več pisat…

  lp

  Alex

 117. schweigen - 21.06.2008 ob 21:15

  Alex glede na to, da se hvališ na koliko tekmah si bil, srčno upam da ne na kakšni slovenski. Ker za takega izdajalca in blatilca lastnega naroda med navijači ni prostora. Razen če si vedno odeneš šal nasprotnikov in vpiješ proti nam? Bom postal sedaj malo bolj pozoren na tekmah slovenske reprezentace. Upam, da te srečam na tekmi. Če boš odet v nasprotnikove barve pa utegne biti še zanimivo.

 118. robi - 21.06.2008 ob 21:16

  Kaj naj rečem! Hrvatov organsko ne prenašam. Zato je Zmaga Turčije nad njimi še toliko slajša zame. Pač takšen sem, pa kaj?

  lpr.

 119. Fredi - 21.06.2008 ob 21:19

  Ma kaj pišeš neumnosti po blogih? Zakaj posplošuješ kakšni smo Slovenci? Na kozlanje mi gre, ko sami sebe pluvamo, češ da smo nevoščljivi in ne vem kakšni še. Če že posplošuješ, potem mi povej zakaj nas hrvati ne marajo? Smo jim kaj narededili mogoče? Verjetno nam privoščijo, ker smo deset let pred njimi. Verjetno bo to. Slovenci moji zlati – poglejte malo naokoli in boste vidli, da ste lahko upravičeno ponosni sami nase ne glede slabosti in pomanjkenje znanja v športu, ki roko na srce nikoli ni bil preveč naš..

 120. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 21:20
  Alex van der Volk

  @Zaho: Kdo pa zdaj obrača besede drugega? Nisem napisal, da me je sram, da sem Slovenec, ker nekateri moji sorojaki niso navijali za Hrvate, ampak sem napisal, da me je bilo ZA HIP sram, da sem Slovenec, ker so se nekateri moji sorojaki veselili zmage Turčije, kot da bi se v polfinale uvrstila Slovenija. To je pa razlika, kajne?

  @schweigen: Tudi če bi začel razlagati o svetem dresu, o kavbojkah za srečo in svetem SLOVENSKEM šalu, ki je z mano prepotoval lep kos Evrope in nekajkrat preživel tudi pekel Maksimirja, kjer sem ponosno stal za Slovenijo, najbrž ne bi pomagalo kaj dosti. Kje vidiš blatenje Slovencev in izdajo naroda je zame nerešljiva uganka. Se vidimo dvajsetega avgusta v LV

 121. red-dewil - 21.06.2008 ob 21:20

  ne robi nisi takšen…takšni smo…mislim da nas je dosti ;)

 122. XXX - 21.06.2008 ob 21:21

  offtopic

  če se primerja tekma včeraj in danes… ne turki in ne hrvati pojma nimajo :)…

 123. blaz - 21.06.2008 ob 21:22

  …lahko bi rekli, kdor visoko leta nizko pade…res je šport in politika sta ločena, ampak kakorkoli obrnemo nas Hrvati vedno obrnejo na sto in več načinov…kar se dopusta tiče…hrvati so lahko veseli da imajo nas…čeprav se tudi vsi ne obnašajo in nas sprejmejo lepo, kljub temu da jim nosimo mastne denarce…sori…kdo se pa ne bi za denar lepo obnašal…drugač pa tak noben hrvat ne bi navijal za nas…imate čisto prav…jaz na dotični tekmi nisem navijal za nobenega, za hrvate pa mi tudi dol visi…sploh pa še ko sem gledal prispevek o vinjetah…ko je ena stara hrvatica rekla kao…”gabi mi se” iti oz. peljati čez slovenijo…halo…pa ni bilo politično mnenje…samo naše sovraštvo še vseeno ni na tako veliki stopnji kot njihovo do nas…ker če bi bilo naše tako ne bi tja hodilo na dopust ogromno slovencev…sice rpavsak ima svoje mnenje…lp

 124. Lolox - 21.06.2008 ob 21:22

  Čaki čaki kdo je pa reku da jst navijam za hrvate ???????? naj se jejo ampak mi gre na kuc da se vsi obsojate

 125. nejc - 21.06.2008 ob 21:24

  Se čisto strinjam s tabo o vseh teh zadevah. Osebno sem navijal za hrvaško, ker sem na vsak način hotel videti da bi se pomerili s portugalci. Drugače pa tudi pod mojim blokom je blo tko da so se drl k budale in da nej hrvati zginejo ker so v sramoto državi pa krneki. pač tko je nestrpnost narašča in bo zmeri več tega.

 126. berni - 21.06.2008 ob 21:25

  Včeraj mi je bilo pravzaprav čisto vseeno, kdo zmaga. Kolikor so mi Hrvati nesimpatični in nisem navijala zanje, mi jih je bilo na koncu kar malo žal. Resnici na ljubo so igrali bolje kot Turki in bi si zaslužili zmago. Škoda, da so tako katastrofalno streljali enajstmetrovke.

 127. kritika - 21.06.2008 ob 21:26

  Danes je moderno biti proti Hrvatom. Mislim, da so edini, ki so bolj osovraženi v Sloveniji, Romi.

  Vzrok za to? Politiki v povezavi z mediji.

  Ja, tudi Jelinčič s svojo nestrpno, sovražno, žaljivo, na trenutke tudi fašistično retoriko je tudi moderen, sploh med mladimi, ki ne mislijo s svojo glavo, ne poznajo zgodovine.

  LJUDJE BOŽJI, A SE VI ZAVEDATE, DA SMO BILI VČASIH SLOVENCI IN HRVATI BRATJE?!

  Zamislite se od kod potem takšno nerazumno sovraštvo. Drugi narodi, ki imajo veliko več kilometrine in zgodovine za sabo, imajo sosede radi in jim privoščijo vse najboljše. Kar poglejte si Skandinavce.

  Tebi Alex pa čestitam za tako lepo napisan in pogumen komentar. Trenutno pač nisi moderen, boš pa nekoč toliko bolj, predvsem pa dosleden in zvest samemu sebi.

  KAPO DOL!

 128. kritika - 21.06.2008 ob 21:27

  Za takšno današnjo mladino pa krivim v prvi vrsti starše (tudi sam sem starš), ker jih ne vzgajajo in učijo spoštovanja, četudi so danes pod ogromnim pritiskom, saj je postal svet prava džungla.

  Vsi, ki pa delate v medijih se lahko sramujete, da ste prostituke politikov in, da sodelujete v uničenju medsebojnih odnosov in družbe kot takšne.

  Zavedajte se, da v tem procesu delate škodo tudi samim sebi in vašim otrokom.

 129. XXX - 21.06.2008 ob 21:29

  @kritika

  Potem smo najboljši na svetu. Ker 75% ljudi navija za tiste, ki jih sovražijo?

 130. godfather - 21.06.2008 ob 21:32

  Hrvati, zakaj nikoli ne pograjate svoje izbrane vrste oz.(mediji, ki prikažejo le dejstva sebi v prid in blatijo druge). Z mojega stališča igra turčije ni bila slaba in se ni razlikovala od hrvaške in pa sploh kakšna sreča, jaz bi prej omenil srečo hrvaške izbrane vrste v dvoboju z Avstrijo in kar nekaj golov v kvalifikacijah proti Angliji.

  Odlična igra turčije, hrabrost, znanje, volja do zadnje minute in na koncu zmaga. Povsem zasluženo! Najbolj ironično pa je da hrvat še vedno trdi BOLJŠI SMO, NAJBOLJŠI SMO, kako najboljši jaz tega nisem opazil.

  Saj se naj veselijo, vsaj glede športa, vsaj tu se lahko primerjajo z nami.

  Ali imajo mediji na hrvaškem zvezane roke ???

  VERJETNO STE ŽE ZMAGALI NA SP V ROKOMETU LE ŠE POKAL VAM MORAJO IZROČITI.!!!!!!

 131. James - 21.06.2008 ob 21:34

  Slovenc. Govoriš da se turkom serje… no ja, mogoče imajo malo športne sreče, ampak sreča spremlja hrabre, in če bi oni mislili, da nimajo šans se nebi niti trudil. Turki pa igrajo do zadnje minute in to se jim obrestuje.

 132. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 21:35
  Alex van der Volk

  @Godfather: Si bral kaj v preteklosti hrvaško časopisje (pa seveda ne mislim slovenske verzije Sportskih novosti)? Sam sem ga in ti lahko iz prve povem, da znajo biti hrvaški mediji altro che slovenski ali pa celo angleški. Če se le spomnim na dneve, ko je prišlo ven, da se je Katanec dogovarjal s HNS, ojoj…

 133. ZAHO - 21.06.2008 ob 21:36

  Sram al pa za hip sram?? A samo to te je zmotilo.Sicer pa če te je za hip sram,se ne sliš dost drugač kot da te je sram… Sam zakaj posplošuješ navijaške zadeve z odnosi s Hrvati pa nisi odgovoril….

 134. slovenec - 21.06.2008 ob 21:37

  Alex preberi si mal komentarje in se mal zamisli nad sabo. ZAHO ti je na kratko in jedrnato napisal da si sam začel nekaj bluzit kar nima ne repa ne glave in potem men zabijaš da nisem prebrau ceuga posta, ker po tem kar si napisal opažam da maš probleme z osebnostjo, alteniraš, ko veter piha. Že to je dost da napišeš da te je sram da si slovenc, pomeni da nimaš pojma o zgodovini slovenskega naroda. Pa še to nogomet pa politika se vedno sta in se vedno bosta mešala, zato ker pri tem privrejo na dan prava čusta še tako “umirjenega” človeka.

  a geslo >ubi janeza< pa ni nizkotnost??

  Sem živel 4 leta v Ljubljani in ti povem da srečaš nastrojenost in nasilje proti slovencem na vsakem koraku??

  Mogoče si pa ti neka izjema, ki nima negativnih izkušenj z njimi. Ali pa si prevzel njihovo ideologijo.

  lp

 135. blaz - 21.06.2008 ob 21:38

  @Alex…ali si hrvat po krvi?

 136. Marcos - 21.06.2008 ob 21:41

  Jaz sem navijal za Turke bolj zaradi tega, ker so se Hratje že razglašali za zmagovalce še preden se je tekma sploh začela. Meni gre najbolj na živce ta njihova prepotenca. Prav je, da so jih borbeni Turki postavili na trdna tla.

 137. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 21:41
  Alex van der Volk

  @ZahO: Za hip sram, ker drugače sem ponosen Slovenec in svoje domovine ne bi zamenjal za nič, kolikokrat moram to še napisat? In ne, da me je “samo to” zmotilo, zame je to bil višek zakompleksanosti, še posebej ko sem na svoji najljubši internetni strani bral o tem, da se veseljačijo tudi na drugih koncih Slovenije. Recimo, se ti to, da nekdo izjavi “naši so zmagali” zdi ponosno slovensko? Meni se, žal, ne, ampak je tipični odraz zakompleksanosti in opranih možganov. Vprašanja ne razumem dobro, ampak sinočnja dejstva so zame enostavno dokaz, da naš odnos do njih ni zdrav. Ne rečem da so vsi takšni, ampak kar videvam zadnje čase je na meji verjetnega. Sem jaz res gnoj samo zato ker v gostilni edini navijam za Hrvaško in ne za Nemčijo?

 138. blaz - 21.06.2008 ob 21:43

  …sori, zdej ne vem al majo tle vsi oprane možgane…in oh in sploh so zakompleksani, ti pa si oh in sploh pameten…nezakompleksan…dej lepo t eprosim, pojdi pravljice govorit komu drugemu…

 139. kritika - 21.06.2008 ob 21:45

  Ko nekomu zmanjka argumentov, te sprašujejo po krvi, poreklu in ne vem še čem.

  Kakšni omejeni, neizobraženi in nerazgledani osebki.

  Naj vas g. Vid Pečjak (po vaši definiciji čisti Slovenec) pouči o tem kako ČISTI SLOVENCI SPLOH NE OBSTAJAJO!

  Ne bom več matral vašega mizernega ega, ker ponoči ne boste mogli spati zaradi deficience lastne identitete.

 140. Aleš - 21.06.2008 ob 21:45

  popolnoma se strinjam s tem..zakaj jim nebi privoščili, ko pa se borijo s srcem za dres, ne pa naši reprezentatntje, ki so solerji in igrajo samo za sebe in jih boli za domovino.

 141. godfather - 21.06.2008 ob 21:46

  PAMETNI CARJI, živimo za danes in pomnimo dejstva, ki jih slišimo v času svojega življenja, preteklost je le spomin, ki se izgublja.

 142. kritika - 21.06.2008 ob 21:47

  Sem na tvoji strani, ampak žalitev žal na blogu ne dovolim. Oprosti

  lp

  Alex

 143. red-dewil - 21.06.2008 ob 21:48

  @kritika, pojdi se zapri v sobo pa se smili sam sebi.

 144. blaz - 21.06.2008 ob 21:50

  @kritika…sedaj si pokazal kdo si in si se spustil tako nizkotno in izrekel take besede…moj namen je bil ravno tak…da tisti ki se delate res lepe in kao izobražene…potem pa ven vržete take izraze, kot jih premore le tvoj lasten ego…se pravi žalostno…moj namen je dosežen, da izvrtam iz tebe ego ki je resničen in ne ego kot si ga g+igral in izigraval ves folk na forumu….sramota zate pač…hvala za potrditev moje nezmotne intuicije:D

 145. Fr33man - 21.06.2008 ob 21:52

  No, pa da še jaz nekaj povem.. Kot prvo, distancirajte politiko čim bolj od športa, lepo vas prosim!! Če bo Hrvaška zmagala ali zgubila, ne bo nič boljše/slabše na naši meji! Edino kar bomo dosegli, je nesoglasje med sosedoma, česar nam že tako ali tako ne primanjkuje. Tisti ki govorite, da tudi Hrvati žalijo Slovence, zakaj torej ne bi tudi mi njih (kajne, Oracle)… Takšni se raje ugriznite za jezik! Imam veliko sorodnikov na Hrvaškem, kamor grem tudi vsaj enkrat letno in vam povem, da glede Slovenije niso še nikoli rekli niti ene grde besede, pa naj se gre to o športu ali o politiki! Poznam pravtako ljudi hrvaškega rodu, ki niso moji sorodniki in vam povem, da se s Slovenci zelo dobro razumejo. To me je zelo presenetilo in vem, da lahko lažje zadiham, vedoč, da južni sosedje pravzaprav ne pljuvajo veliko na nas. Seveda obstajajo tudi ljudje, ki prezirajo Slovenijo, ampak vprašajmo se, zakaj je temu tako. Ko bo sosed znal pozdraviti soseda, kot se spodobi in ko bo odnos sosedov, kot ga je opisal Prešeren, bo živeti božansko. Ne vem ljudje, kaj boste imeli od tega, če boste tako nestrpni…? Navedite vsaj eden tehten razlog, čemu je dobro, da sosedom pokažemo hrbet v takšnih situacijah. Včeraj ko so dali Turki gol za izenačenje, sem slišal pred bližnjim lokalom takšno veselje, da sem se moral vprašati, ali je to res bil smeh ali zgolj razočaranje.. Ampak sem se takoj zavedel, da so to primitivni prebivalci Slovenije, ki so se veselili kakor kure brez glave. Ampak kot sem opazil že včeraj po tekmi, je povsod bilo enako. Lahko bi se zamislili, če je to bilo sploh potrebno. Verjamem, da obstajajo tudi slovenski prebivalci, ki se ne obremenjujejo s tem, kdo jim je sosed in takšne res spoštujem, ker so tega vredni (Remusu bi najraje sezidal spomenik). Oba moja starša izvirata z juga, jaz sem se rodil v Sloveniji in lahko rečem, da Sloveniji nisem obrnil hrbta še nikoli, pa naj je bil izid tekme pri nogometu 10:0 za nasprotno moštvo (posebej pomnim dogodek, ko so lani pri košarki izpadli na prvenstvu. Nisem mogel spati celo noč, kako žal mi je bilo zanje). Torej, upam, da se bomo ljudje v Sloveniji čim prej poboljšali ter zgladili spore, vsaj z naše strani. Saj veste kaj pravijo:”Pametnejši odneha.” Dokažimo torej, da se tega znamo držati

 146. Kroko - 21.06.2008 ob 21:52

  Kaj jih je napeljalo k temu sicer ne vem, vem pa, da me je bilo ob tem za hip sram, da sem Slovenec. Ponosen raje bodi da si Slovenec, zaradi par drugače razmišljajočih res ni treba vreči svojega ponosa,kar v sramoto.

  Ponosa se ne sramoti kar tako lahko……..

 147. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 21:54
  Alex van der Volk

  Kako hitro vsi spregledati tisti dve kratki besedici “za hip”. Mater…

 148. godfather - 21.06.2008 ob 21:56

  Aleks -tudi sam si sebi dokazal, da smo slovenci veliko bolj kritični do sebe (sram me je da sem SLOVENEC)

  Hrvat tega v svojem Življenju nikoli ne bi omenil to zagotavljam.

 149. TinevT - 21.06.2008 ob 21:59

  Jaz sem včeraj bil malo razočaran nad igro Hrvaške ampak sem jim vseeno proviščil zmago bolj kot pa Turkom ampak JEbiGA taka je šport eden mora vedno “domov” .

  Kar se tiče tvoje teze Volk …imaš deloma prav je bilo veliko takih ki niso bili “ZA” Turčijo ampak so bili “PROTI” Hrvaški. Kar je seveda primitivno in politika in sport NEbi smela biti pomežana… Aaaampak…to je že idealizem :) Edino kar me malo moti je da si malo pospložil in dejal da je kar večina bila taka … vsaj v mojem kraju in krogu ljudi v katerem sem je dosti ljudi bilo odkrito za Hrvaško (vključno z mano NA TEJ TEKMI SEVEDA)

  Drugače pa privoščim zdaj zmago Rusiji … JEBI GA SLOVANI moramo simpatije gojit …hehehe

  šala mala … se mi dopade njihova odprta igra in igrajo na zmago v vsaki tekmi… kar mi je zelo všeč in jim iz vsega srca privoščim da so prvaki .

 150. iztokgartner - 21.06.2008 ob 22:01
  iztokgartner

  Navijači pač.

 151. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 22:03
  Alex van der Volk

  @Iztok: Lol, takoj ko sem v stranski vrstici videl tvoj nick, sem vedel kaj boš napisal. Daleč od tega, da bi danes govoril o navijačih, Iztok, zelo zelo daleč…

 152. mica - 21.06.2008 ob 22:19
  mica

  hehehe, jaz sem se tudi privoščljivo hahljala, ko so se hrvati jokali :-) :-) ampak nisem imela nobene krave v mislih… :-) to se v glavnem počela zato, da sem nagajala do skrajnosti poparjenim kolegom :-)

  PS dva sta rekla, da me ne pogledata več

 153. godfather - 21.06.2008 ob 22:20

  ALEX:še je čas da vzameš svojo besedo nazaj

  Na int. strani SPORTSKE NOVOSTI so hrvati objavili sledeči stavek oz. celo naslov::::::::::::::::::::::DA NAM JE BILO EDUARDA NA PRATERU DOBILI BI TURSKU S 3 POGOTKA RAZLIKE(prasci)(zafukani) NAJ OMENIM SAMO DA JE NA STRANI Turčije manjkal EMRE-najboljši strelec kvalifikacij(zaradi poškodbe),vsaj trije igralci pa so bili pred tekmo lažje poškopdovani.HRVATI(mediji) NE MOREJO IZ SVOJE POFUKANE KOŽE, zaradi tega smo vsi proti hrvaški-NIKOLI NOČEJO PRIZNATI PORAZA,ČE pogledamo z druge strani bi turki lahko napisali:::::NISO NAS MOGLI PREMAGATI KLJUB ŠTEVILNIM POŠKODBAM IN ODSOTNOSTI NAJBOLJŠEGA IGRALCA::::::KONEC, ALEX PREMISLI O ZAVAJANJU JAVNOSTI:::::::::::::

 154. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 22:22
  Alex van der Volk

  Govoril sem v pretekliku, ne v sedanjiku, če slučajno nisi opazil

 155. godfather - 21.06.2008 ob 22:23

  ENKRAT HRVAT, ZA VEDNO HRVAT

 156. tinamalina - 21.06.2008 ob 22:32
  tinamalina

  Res je Alex, dobro si to napisal. Vendar krava bo spet zamukala čez dve leti na svetovnem prvenstvu ;)

 157. godfather - 21.06.2008 ob 22:32

  s TO PRETEKLOSTJO SI DAL EN PRIMER, KI IZRAŽA TVOJE MNENJE(DA NE POZABIMO, Turkom bi moral pripadati prosti strel z 11 metrovke zaradi očitnega prekrška.TOLIKO O SREČI TURČIJE

 158. hrvat - 21.06.2008 ob 22:40

  hrvaška je edina reprezentanca k na useh tekmovanjih najbol skupj drži in ne kažejo en na druzga s prsto so kot eno

 159. XXX - 21.06.2008 ob 22:40

  @godfather

  Ne štekaš…

  saj ni važno, da bi morali imeti turki 11 metrovko.

  Problem si ti, ki slepo ne nevijaš za hrvate. :P

 160. Reeves - 21.06.2008 ob 22:40

  Alex: “Ampak navijati za Turčijo, ki ni neka nogometna velesila ter se pozneje veseliti njihove zmage, kot da po očetovi strani izhaja od tam, je milo rečeno smešno, oz. dobesedno tipično slovensko.”

  Jest s naviju za Turčijo, pa ne zato k Hrvatov ne maram (čeprav jih res ne), ampak k sm se v Turčiji prov lepo mel in so ful face. Ti pa si bedak. Najbolš, da gresta z Bushom na Hrvašk, pa tam jokata. Zakaj pa po tvoje lih za Turčijo ne bi smel navijat?

 161. didi - 21.06.2008 ob 22:42

  jst bi pa sam neki komenterala…..fuzbal je igra…ne politika ne sosedski odnosi najbl pomembn pr temu je da je igra in da jo gledamo zato k je dobra igra….in če nekdo igra dobr je to za ns veselje ne pa kdo igra dobr..usaj za une k obožujemo fuzbal….in hrvati so že velikrat pokazal da dobr igrajo in to da so učeri zgbl z doro igro je sramota edin za fuzbal kot igro….pa za use slovence tuki (ja tut sama sm slovenka če miisl kdo prašat:P) bodmo že enkat ponosni da smo slovenci in nehimo lest u šupak usm drugm s tem da govorimo grdo o seb….doug smo se boril da smo to kar smo in mamo marsikej na kar smo lahko ponosni…no sicer je to zdej spet mau politika ampak okej usaj ni v pvezavi s fuzbalom=)

 162. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 22:42
  Alex van der Volk

  @xxx: Ne bodi ciničen, prosim

 163. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 22:46
  Alex van der Volk

  @Reeves: In prav gotovo je včeraj toliko ljudi navijalo za Turčijo zato ker so se tam ful dobro imeli in ker so Turki ful face. In zaradi tega je prišlo doi izjav “važno da so zmagali naši”. In nikjer nisem napisal, da prav za Turčijo ne bi smel nihče navijat, poanta prispevka je, da bi Slovenci samo zaradi medsosedskih odnosov navijali tudi za reprezentanco Tihomorskih otokov, če bi se le-ta po nekem čudežu seveda znašla na evropskem (okej, rečmo raje svetovnem) prvenstvu.

 164. XXX - 21.06.2008 ob 22:46

  @Alex

  Morda je cinizem na mestu?

  Kaj bi bilo če bi igrala Italija? Sam ponavadi ne navijam za njih, ker mi ni všeč Italijanska igra.

  Torej navijam za drugega (če si zasluži) zaradi tega, ker navijam proti Italiji.

  Torej potem jaz nisem prav navijač, ker navijam proti nekomu zgolj ker menim, da si ne zasluži tega, da bi navijal zanj?

  Seveda to se zgodi v primeru, če na drugi tudi ni tekmeca za katerega bi navijal?

  Torej naslednjič, ko bo igrala Italija te bo tudi sram, ker jaz ne navijam za “sosede”?

 165. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 22:51
  Alex van der Volk

  @XXX: Kolikokrat moram še napisati da sploh ne gre za to, da grdi Slovenci niso hoteli navijat za prijateljske Hrvate. Mater, saj sem ponovil že sto in enkrat za kaj se gre v tem prispevku, no…

 166. XXX - 21.06.2008 ob 22:56

  @Alex

  poanta prispevka je, da bi Slovenci samo zaradi //dodaj razlog// navijali tudi za reprezentanco //dodaj nasprotnika//, če bi se le-ta po nekem čudežu seveda znašla na evropskem (okej, rečmo raje svetovnem) prvenstvu.

  Jaz sem samo zamenjal nasprotnika in razlog v tvoji poanti ;).

 167. Reeves - 21.06.2008 ob 22:59

  Valda so zmagal “naši”, pa menda ja nisi pričakoval, da bojo Bosanci, Srbi,… navijal za Hrvate. Jest zmeri navijam za slabše (zdele za Ruse). Pa kot ti je že TinevT reku: preveč posplošuješ. Pa konc koncev pa kva pol če ne maram Hrvatov. Pač ne bom naviju za njih. IN??? A Oni pa navijajo za nas? A so razlogi kej važni?

 168. godfather - 21.06.2008 ob 23:00

  To da bi morali imeti 11 metrovkoje le nasprotovanje o sreči turčije,ki so jo izpostavljali med začetnimi komentarji, priznam,da sem proti zaradi tega, ker hrvati nikoli nočejo priznati poraza(osebne izkušnje)Ko začneš hrvatu razlagati o uspehu naših hokejistov, skakalcev in podobnega(tega trenutno ni ravno veliko) ti odvrne da to njega ne zanima,ja normalno, ko pa so slabši od nas.TO da so trenutno boljši npr. v nogometu, pa razglašajo na vsakem vogalu.

 169. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 23:03
  Alex van der Volk

  Bi se sredi noči drl od veselja, da so zmagali (proti komurkoli, ki ti ni simpatičen že), trobil po ulicah med vožnjo z avtom in govoril, da je “važno da so zmagali naši”? Pošteno priznaj da ne, nekoliko vesel bi bil, da je moštvo, ki je tebi antipatično izgubilo in to je vse. Vse to je zame povsem sprejemljivo. Kaj misliš da nisem bil nekoliko zadovoljen, ko je Romunija igrala nič proti nič proti Franciji, ki jih pač ne maram, ker so mi antipatični? Ampak da mi zaradi tega zganjal evforijo pa mi ni prišlo na kraj pameti. Evforijo zganjam ob zmagah slovenske reprezentance pa še to ne prav pogosto in trikrat ugibaj zakaj

 170. godfather - 21.06.2008 ob 23:03

  za kogar koli, samo da proti hrvaški!!!!!!

 171. Alex van der Volk - 21.06.2008 ob 23:05
  Alex van der Volk

  Oni pa navijajo za nas?

  @Reeves:Po mojih izkušnjah ja, beri moje komentarje zgoraj. Pa ne samo Hrvati, tudi Bosanci

  In še enkrat, tokrat zadnjič – poanta prispevka ni v navijanju za Turke, pač pa v evforiji in nerazumljivem ter nepopisnem veselju

 172. godfather - 21.06.2008 ob 23:08

  alex – normalno da navijaš za slabšega , če si ti boljši od njega in te ne more ogroziti

 173. XXX - 21.06.2008 ob 23:11

  @Alex

  morda en primer od včeraj. Ker sem bil v nabitem lokalu… povprečen gost pa je imel nekaj pirov v riti. Našlo se je nekaj osebkov, ki so navijali “pol fanatično” za hrvate. Ko sem jih nekaj časa gledal in poslušal mi je prišlo na misel, da bi še jaz kakšen “evforičen izpad” naredil za turke… ker če uporabim tvoje besede res nisem razumel “nepopisnega, nerazuzumljivega evforičena” veselja ob navijanju slovencev za hrvate.

 174. XXX - 21.06.2008 ob 23:20

  Pa še ena od “naših”

  Nato grem domov in me na cesti dva vprašata “ko je pobjedio?”

  Odgovorim … hrvati

  In eden nazaj prijavi “bravo naši”…

 175. odziv - 21.06.2008 ob 23:23

  za fuzbal se ne menim prou dost, hrvati so cist u redu folk, sam jest osebno mam neki slabih izkusenj z njimi, pa jih ne maram prevec. se pa trudm jih marat in se nism obupou nad njimi.

  in tko bi pol verjetno navijou za poljake, turke, nemce .. ce bi tekme gledou.

 176. Reeves - 21.06.2008 ob 23:23

  Aja, zdej pa zastopm. Ni problem ker se veselim za Turke, ampak “v evforiji in nerazumljivem ter nepopisnem veselju” Pejt spat

 177. juhubruhu - 21.06.2008 ob 23:28

  Ne seri vodo, če te je tk sram da si slovenc pa pejd med svoje brate pa ne seri tuki po slo deželici…..sm naviju za turčine tako kot dans za nizozemce…včeri mi je ratal dans pač ne…ode kr neki evrov ki sm jih probu zaslužit na stavah……nima pa to nobene veze z nacionalizmom tk ko si ti misliš…ajd uživaj na počitnicah…verjetno nekje v ljepoj naši. Čao Bao Tomas

 178. ICKO9 - 21.06.2008 ob 23:29

  Bravo care res pošten tip res ti lahko samo zaželim čimveč sreče v življenju.

 179. nekdo - 21.06.2008 ob 23:30

  Alex, a če bi pa enako navijali proti Turkom te pa ne bi motilo?… Zanimivo.. folk si da duška za ene ali za druge… je pa ne žalost to že davno preraslo okvire dobrega okusa in postalo gladiatorsto…. na žalost vse polove nekam stran od dobrega okusa…

 180. someone - 21.06.2008 ob 23:35

  Alex pejt na hrvaško žvet k si tok za njih pa pust ns slovence namer k nkol ne bomo za hrvate navijal!

  TUKAJ JE SLOVENIJA !

 181. Majster - 21.06.2008 ob 23:36

  Končno ena tema o hrvatih s katero se strinjam. Jebeš politiko pa naše nesposobne politike, Hrvati so že od nekdaj dobri v nogometu, pa še eni nam najbližjih za katere lahko navijamo na takih prvenstvih, ker priznajmo si da naši še dolgo ne bojo dosegli kaj velikega.

 182. godfather - 21.06.2008 ob 23:39

  http://www.youtube.com/watch?v=3s9YZYvGtsA YouTube – slovenija vs hrvatska

  Ko se svađa

 183. godfather - 21.06.2008 ob 23:42

  hate croatia

 184. Martin - 21.06.2008 ob 23:43

  Še do Čateža komaj zmorem, kje, za vraga, je hrvaško?

 185. homerun - 21.06.2008 ob 23:43
  homerun

  Malce prej sem slišal neko antihrvaško finto na način reklame mastercard. Sladoled 1€, knjiga 10€, poraz Hrvaške – neprecenljivo. Zakaj moramo biti res tako sovražni? Spomnimo se letošnje smučarske tekme v Zagrebu, kjer so hrvaški navijači zelo glasno spodbujali naše tekmovalke. Politika in šport nista isto!

 186. jaz - 21.06.2008 ob 23:54

  me kaj se finga delate hrvati so drek pa pika

 187. jaz - 21.06.2008 ob 23:56

  Slovenija is the best and fuck the rest

 188. Tomaz - 22.06.2008 ob 00:01

  g. Volk vi ste bolan liberalec. Trmasto domoljubje (lahko pa mu nadanete kakršenkoli slabšalni vzdevek) ohrani narod med lačnimi sosedi pri življenju… @homerun: kje za vraga si pa ti našel politiko?! politiki se med vsemi še najbolje zastopijo med seboj – če že ne zaradi drugega pa zaradi diplomacije same. Dokler bo Slovenec v hrvatarski trgovini prijazneje postrežen, če bo naročil v angleščini, nemščini ali italijanščini, to ne bo stvar politike ampak (ne)naklonjenosti posameznikov znotraj enega naroda pripadnikom drugega naroda…

 189. shaman - 22.06.2008 ob 00:01

  Rad bi čestital hrvatom za uvrstitev v polfinale! Ah mislil sem reči turkom….lol

 190. Fuzbaler - 22.06.2008 ob 00:03

  Sicer navijam za Slovenijo, sam če Slovenije ni na prvenstvu pa navijam za Hrvaško. IDEMO HRVATSKA – UZ NAVIJAČE DO KROVA EVROPE

 191. sverc - 22.06.2008 ob 00:06

  Hrvati so preveč vzvišeni zdaj ko so prišli v četrtfinale – še dobro da so zdaj zgubili :D

 192. gebieter - 22.06.2008 ob 00:07

  alex, veš koliko folka pri nas (in seveda drugod po svetu) (fanatično) navija za tuje klube, recimo Chelsea, Milan, Bayern … pa pravijo tem klubom ‘naši’. Če se lahko tem reče ‘naši’, potem tudi ne vem, zakaj ne bi isto smelo veljati za Turke, pa četudi za eno samo tekmo. Pač je bil motiv za navijanje za turško reprezentanco drugačen od navijanja za že omenjene klube, pa kaj? Jaz sem volil in navijal za zmago Tuerka, čeprav mi ni kaj prida simpatičen, samo pač nisem želel, da zmaga lolek Peterle. A sem storil kaj napačnega?

 193. rokič - 22.06.2008 ob 00:21

  Oni nam nč ne prvoščjo zakaj bi mi zdj neki njim, pa kao dobri sosedi pa neki. Oni nas še mn marajo kokr mi njih, tko da je prav da so zmagal turki, bravo res bravo!!

 194. godfather - 22.06.2008 ob 00:22

  katastrofalni komentarji, raje se umaknimo

 195. rus - 22.06.2008 ob 00:27

  naši so zanič to je neizpodbitno dejstvo…hrvaški odnos do nas je zanič, še eno neizpodbitno dejstvo…in nekateri gledajo samo kakšne imamo mi odnose do Hrvatov, pa naj se vprašajo kako oni do nas čutijo…so bolj revolucionarni ni kaj, samo provokacije takšne in drugačne res niso potrebne in niti malo se ne čutim ubogega slovenčka s katerim se hrvaška tako grdo igra….to je neumno… joj smučarsko tekmovanje. poglejmo recimo slo planico. tam se ves “folk” dere tako in drugače-navija pa, če je na skakalnici Rus ali Američan ali kdo drug…in vseeno tistih par navijačev za Slovenijo se po mojem mnenju ne more primerjati z ostalo večino, ki nas ne mara. naj sosedu crkne krava, ker je mi nimamo…na kaj se to navezuje? verjetno na nogomet, ker na kaj drugega bi bilo nesmiselno, vendar mislim, da ni bil tukaj samo nogomet…

 196. mamama - 22.06.2008 ob 00:28

  enaki so hrvati, ko jih jebe.

 197. godfather - 22.06.2008 ob 00:29

  komentar: 655#$%& več: ctrl + w

 198. Nenad - 22.06.2008 ob 00:38

  Ja js sm navijo za hrvaško ne samo zato kr mam prijatla hrvata in mi ni važno o politiki z hrvati in srbi (zato kr js sm srb) hrvaška lepo igra toda mislim da se je mau ustrašla. Vatreni bi zmagal zarad fucking sodnika niso mogl. In mislim da bi mogl slovenci zadržat zase dj počasi umirte sistem drgač se bo ceu porušo. Slovenci niso navijal za turke ampak so prvoščl zgubo hrvatom. In slovenci so dal kosovo neodvisno zato kr ližejo rit bushu pa use ubogajo amerika pa dobiva drogo iz albanie zato je to tak .. in lahk bi piso tle 3 dni ampak niam cajta lep pozdrav alex

 199. Nenad - 22.06.2008 ob 00:43

  in vidite ko je en napiso da so sužnji bli austro – ogarski a zdj pa niso 100% so js vam povem ampak vi sovražite hrvate zato pa kao da navijate za turke

 200. eni - 22.06.2008 ob 00:44

  http://24ur.com/sport/euro2008/video-lepo-je-biti-hrvat-ko-so-slovenci-doma.html

  Nevem kaj naj recem…Alex van der Volk bi pokomentiral to?

 201. eni - 22.06.2008 ob 00:46
 202. mcenzie - 22.06.2008 ob 01:00

  Volk, teb se pa vidi da si mlad pa naiven. So si sami pridelali toliko neodobravanja, ne samo od Slovencev. So konfliktna ter za povrhu še nacistična nacija. In če misliš da politika in šport v tem njihovem primeru nimata nic skupnega pol boljš da si tiho, da se ne smešiš.

 203. iztokgartner - 22.06.2008 ob 01:04
  iztokgartner

  Ma jebat ga, saj razumem folk, ki si je dal duška ob hrvaški zgubi. Navsezadnje imamo z njimi zelo slabe odnose že nekaj časa in to ob takih trenutkih močno vpliva na ljudi. Po drugi strani sem v bistvu presenečen, da jih je toliko sploh bilo za Hrvate, kar pomeni, da so vendarle pokazali, da znamo pozabiti na politiko in navijati za bivše sosede. Huh, pa imam temo za svoj novi blog :)

 204. sati - 22.06.2008 ob 01:12

  zanimiv ja da smo slovenci najboj nevoščljiv narod na svetu :S verjetn ne bi blo nč hudga če bi na tekmi med kitajsko in zimbabvejem navijal za kerokol reprezentanco pol se bo pa za zihr najdu kdo k bo napisu da ne gre samo za evforično navijanje ampak za to da so navijal za turtke sam zato da nebi naši “sosedje” zmagal navijaš za tizga kerga pač navijaš zarad kerga kol razloga že – političen al pa ne – to je pač navijanje in če ti kej ni všeč pejt spat pa zapri okn da jih nouš slišu pa prosm ne mi pol spet napisat kako mam oprane možgane al pa kej tazga samo zato ker se ne strinjam s tabo

 205. rocky - 22.06.2008 ob 01:46

  se popolnoma strinjam ne.. sam sem sicer navijal za južne sosede, kljub temu da mi niso pri srcu.. vendar ko pride do takšne situacije vsekakor raje za slovane kot pa za muslimane.. včasih se sprašujem kaj dela turčija na EVRO 08 če sploh ni celotna v evropi o_O

 206. dominik - 22.06.2008 ob 01:47

  kaj naj hrvati zgubijo da vam bemje terma HRVATSKA ZAUVIJEK to da vm je jasn

 207. x men - 22.06.2008 ob 01:57

  Dragi moj….

  kaj se tako obremenjuješ kdo navija za eno banana republiko Hrvaško? Tudi hrvati vedno navijajo za nasprotnike slovencev…če kakšen naš športnik postane svetovni prvak, ga njihovi mediji enostavno preskočijo.

  Nogomet ni edini šport…

  Hrvati niti ne vedo za športe kot so: smučarski teki, smučarski skoki, hokej…kjer smo slovenci v svetovnem vrhu!

  In na kurac mi gredo ljudje, ki mi vsiljujejo te bedne hrvate! Smo svobodna država in če želim navijati za Turke, pač bom. Noben ni branil Poljake, ko sem navijal za nasprotno moštvo…

  da pa moramo non stop poslušat o teh hrvatih, pa nam že gre na bruhanje.

  Ko jebe tebe in tvoje hrvate! Presel se dol in jim dol lez v rit!

 208. Miha - 22.06.2008 ob 02:20

  Buhuuu, ubogi hrvati… kako smo slovenci grdi do njih. šmrk, šmrk… lol :)

 209. vili - 22.06.2008 ob 02:25

  Jebeš purgerje. Večina je navijala za turke itq. K je dal semih gol, so se vsi objemal. Pa še prov je tko xd. Banda ustaška go home!!!!

 210. Tomaz - 22.06.2008 ob 02:34

  Spodnjo povezavo si oglejte na izklopu vsi hrvatovritolezci liberalski. in hudiča nehajte govoriti o nevoščljivosti in slovenski nizkotnosti in podobnem sranju. Po hrvatarjih se lahko zgledujete samo v tem, koliko jim je do svoje domovine! x-men, hvala za tvoj post, da mi ni treba istega pisati! http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=42171

 211. LaMar - 22.06.2008 ob 03:04

  Jaz se tudi podpišem pod post od x-men-a….takim kot pa je Alex van der Volk(avtor zgornjega članka)pa bilo potrebno vzet slovensko državljanstvo in jih vržt čez Kolpo, pa basta!!!!

  In še moj komentar na tisto ekonomsko propagandno poročilo za Karlovačko pivo, ko Hrvati govore, da je najlepše bit Hrvat ko igra Hrvaška…NAJLEPŠE JE BIT SLOVENEC, KO IGRA HRVAŠKA PROTI TURČIJI!!!! ;)

  By the way…Hrvati so se prej vrnili iz EURA2008 kot njihove razglednice!!! ;)))

 212. Tomaz - 22.06.2008 ob 03:06

  Fr33man – a zdraviš svojo krizo identitete tukaj na forumu? Razumem tvojo razdvojenost in lepo, da si spravljiv, ne moreš pa pričakovati, da bom zaupal tvoji izkušnji! Dokler me bo češplja za prodajnim pultom nekje sredi “lepe vaše” kot turista grdo gledala, ker sem naročil po slovensko in rekla, da me ne razume (hkrati ista babnica govori vsaj tri jezike), toliko časa ne bom verjel v dobronamernost sosedov in v mir na svetu. Pa lep dan!

 213. PonosenDaSemHrvatInNeSovražmSlovenceSamoNacionalce - 22.06.2008 ob 03:48

  alex svaka čast…eni mate res bedne komentarje….tok ste nacionalni da bi vas ***********…kko veste kok je Slo morja pa kok je HR morja…k nabijate da kradejo!!!!! 70% vas hod na HR obalo na letovanje zj mate pa ful proti kar naenkrat…pol pa s*izdite u grčijo, španijo, portugalsko itd. če vam ne paše HR obala…djte se mal skulerat sj ste odrasli…pa hrvati nimajo nč proti vam če le niste NACIONALNI!! ps: u Slo reprezentanci je pa itak več južnjakov kot slovencev za njih pa navijate…zamislte se mal

 214. iztokgartner - 22.06.2008 ob 03:59
 215. mešanček - 22.06.2008 ob 04:08

  nvem, kaj je ob vseh teh komentarjih še za dodat, mogoče edin to, da loh po včerajšnji tekmi potegneš skoraj ravno črto (seprau brez izjem): -slovenci in “slovenci” z nižjo izobrazbo so navijal za turke, medtem ko je folk z mal višjo izobrazbo naviju za hrvate oz. pač izklopu tv ob tej res dougočasni tekmi. sam sem mešanec več narodnosti bivše juge in čeprav bi pri sedanji in nekdanji politični klimi moral navijat SAMO za hrvate, temu pač ni tako, navijam za vse bivše pripadnike. Zakaj?: -prvo in najbolj pomembno KER MAM SVOJO GLAVO s katero razmislam, in noben sedanjepolitični spor me nebo prepričal v to, da pri ŠPORTU neko državo zasovražim -priznat je treba da so idioti na obeh straneh meje oz gledano širše so pač povsod, ampak če se sam(i) ne smatrate za te idiote, ni treba dovolt da vam takšna in drugačna politika oz slabe izkušnje s pripadniki idiotov (prou moral bi vsi u eno državo da bi bil mir pred njimi) spremenijo vaše mnenje, ker to je njihov cilj…. je pa v domeni “pametnosti” vsakega posameznika kako se bo na nekaj takega odzval -pa naj še dodam, za vse piranofile in jorasofile, če bi vprašali povprečnega hrvata, bi ta sloveniji namenil še dodatnih 48 km morja, sam da bi bil enkrat že mer s tem… oni (mi) ga mamo (majo) že tak zadost. aia pa če še koga zanima, za koga bi navijal v medsebojnih dvobojih (narodi bivše juge) bi to bli definitivno hrvati, ker imajo še najmanj “zmagovalnega strašila”, po njihovi igri pa se točno ve, da vsak igralec PRVO misli na kolektiv, ne pa na osebni ego in razne spore znotraj ekipe, kot se nekaterim drugim ekipam rado dogaja

 216. faca - 22.06.2008 ob 05:03

  Jest sm tut za zahodne Srbe naviju. Koncentracija in nervoz jih je zdrkala, tko ka prot Francozom v polfinalu l.98 ka so vodil…

 217. MM - 22.06.2008 ob 05:41

  Uredu, zdi se mi da je ta odziv tudi preoster. Glede glasov z ulice pomisli na vse albance in bošnjake, pričakuješ da navijajo za hrvaško, ko igra proti turčiji? niti slučajno ne! Poleg tega nekateri smo dejansko navijali za Turčijo neglede na to da igrajo proti hrvaški. Letos jim gre dobro, njiov golman je car, čerpav nisem verjel da bodo premagali hrvaško in mi je bilo celo žal za par tistih hravtov, ko so nesli dolge nosove domov. En del cele zgodbe so pa mediji, totalno so nas skregali. Misliš da bi bil kdo “nevoščljiv” če bi avstrijci razturali in šli v četrtfinale? redkokdo, tudi tukaj niso ljudje nevoščljivi toda odnosi med hrvati in slovenci so zaradi politike vse slabši.

 218. MM - 22.06.2008 ob 05:55

  Ja če se spomnim že kar nekaj let nazaj nas je dosti več navijalo za hrvate na svetovnem 98, še posebej v naših koncih. Zadeve se pač spreminjajo in pričakovat od ljudi da za nekoga navijajo in jih kregat če navijajo za nemčijo ali turčijo, sploh ni prav.

 219. marjan - 22.06.2008 ob 06:06

  Pa koji kurac nam bo reku za koga mormo navijat????????????????

 220. gino st - 22.06.2008 ob 07:23

  sorry, sam si bedak

  hrvati bi pa navijal za slovence ? s takim foram kar ostani tam kjer si ;v bloku

  turki so mi polepšal dan

  ti pa pejd tja odkoder si pršu

  lepi volk poskuša biti svetnik s tem da se preoblači v ovco

  a ti veš kakšna je razliks med “ja” in “da” no hrvatje ne razumejo “ja”

 221. oberskitona - 22.06.2008 ob 07:59

  Tak ko to berem mam mnenje ot tebi da maš hrvata za zobozdravnika, zdravnika itd. (koji je več dvadeset godina čistokrvan slovenac) ko ti ki verjetno vrjameš hrvatom ki trdijo da je lani na morju ko je 20 hrvatov preteplo 2 al 3 slovence se ne spomnim točno in so pol trdili da sta ali da so slovenci napadli 20 hrvatov itd. pol pa še ker sem doma blizu ceste Gruškovje -Šentilj mi lahko hrvati pred vsako gostilno ob cesti plešejo z zastavami ki so moram rečt s totimi kockami res glupe en bogi Joras pa ne sme na svojem domu ob slovenskem državnem prazniku obesit zastave, Ti pa vrjetno hodiš vsako leto jim polnit blagajne, ja sem navijal za turčijo bom navijal v vsakem športu proti hrvatom če druga ne je ko še je janica smučala zgledala kot pre…..grd hrvat itd. itd. Če sem za to zabit zakompleksan slovenec nacjonalist ali podobno naj bom samo če lahko si vsaj malo veselja nardim s takim obnašanjem ob vseh dogodkih ki se odvijajo pa če je to tudi na račun nogometašev ki so zares trdo trenirali za to prvenstvo mam vsaj nekaj potešenja za svojo dušo pač sem privoščljiv ob vsakem polomu hrvatov tako kot je 80%hrvatov privoščljivih za vsak polom slovenije v sloveniji pa je ravno obratno ko nekdo hodi po nas dajmo jim še pomagat da nas poteptajo do konca, ker je itak pol slovenije pohrvatenih če vam je všeč njihov nogomet njihovo morje ves narod kdo vas pa drži tukaj preselte se dol pa ne poskušajte bit nesramni do nas, ki nam ni vseeno kak hodijo po slovencah za njih smo 3razredni turisti pa mi vrjami da ko gre slovenec na morje ne pije cel tedn ene radenske tak ko nemci ampak zapravi kar nekaj denarja tam doli pol pa ni vreden niti tolko ko en čeh ki si je vse pripeljal sabo pa jim niti kune ni pusto za druga kot za cestnino. Ti pa kar idi dol pa jim lahko še tote riti hrvaške li..š TAK TO JE MOJE MNENJE O htvatih IN O tebi.

 222. oberskitona - 22.06.2008 ob 08:06

  Pa še to, povej mi nekaj smo bli nevoščljivi ko so avstrijci zgubli NE nekateri po tihem navijamo za italijo pa so to dve sosedi pa mi ti povej če smo zaj mi čudni al hrvati ki pa se res ne zastopijo z nobeno od svojih sosednjih držav

 223. pixy - 22.06.2008 ob 08:10

  ma domov si pelji hrvate,ko so tk ubogi

 224. boštjan - 22.06.2008 ob 08:20

  Kurc jih gleda. V JNA sem spoznal, da so izmed vseh južnih bratov največji cigani in hinavci. Jih ne prebavljam. Rajši se kopam v gnojnici, kot v njihovem morju.

 225. tezo - 22.06.2008 ob 08:22

  Alex….popolnoma se strinjam s tabo in tudi jaz se podpisujem pod prispevek…

 226. MG - 22.06.2008 ob 08:26

  Bravo, zelo dober članek! Sem navijal za Hrvate, ker Slovenci nismo zmožni igrat sodobnega nogometa.

  S Hrvati imam veliko dobrih stikov in zame so dobri sosedi. Na politiko ne gledam, ker tako kot naši delajo tudi oni brezvezne poteze, jebeš politiko, nikoli ni naredila nič dobrega tako njihova kot naša..

  Lp, MG

 227. Aleš - 22.06.2008 ob 08:26

  ja, v tem primeru naj sosedu crkne krava? zakaj? zato, ker je hrvaška javnost “drogirana” s prepotentnostjo in podcenjevanjem. Poslušanje kako so oni najboljši, kako so njihovi igralci in trener fenomen itd itd. Oprostite, tega se pri niti eni drugi ekipi ne zasledi. Pa je boljših ekip še veliko. Recimo to pravico bi sedaj imeli lahko Rusi, ki so dobesedno pojedli Nizozemce. Če pogledamo realno je skoraj vsa vezna linija Rusov boljša od enga Modriča, katerega tako opevajo. Pa mislite da Rusi ustvarjajo tako reklamo in delajo fenomene in podcenjujejo s tem vse druge? Ste že videli prepotentne izjave Nizozemskih navijačev, ali Rusov, ali koga drugega? Mogoče se tu in tam najde kak fenomen, ampak pri hrvatih pa je to podcenjevanje drugih v krvi. Ne vem pa, kako oni pridejo do takšnih podcenjevalnih idej in poveličevanja sebe in njihove reprezentance v tem primeru. Saj niso nič posebnega. Ampak to razumejo samo oni sami, če razumejo.

  Če bi malce brali njihove komentarje po raznih forumih bi vam bilo mogoče bolj jasno, zakaj obstaja pravica na tem svetu in zakaj hrvati jokajo zaradi poraza že 2 dni. Zelo so podcenjevali Turke, češ niso oni na njihovem nivoju. Mislim, halo, ja kje pa hrvati mislijo da so?

  Tisti, ki mislite da so vam hrvati super sosedi, pa prosim pojdite na njihove forume kot so net.hr, index.hr in podobne in se sami prepričajte, kako zelo bi oni navijali za našo reprezentanco in kaj si mislijo o vas. Za primerjavo, da ne bo kdo mislil kako smo Slovenci nestrpni in nevoščljivi do njih. So oni še 5x bolj.

  Men tale Alex ja ne more vsaditi svoje mnenje o hrvatih. Pa sej jih vsi poznamo. Njim je važno le, da si njihov in da se daš podkupit (če te potrebujejo seveda).

 228. ZAHO - 22.06.2008 ob 08:27

  Volk,s tem pogrevanjem preživetega “bratstva in enotnosti” čist mimo brcaš.

 229. Cencamarina - 22.06.2008 ob 08:55

  Res je, tak nacionalizem je za bedake…

  Na žalost so Hrvati v tej stroki še bolje podkovani od nas, kaj to pove o njih, glej zgornji stavek.

  Tudi sama mislim, da politične zdrahe ne bi smele tako vplivati na ljudi, da bi se dva naroda kar zasovražila med sabo. Težko pa verjamem, da se bo situacija kaj kmalu popravila. Izogibam se neutemeljenim obsodbam in upam, da ne dobim kakega osebnega povoda zanje.

 230. Gregor - 22.06.2008 ob 09:40

  Svetovni splet je v današnjem času poln sovražnega govora in tudi pri nas ne zaostajamo. Obstaja pa seveda t.i “skriti sovražni govor”, ki je na zunaj videtu čisto “postavljanje na eno stran”, v dušah ljudi pa zbudi nelagodje ali celo sovraštvo do nečesa. V to rubriko uvrščam tudi ta blog, ki bi ga lahko naslovil tudi , kot podcenjevanja nasprotnika, objavljen na Hrvaškem pa z Lako čemo. Seveda pa blog poleg podcenjevaja vsebuje tudi jemanje pravice do samoodločanja.Da žalitve slovenskega naroda sploh ne omenim… Prav vsak v Sloveniji se lahko sam odloči, ali bo navijal za ene ali druge. Skrajno nedopustno paje, če te po tem nekdo obtožuje za tvoje dejanje. Zato je vsebina tega bloga skrajno neprimerna za objavo in mislim, da bi morali skrbniki spletnih strani vseeno paziti, kaj se v javnosti zapiše in koliko resnice je v zapisanem.

  Če pa te je sram, da si Slovenec, nikar ne vpij na glas, da te ne bodo slišali tvoji starši. Rajši to zamenjaj in ponosno dvigni glavo.

  Na koncu pa….zmaga je Turčija, ker je pač žoga okrogla.

 231. mark - 22.06.2008 ob 10:16

  nisem nek poseben nogometni navdušenec, vendar igrajo sosedje vsekakor bolje kot naši fantje, tole se je jasno razpotegnilo čez vse okvirje, ne moti me ta njihova fanatična privrženost domovini, še mi bi je malo rabili, zoprno pa je, ko se kaže v kakšnih njihovih ekscesih, tam pa gredo večinoma čez mejo dobrega okusa in spoštljivosti, mislim, da nas ne cenijo, niti kakorkoli drugače simpatizirajo, vsaj večina ne, če nam pa gredo kjerkoli na roko, potem je zadaj sigurno nek njihov interes in neka korist; ker je tule govora o športu, je treba priznati, da so marsikje boljši od naših in to je treba spoštovat, spremljajoči dogodki in propaganda, ki to spremlja ima pa svoj namen, vsak ga prepozna po svoje in nato po svoje odreagira, dejstvo je, da smo in bomo sosedje, da so spretnejši tudi v vsakodnevni politiki, znajo obrnit dogodke v svoj prid, kljub različnih mišlenj so navzven enotni, kar pa mi nikoli ne bomo v taki meri,ta sindrom bo v nas verjetno še hudo dolgo prisoten…

 232. Kimli - 22.06.2008 ob 10:25

  budale, na morje pa hodite tja!!!

 233. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 10:25
  Alex van der Volk

  @Aleš: In komentarji na spletnih straneh so merodajni pokazatelj splošnega ljudskega stališča? Dajmo no…

 234. tamarab - 22.06.2008 ob 11:09
  tamarab

  Dejstvo je, da so Hrvati zelo ponosen narod in pač, jebi ga, marsikateremu Slovencu gre to na ‘jetra’ in svoje nesimpatije do Hrvatov zavijajo ravno v ta papir. marsikateri Slovenec pa je tudi izjemno privoščljiv in se z veseljem smeji, ko vidi, da tako potencirana nacionalna čustva, ki ob takih dogodkih vzniknejo, izzovejo reakcijo razočaranja.

  Meni Hrvati tudi niso posebno pri srcu in z njimi nimam prijetnih izkušenj kar se poletnih letovanj tiče, vendar so me ganili prizori iz Avstije, ko so navijali za svoje in v tistih trenutkih sem jim privoščila uvrstitev naprej. Pač, spomnila sem se, kako smo mi navijali za naše toliko let nazaj.

  Glede Slovenscev in narodne zavednosti je pa tako: po mojem mnenju bi večina fantov, ki hodi okrog s kratkimi lasmi in flika okrog raznorazne nalepkice, za svojo domovino lahko nardila mnogo več kot to, da se na slepo strinjala z nekimi populističnimi Jelinčičevimi krilaticami in šla raje v šole in poskušala tudi sama dopinesti k razvoju svoje domovine. Ne pravijo zastonj, da na mladih svet stoji. Če pa je mladim v veselje edino to, da vsakemu sosedu privoščijo tak in drugačen poraz potem pa uboga Slovenija na koga se zanašaš, da te bo v prihodnosti peljal naprej.

  Se opraičujem, če je komentar preveč neumesten. LP.

 235. .... - 22.06.2008 ob 11:31

  Brez žaljenja!

  lp

  Alex

 236. DSFGBFDY - 22.06.2008 ob 11:35

  Marsikateri sosed bi bil vesel, če bi to prebral, ampak ne na mojem blogu lp

  Alex

 237. Kozmijan - 22.06.2008 ob 12:07

  jaz bom pa tako rekel, iskreno povem, bil sem zelo vesel, ko je Hrvaška zgubila proti Turčiji! Resnično igrali so odlično, ampak daj ljudje božji vprašajte se kaj nam ti naši preljubi sosedje delajo kradejo nam zemljo, je..ejo nas na mejah ko gremo na morje, poglejte si primer Joška Jorasa, ki mu na slovenskem zemljišču ne dovolijo do njegove hiše! In potem se vprašaš? Kdaj bomo Slovenci toliko zreli in toliko dostojanstveni samo do sebe, da bomo znali rečt:” ej, dajmo skupaj stopit, pa nekaj naredit, da se to konča!”

  Res je, da ko prideš v Dalmacijo na Hrvaškem je popolnoma druga pesem, ko grem na morje(primer: Lani sem bil na Korčuli) grem čimj niže! Povem vam, da sem se imel fenomenalno, napram leto poprej, ko sem bil v Istri(katastrofa, ker sem slovenec so rekli da nesmem večerjat v njihovi restavraciji???)! Mislim, da kljub temu če so slabi sosedje in nas ne spoštujejo, so po prikazani igri si zaslužili napredovanje!

 238. Trust - 22.06.2008 ob 12:10

  tole je totalna katastrofa…

  osebno mi je čisto vseeno, kdo je za koga navijal na tekmi med turčijo in hrvaško, sej itak niso naši igral, ampak ne zdej drugim vsiljevat svojega prepričanja in se povrhu vsega še neki sramovat svojega naroda (ni važno, a je za hip al za celo večnost, tega sploh ne moreš rečt, če si vsaj mal normalen)!

  zaboli me tudi dejstvo, da se sploh lahko razvije taka debata o drugih…v tem oziroma kar v večini primerov se govori o hrvatih, sej smo čist pod vplivom njihovih medijev, ki vedno poveličujejo sebe – velikokrat brez realne osvnove…v tem konkretnem primeru (Euro 2008) mislim, da je za njih neverjetno velik uspeh, da so prišli med osem najboljših reprezentanc v evropi, že temu lahko rečejo pravljica, to je pa tud vse o njih z moje strani…

  da bi blo vse skupi še hujše, se najdejo tudi taki, ki ob poveličevanju hrvatov, v istem stavku pljuvajo po naših, ne morem verjet, da se to sploh lahko dogaja…zato pa je tako stanje, kot ga imamo in se ves čas vrtimo v začaranem krogu…

  zakaj se nikoli ne pogovarjamo o naši reprezentanci, pa ne mi zdej nabijat, ker nimajo rezultatov – naši so v dobrem in v slabem!!! če ne drugega, so pa slabi rezultati itak zelo dobra tema za debato….mislim, da bi se najprej moral zase pobrigat in dvignit nivo igre naše reprezentance…s tem, da jih podpremo in debatiramo o njej, bi tudi naši nogometaši “dobil krila”, sej se večina stvari v glavah dogaja…ko enkrat začutiš, da je narod za tabo, skoraj ne moreš odigrati slabo…ne, mi tega ne bomo počel in se bomo tle raje kregal o drugih – to je res (milo rečeno) patetično…

 239. katarina - 22.06.2008 ob 12:17
  katarina

  tkole je reku radijski napovedovalec:

  KOCKASTI SO POPUŠILI, TURKI GREJO NAPREJ :)

  najmanj kar bi pričakovala od slovencev je, da bi stali v vrsti ob cestah, po katerih so se valieltrume hrvatov domov, s transparenti: PUŠIONA in PRAV VAM JE in KO JEBE ODJEBE :) glede na to, kako kao ne maramo hrvatov. pa je večini tistih, ki jih jaz poznam, žal, da so kockasti popušili, čeprav tudi turki niso slabi. :)

  aja, poletna sezona je. mate prav, zdaj ne bi bilo fino s hrvatom zamerit, znajo zapret mejo za nas. boljš, da nismo stali tam s transparenti, ja. :)

  mimogrede; kakšen novice iz mostarja? tam so se baje zlo prerekali hrvati in bosanski muslimani (oni navijajo za turke)? kakšen porušen most mogoče? spet? :)

 240. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 12:20
  Alex van der Volk

  @Kozmijan: Norce najdeš povsod. Če bi bil reden bralec mojega bloga bi lahko kakšno leto nazaj prebral o slabi izkušnji na Krku, kjer so me iz ljubega mira hoteli pretepsti trije mladeniči. Hladnokrvni reakciji in prijaznosti se lahko zahvalim, da sem odnesel celo kožo. Ampak zaradi tega ne bom začel udrihati čez Hrvate in govoriti da so vsi enaki. Norci so povsod. Evo, če koga zanima: http://volkec.blog.siol.net/2007/08/08/hrvaske-batine-za-slovenske-turiste/

  @Trust: Kar verjemi, da smo na tem blogu govorili tudi o slovenski reprezentanci. Več kot enkrat, prav pred kratkim pa tudi o tem kaj manjka naši reprezentanci, kar je seveda povezano z njenimi uspehi. Ne obsojaj človeka po enem prispevku

 241. andrej - 22.06.2008 ob 12:53

  ja spet enako napisano…slo fuzbal je zanič…jebeš to pač smo ki smo…veliko večjih držav ja slabših oda nas…če pa gledamo drug športe pa smo tak navrhu…toliko spet o tem

  drugače ZELO SEM SREČEN DA SO HRVATI ZGUBILI….kako naj navijam za neko državo v kateri sem kot slovenec posebej v zgornjem delu najbolj nezeželen gost…..in nas jebejo po kje nes lahko….. pa kot je nepisal nekdo na izklopu NAJBOLJE JE BIT SLOVENEC KAT HRVATI GUBIJO!!!!!!!!!!!!!!!!

 242. yurer - 22.06.2008 ob 13:10

  ITAK!!!!

 243. Tina - 22.06.2008 ob 13:13

  Alex van der Volk, čestitam ti in občudujem tvojo inteligentnost, kritičnost in čvrste argumente. glede na to, da je v nacionalističnih debatah (in ta to je, čeprav bi morala biti športna) pomemben etnični kontekst, naj se predstavim; rojena sem v slo, moja mama je slovenka, vedno sem živela na hr, zdaj pa že 4 leta študiram v lj in obstaja velika verjetnost, da bom tukaj tudi ostala. ko serjejo po sloveniji, branim slovenijo, ko serjejo po hrvaški, popizdim. nimam identitete, boste rekli? ja pa jo imam- ja sam hrvatica.

  ravno včeraj sem frenda skušala prepričati, da slovenci generalno niso “govnarski narod” kot se je sam izrazil zaradi nevoščljivih komentarjev slovencev (na tekmo, seveda, kaj pa drugega), ampak to očitno ni res. menila sem, da so samo debilni obremenjeni in zaradi tega nevoščljivi, in da so taki v manjšini. vendar zdaj, ko sem tudi sama prebrala komentarje o masovni evforiji po kafičih zaradi turske zmage vidim, da sem se očitno motila. povprečni slovenec je manj inteligenten, bolj obremenjen, nestrpen, zakomplexan in nevoščljiv, kot sem mislila. volk in vsi tisti, ki so ga podprli, mi pa kažejo, da niso le vsi taki. zaradi lastnega well-beinga in (očitno peščice) razumnih zato ignoriram (in se poserjem na) kretenske nacionalistične izjave zagrenjenih skompleksiranih slovencev in selektivno sprejemam in upošteva samo volk-alike komentarje. ravno zaradi tega in ker vem, da je generaliziranje manj inteligentna strategija, še vedno hočem misliti in verjamem, da so slovenci vseeno ok, ne pa “govnarski narod”.

  sicer pa- vsi vi zagrenjeni, kar hranite same sebe s to negativno energijo; hrvaški nogomet bo še dalje vrhunski tudi brez vaše podpore! :)

 244. ***MAKAVELI*** - 22.06.2008 ob 13:14

  Rad bi se strinjal o Turkih pač da so nas pred 500 leti (+-)napadli pa to ampak to je bullshit. A vi res mislite da so oni prijezdil na njihovih konjičkih preko Grčije do naših krajev? No samo tako malo iz splošnega poznavanja zgodovine in geografije. Pravijo nam da naj ne enačimo športa in politike ampak država skozi šport zmaguje takšne majhne vojne (šport je ‘politična panoga’ – nažalost). Res je neprecenljivo gledati hrvatov izraz na obrazu po zadetku turkov. Ampak zakaj? Ker ima vsak Slovenec predstavo o hrvatu, da je nek velik nacionalist in da sam jebe uboge nas Slovence. Ampak kdo nas jebe v glavo in nam krade zemljo, niso hrvati. Priznajmo si, čeprav je neka demokracija navaden državljan nima nekega velikega glasu, nažalost in tako ne more neposredno vplivati na politiko (kvečjemu lahko voli butlje) in s tem tudi hrvati ne morejo nam krast zemlje, kradejo nam jo politiki. Ampak ne hrvaški (seveda, da nam ampak ne v tolikšni meri), da ne bo pomote, naši, Slovenski, Janša pa taki brezosebnostni politiki. —> Glej; incident na meji. Na svoji, naši zemlji so nas hrvati tepli in kdo je kaj naredil za to? Naši nič. Hrvati so ’svojo’ zemljo zaščitil in nas, oprostite izrazu sprefukal. Za nas ni podržal noben Slovenski policist ali carinik in to je vse stvar politike. Naši (politiki in ti v državnih službah) sam nastavljajo riti in pustijo da jih vsi povprek jebejo. Torej poanta tega odstavka je, da nam hrvati niso volki ampak da smo si sami sebi s to našo neodločnostjo (s tem preferiram na politike seveda). Veliko vas je slišal kako so se Slovenci drli in vzkikali gesla proti hrvatom. To so pač ti Slovenci, ki poglejmo resnici v oči v življenju nič (ali še nič) dosegel. S tem pač so oni dosegli svojo zmago, s tem ko so izgubil hrvati. In zakaj pravim da so vzkikali neki povprečneži. Ker tisti, ki bi vedli razmišljat, bi vedel, da nam ne kradejo zemlje navijači, ki so na stadionu in objokujejo poraz in bi vedel, da nam zemlje ne krade reprezentanca ampak, da si zemljo krademo (oz. razdajamo) sami (ne pisat neke bv komentarje na ta stavek, ker ga bodo nekateri celo razumeli), se pravi Slovenski politiki. O navijanju za eno ali pa drugo reprezentanco (govorim v SPLOŠNEM) je vsaj po mojem mnenju neumno. Jaz navijam, reci, piši za SLOVENIJO. Naj igra X reprezentanco proti y reprezentanci bom jaz še vedno NAVIJAL za Slovenijo. Ko sta igrali Hrvaška in Turčija, sem bil za Slovenijo (nekateri boste celo razumel stavek). In vedno bom. Jaz samo povem kdo bo zmagal. Gledam tekmo, vendar pa se ne jočem če dobi gol reprezentanca (ali klub), ki se jo (oz. ga) napovedal kot zmagovalca. Razmislite malo. ‘Trenutno navijam za ruse.’ Potem pa, ko in če bodo rusi izpadel pa: ‘Navijam za nemce’. Malo premislite o pomenu besede ‘navijati’. Potem takem si (oz. navijaš) za reprezentanco, ki vedno zmaguje, zmagovalec se pa konstantno spreminja in tako nikoli povsem ne navijaš za nekoga. Jaz navijam za Slovenijo pa če igra Brazilija z Hrvaško ali Anglija z Nizozemsko. Jaz samo napovem zmagovalca (naprej je zgodba že zgoraj opisana). Emocionalno se v te tekme ne spuščam, bolj me zanimajo tekme Slovenije, za katero navijam in katere tekme gledam s srcem. Ne pravim, da morate navijati za svojo državo ali karkoli ampak če navijate potem navijajte za eno reprezentanco ne pa si zmišljevat vsako uro za koga navijaš.

  Če se vam je dalo brat in ste razumeli ste videl, da gledam zelo objektivno in da je vse kritično opisano za ene in za drugo.

  Vsi tisti, ki neki blebetate, premislite (recimo kdo nam res krade zemljo, ipd.) in potem kaj pametnega sestavite.

  Če pa že gledam iz subjektivnega stališča hrvaška ali Slovenija: Seveda da se bom postavil na stran domovine.

  Na koncu pa še premislite o tem, da za dobrobit ČLIVEŠTVA nas naj nebi premagale nacionalne zadeve. Po moje ni važno, če si črn, bel, če se pišeš na ić ali pa če se pišeš Novak. Tukaj se moramo vprašati, če nam je več za dobrobit naroda ali za dobrobit človeštva.

  Carpe diem!

 245. _wtf_ - 22.06.2008 ob 13:15

  hah to je kr neki. drgač sm iz bele krajne pa nism ne slovenc ne hrvat ;) in sm sam naviju za hrvate kakor dost drugih prjatlov in sosed, ki so slovenci :D. drgač pa sm naviju za njih zato ker dobro igrajo sploh pa pop tekmi z nemčijo, naviju sm zato ker so nam sosedi! naviju sm zato ker jih je dost navijalo proti njim. in če bi gledu politiko zgodovino in vse ostalo razn športa pol ne bi smeli za nobeno ekipo navijat ;) edino za švico, ki je vsepovsod nevtralna. švica pa avstrija so pa več al manj sam zaradi formalnosti na tem prvenstu pač zato ker so gostiteljice ;)

 246. Hint - 22.06.2008 ob 13:19

  Nvem zakaj bi po tvojem mnenju mogla crknit turška krava. Maš kj proti turkom?

 247. katarina - 22.06.2008 ob 13:21
  katarina

  tina: govnarski so ljudje, ne narodi.

  mimogrede: da ne bi kdo na plan potegnil zadnje vojne in kaj so hrvati počeli … če že ravno hočeš kdo je večji kreten. če bi pa slovenci pušnili bi se pa hrvatje od veselja po tleh metali. smo kar zelo podobno govnarski, se ti ne zdi?

  ti se pa lahko deklariraš tudi za mongolko, pa si po narodnosti POL SLOVENKA.

 248. Tina - 22.06.2008 ob 13:26

  katarina: apsolutno se strinjam, da smo enako govnarski, če hočemo gledati s te perspektive. ampak meni se pač ne zdi prava. in zdaj to evociranje celotne zgodovine, ah dajte no… lahko pa pogledamo tud kakšnih par-sto let naprej; takrat itak verjetno ne bo ne slovencev in ne hrvatov.

 249. Tina - 22.06.2008 ob 13:30

  sicer pa, če smo že tam… osebno ti lahko iz prve roke povem, da smo v našem mestu (ki je na meji s slo) postavili živi zid in preprečili tankom, da so vdrli v slovenijo. ampak zdaj smo pa šli že res čisto predaleč. vse to ne bi smelo imeti zveze s fusbalom. (pa ima.)

 250. katarina - 22.06.2008 ob 13:34
  katarina

  jaz hrvatov ne maram, ker imam bolj ko ne slabe izkušnje, predvsem s tem podjebavanjem kaj je hrvaška beseda in kaj srbska. kadarkoli se s katerim od njih pogovarjam (tudi poslovno) me popravlja. pa ajde … jaz se vsaj trudim govorit hrvaško, oni pa slovensko niti po pomoti ne, pa smo mi njihovi kupci. eto … in ne maram takih, pa pika. ne hodim na hrvaško obalo, vidim pa, da je ljutomer tolk ČK avtov, da včasih sama pri sebi pomislim, pa obro, kje sem jaz, v SLO ali v HR.

  veš pa tudi ti, da bi bili hrvati prav tako bojano veseli, če bi mi spušili. samo zdaj je pač tako, da so oni, nas pa tam ni. veš kako je bilo, ko se je kostelika prebila med alpsko elito. slovenci so se kr zgubili.

 251. Tina - 22.06.2008 ob 13:46

  “jaz hrvatov ne maram, ker imam bolj ko ne slabe izkušnje” – evo vidiš, to je to generaliziranje kateremu se jaz skušam upreti, ti se pa očitno ne moreš. “predvsem s tem podjebavanjem kaj je hrvaška beseda in kaj srbska. kadarkoli se s katerim od njih pogovarjam (tudi poslovno) me popravlja. pa ajde … jaz se vsaj trudim govorit hrvaško, oni pa slovensko niti po pomoti ne, pa smo mi njihovi kupci. eto …”- ja, priznam, to je pa bolj kompleksna stvar / problem. zakaj se vi trudite govorit hr, hrvati pa slovensko niti malo. tudi osebno mi to ni všeč, ko slišim npr. v zari takšno samozavestno pogovarjanje s prodajalko v hrvaščini, da je že kar malo prepotentno. ampak očitno obstaja neka globlja inentitetno- superiorna razlaga, kaj pa vem. te razprave niso nove. v enem slo podjetju kjer se srečujejo z istim problemom, saj imajo trg tudi na hr in v srbiji in bla bla, so zaključili da je to eden od primerov, da so slovenci “hlapčevski narod”.

  dovolj zapravljanja časa s brezciljnimi debatami. jutri imam izpit!

 252. katarina - 22.06.2008 ob 13:52
  katarina

  hlapčevstov pri tem nima nič, ker lahko to, da jaz govorim srbo-hrvaško obrnem tudi sebi v prid, da njih ipak jaz dosti bolje razumem kot oni mene in da jih lahko peljem žejne čez vodo če hočem. tolk o hlapčevastvu :)

  v glavnem, kockasti so popušili in njihova samozavest je splahnela. nam bodo pa privoščljivost vrnili na morju. :)))

 253. _wtf_ - 22.06.2008 ob 13:59

  hah kr neki je vse to. glavno ga jst zdj poslušam Saša Lendero – Lavica ;)

 254. jordantomaz - 22.06.2008 ob 14:03

  pa boli me …… Zmagal je tist,, k igra do konca,,,, !! drgač pa glede hrvatov,, poglej mal kake reklame vrtijo,, k me kr pr srcu stisne,,,ko se pojavi, pa reč če niso svinje,,, mi sigurno ne bi tako provokativne reklame vrtell,, ti rečem,, smradiiiiiiiiii hrvaški,,, DObrodošli kuči,he he

 255. LaMar - 22.06.2008 ob 14:26

  Kar nekaj vas je napisalo, da ste za Hrvate navijali, ker pač naša reprezentanca igra slab nogomet, Hrvati pa pač modernega…A ste kdaj slučajno zasledili, da je kateri Hrvat navijal za našo hokejsko reprezentanco?!?!Ker je njihov hokej pač tam kjer je?!?! NE, zagotovo niste!!!!!!!

 256. _wtf_ - 22.06.2008 ob 14:34

  ne jst sm naviju zt k hrvati igrajo dobr nogomet ;). pa tud naših ni blo na prvenstvu tak da nism naviju za njih, če bi pa bli pa bi ;).

 257. bobi - 22.06.2008 ob 14:36
  bobi

  Proti Hrvatom sem navijal iz preprostega razloga – ker tudi oni ne bi nikoli za nas! Pa naj se sliš še tako primitivno

 258. anch - 22.06.2008 ob 14:49

  svaka čast…dober blog…tudi sama sem navijala za hrvate čeprav sm 100% slovenka..STRINJAM SE S ČISTO VSAKO BESEDO K SI JO NAPISAL!

 259. katarina - 22.06.2008 ob 15:02
  katarina

  meni so prijatelji utemeljevali ne-navijanje za hrvaško zgolj in samo zaradi njihovih navijačev, ki da so absolutno preveč agresivni in prepotentni. oz. bom tkole rekla, bi hrvatom kot reprezentanci, torej igralcem, privoščili zmago, ker so res dobro igrali, njihovi navijači pa so jim totalno uničili ugled.

 260. holland! - 22.06.2008 ob 15:04

  prej bi navijal za rdeče polže, da mami požrejo celo solato kot pa za hrvate! Z gospodom “volkom”, ki je napisal zgornji komentar se strinjam samo v enem in to glede slov. reprezentance in da smo res zadovoljni že, če dobimo samo tri gole, slaba miselnost…še slabša prihodnost.

  Da so hrvati več tekli, da so bili celo tekmo boljši???? Katero tekmo ste vi gledali. Res je, da so si hrvati pripravili več konkretnejših priložnosti, tudi zaradi turškega vratarja. V podaljšku hrvati niso več tekli ampak so “crknili”. Če že pišete, pa ni važno za koga kdo navija, naj piše o tem realno, ne tako gospod “volk”.

 261. marina - 22.06.2008 ob 15:07

  eh…da ima više takvih ko ti.. a meni je stvarno žao za način na koji su naši ispali./bilo je pa prošlo,da bog da se ne ponovilo/,,ali to je sport, i preživjet će oni to /ne sumnjam/…već je skoro dva dana od tog poraza a još mi se uvijek vrti u glavi slika zadnjeg gola turaka…ahh.nema veze..idemo dalje.. btw:super ti je blog… pozdrav.,

 262. Neprebujeni - 22.06.2008 ob 15:36

  Hajduk živi vječno.

 263. FRENKY - 22.06.2008 ob 15:49

  Halo Marina! Tu se piše in govori SLOVENSKO!

 264. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 15:52
  Alex van der Volk

  In kdo si ti, da boš ukazoval kako se bo pisalo in govorilo (samo malo da se nakrohotam zadnji besedi) na MOJEM blogu?

 265. Benjamin - 22.06.2008 ob 15:55

  Vprašanje je, kdo sploh je kreten: 1. tisti ki sramoti svojo reprezentamco in poveličuje dosežke osovraženih sosedov ali

  1. tisti, ki iskreno privošči, da osovraženi sosed gre domov.

  Skozi zgodovino si nek narod izoblikuje mnenje o sosednjem. Pri nas so vsi,razen Madžarov, označeni negativno (Italija in Hrvaška najbolj, Avstrija malo manj), z razlogom, o njih so stoletje nastajali pregovori in reki na podlagi obnašanja tega naroda napram našim prednikom. In medtem ko se nihče ne oglasi in ne protestira, ko izpade Italija ali Avstrija, je pri Hrvatih cela štala, če kdo kaj reče.

  Hlapec je tisti, ki v nič daje Slovenijo in poveličuje Hrvaško. Tisti, ki stalno poudarja, da je šport – šport. Tisti, ki mirno prenaša reklamo na hrvaški nacionalki za Ožujsko pivo.

  Tisti, ki ga je sram, da je Slovenec.

 266. Stric Bedanc - 22.06.2008 ob 16:04
  Stric Bedanc

  Ja, Alex, kako da ne veš. Tukaj je vendar Slovenija. Zato lahko komentiraš samo po slovensko. No ja, če bi bil komentar v angleščini, se Frenky najbrž ne bi obregnil obenj, glede na to, da ima v vzdevku neslovenski Y.

 267. smotka - 22.06.2008 ob 16:15

  benjamin zelo dobro povedano!!!!

 268. Aleš - 22.06.2008 ob 16:15

  Dejte no. Odprite malo prijateljsko internetno stran http://www.net.hr/vijesti/ in boste spodaj zagledali “Dobro kradeš, mali, al te svi vide”. Članek namreč podjebava na račun Janše. Pa nisem pristaš Janše, ampak čak mal,no, tak naslov?!? Mislim, če bi bili naši novinarji tako nestrpni potem bi dnevno lahko na njihov račun korupcije in kraje od vrha navzdol pisali samo to, do novic iz sveta sploh prišli ne bi. Potem “Slovenija očekuje packe zbog vinjeta”. Takih in drugačnih “prijaznih do Slovenije” člankov je vsak dan na njihovih straneh. Me pač zanima ta njihova “ljubezen” do Slovenije. In da sploh ne govorim o komentarjih ljudi, ki itak prikazujejo da so hrvati še globoko zakoreninjeni na balkanu in bodo tam tudi ostali.

  Mislim, to so žaljivi članki ali pa samo naslovi iz strani hrvaških novinarjev. Za primerjavo lahko vzamemo kakšen naš web portal in ne vem če sploh lahko kaj takega najdemo pri nas na račun hrvatov.

  Ja, ne vem, ampak hrvati so definitivno bolj nestrpen narod, posebej do Slovencev. Potem pa bi radi da pridemo na njihovo morje zapravljat? Nikoli več. Škoda 1€ za hrvate.

 269. ***MAKAVELI*** - 22.06.2008 ob 16:48

  Vsi skupaj. Posebej Aleš. Morate videti razliko kaj pišejo hrvaški mediji, kako se politiki obnašajo do nas itd. in kaj boste slišali ko boste šli malo po hrvaški obali. Jaz verjamem, da ima 70% če ne več ljudi na hrvaškem dobre odnose z Slovenci. Slabe imajo samo tisti, ki pač preveč poslušajo, kaj jim imajo mediji za nakladat.

  To je za vas na tem blogu in za hrvate:

  NE SODI KNJIGE PO PLATNICI!

  Tako tudi vi ne sodite hrvata samo za to ker imate zaostalo predstavo o hrvatu.

  Pa tudi to kar pišejo mediji je samo odraz naše zunanje politike. Janša ni nič naredil na meji, nič ni naredil na morju in enostavno povedano je popustil na vseh področjih zunanje politike. Zato pa imajo hrvaški mediji jajca in bodo pisal kar pač hočejo o Sloveniji, ker pač, nažalost, nimamo osebnosti, nimamo tistega ponosa.

  Če bi tukaj kak častnik začel pisat o Tuđmanu ali o Hrvaški malo bolj nespoštljivo (po vzoru hrvatov seveda) pa bi spet hrvati bli bogi, bogi mi pa spet kot največji okupatorji, lažnivci in najslabši izmečki civilizacije. Ostro ampak na žalost je tako.

  You’ve got to have pride if you wan’t to ride!

 270. FRENKY - 22.06.2008 ob 16:57

  Čuj Alex če si v Sloveniji in na slovenskem spletu in ti ni jasno, da se tu govori in piše slovensko, potem ne vem kaj bi ti še rekel!

 271. FRENKY - 22.06.2008 ob 16:59

  Alex ali pa si eden tistih, ki je slovenski državljan, a mu je tuja slovenska beseda in kultura?

 272. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 17:00
  Alex van der Volk

  @Frenky: Bom povedal kakšnemu Angležu, ko pride mimo, prav? Nenene, daj mu raje ti, zna biti da bo bolj učinkovito

  p.s.

  Mhm, petka na spričevalu zaključnih izpitov to še posebej dokazuje

 273. FRENKY - 22.06.2008 ob 17:03

  Stric Bedanc bolje Y, kot IĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ

 274. FRENKY - 22.06.2008 ob 17:06

  @Alex, kaj ti pomaga 5 na spričevalu, če ti SLOVENSKI jezik nič ne pomeni?!

 275. FRENKY - 22.06.2008 ob 17:08

  @Alex pa še to, boli mene za Angleža, Hrvata… Pa brez zamere!

 276. Gebieter - 22.06.2008 ob 17:11

  ”-slovenci in “slovenci” z nižjo izobrazbo so navijal za turke, medtem ko je folk z mal višjo izobrazbo naviju za hrvate ”

  Lol, bolj debilnega posploševanja pa že dolgo nisem prebral. Za tvojo informacijo, sem malo pred diplomo in govorim 5 jezikov. Evo ti eno izjemo.

 277. FRENKY - 22.06.2008 ob 17:17

  Čuj Alex zanimivo je tudi to, kako to, da veš, da se jaz ne bi znan pogovoriti z Angležem. No ja, ti imaš 5 v spričevalu! Kfo pa je rekel, da jaz ne? No ja, jaz ne navijam za Hrvate in potem je to samoumevno!

 278. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 17:20
  Alex van der Volk

  Kaj si hotel povedati s tem, je zame nerešljiva uganka. Ne bi ti škodilo, če bi še enkrat prebral moj komentar, konec koncev si se ti začel usajati nad tem, da bi se moralo na mojem blogu govoriti samo slovensko, jaz pa sem samo odgovoril, da to povej kakšnemu Angležu, kiga bo prineslo na Volkov b(r)log. Dovolj razumljivo?

 279. FRENKY - 22.06.2008 ob 17:20

  podvojen komentar

 280. kontra - 22.06.2008 ob 17:23

  Tisti, ki je napisal ta članek je zagotovo hrvat in se izdaja kot avtohtoni Slovenec, če ne so pa njegovi starši verjetno med 2. svetovno vojno sodelovali z ustaši a ne? hehe

  kaj ni lepše da so spušili??? sedaj se saj nebodo hvalili kako so “najžešči” in da im na svetu nobena nacija ne sega niti do gležnjev kaj šele do kolen.

  in še enkrat tisto…. “IVANE GLAVA TI SE POZLATILA” HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

 281. Simon - 22.06.2008 ob 17:46

  Osebno bi kr privošču hrvatom da zmagajo…edini razlog da nism biu preveč razočaran po tekmi je, da mi nebo treba gledat in poslušat hrvate na morju vse ponosne, k se jih že kr predstavljam če bi se razpletlo v korist njih…vsi bi bli v šahovncah pa pel razne svoje pesmi…sori ej…jst grem na morje se sprostit pa uživat, ne pa poslušat nekoga k se veseli nečesa za kar ti nimaš niti priložnosti da bi se tega lahko veseliu (glede na to kje je slovenski nogomet trenutno)

  Pa da nebo pomote..mene nemoti da se nekdo veseli uspeha svojga naroda po tekmi sam ne pa pol še čez celo poletje al pa še več…za kar vrjamem da bi se zgodil ravno to če bi se hrvati uvrstil naprej. sam me pa prou zanima če kaj bo če se bosta srečala kšn hrvat pa turk kaj bo pol :D

 282. sanja - 22.06.2008 ob 17:48

  slovenska faušija!!! in to je to…

 283. kontra - 22.06.2008 ob 17:51

  Simon maš prow, Sanja ti pa spoloh ne. hehehe

  Hrvati spušili, za druge me pa boli k…c!!! hehehe

 284. Janez Kranjec - 22.06.2008 ob 18:27

  …koliko hrvatov, toliko tatov….

 285. marina - 22.06.2008 ob 18:48

  FRENKY…..evo budem pokušala pisat slovensko pa kako ispadne…: opravičujem se da sam pisala v hrvaščini vendar sam mislila da budete skužili kaj hočem reči…ali dok vidim tu ove komentare kak so “Hrvati spušili, za druge me pa boli k…c!!! hehehe” ne morem ostati ravnodušna..dosad sem spoznala le prijazne slovence..a zdaj ko ovo vidim ne vem kaj naj si mislim o vama..sve u svemu ponosna sem kaj imamo vatrene brez obzira na tak način izpadanja…lep pozdrav

 286. pepi - 22.06.2008 ob 19:21

  Kaj ima politika s športom vprašaj raje hrvate, ki so med prvenstvom vrteli skrajno neokusne, butaste, nacionalistično spodpumpane reklame za fuzbal v katerih so se mimogrede norčevali tudi iz slovencev. Tip, ki se je drl kar praviš je idiot, počasi pa tudi jaz postajam glede hrvatov nadrkan. Fuck off.

 287. Cencamarina - 22.06.2008 ob 19:23

  Mah… Tukaj ni konca debate. Kaj naj si pa Slovenec misli, če brska po hrvaških spletnih straneh in vidi “simpatične” komentarje o sosedih Slovencih? A veš, čisto enako je. Treba se je pač izogniti posploševanju, vzeti vse z neko rezervo in iti naprej. Če si spoznala le prijazne Slovence, Marina, potem je to super – tudi jaz poznam odlične ljudi, ki so doma na hrvaškem. Če bi mi kakšen konobar zatežil, da pri njemu Slovenci nimajo kaj iskati, to zame še ne bi pomenilo, da so vsi Hrvati enaki.

  Katarina: glede obvladovanja jezika… Tu so korenine precej globlje, kot bi si človek mislil. Že od ustanovitve Jugoslavije, kjer se je slovenščina (čeprav je bila uradni jezik) nekako potisnila v obrobje rabe, je povsod prevladoval SH jezik. Tega smo se Slovenci tudi vsa leta pridno učili v šoli (skupaj s cirilico). Učili smo se tudi skupno, jugoslovansko zgodovino, medtem ko so bile zgodovine posameznih narodov zapostavljene. Mi smo torej dobili neko dozo njihovega jezika, oni pa našega ne. Razumejo nas približno tako, kot mi razumemo Makedonce, saj našega jezika niso prav pogosto slišali, kaj šele uporabljali. Mi smo se še po osamosvojitvi nekaj časa učili SH v šolah. Gledamo hrvaške in srbske TV programe. Poleg tega je k nam med vojno in po vojni pribežalo veliko pripadnikov bivših jugoslovanskih narodov in tudi to je na svoj način vplivalo na poznavanje in prisotnost njihovih jezikov pri nas. Mogoce komu to zveni cudno, ampak ostali slovensko pač slabo razumejo. Morda tudi zaradi zgodovinskih razmer predvidevajo, da naj bi mi znali govoriti njihov jezik in zato to od nas tudi pričakujejo. Po eni strani je to razumljivo, po drugi pa ne, saj je čisto zgodovinsko naključje, da mi njihov jezik bolje poznamo, kot oni našega. Poznam pa primere, ko so Hrvati prosili Slovence, če se lahko raje pogovarjajo v angleščini – ker njihove hrvaščine niso prav dobro razumeli.

  Slovenci smo lahko ponosni na poznavanje tujih jezikov. To nas bogati, v nasprotju z mnenjem tistih, ki pravijo, da smo zaradi tega hlapčevski ali nesamozavestni. Imamo pač tako zgodovino, dolgo smo bili pod tujimi nadoblastmi in ni čudno, da so tuji jeziki tudi skriti nekje v nas, pa čeprav imamo v srcu samo en jezik.

 288. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 19:24
  Alex van der Volk

  Mater pa kolikokrat boste omenili še to reklamo. Saj bo prišlo še do mednarodnega spora zaradi ene ušive reklame. In, toliko za informacijo, reklama ima več verzij in v neni od njih nastopajo tudi Angleži

 289. mark - 22.06.2008 ob 19:31

  no, ker je za nami ploden debatni vikend, ga lahko počasi zaključimo, povedali smo svoje, pa še kaj pridjali… eni mal preko mere, drugi pa še kar zmerni, fino a ne, žaljenje pa naj ne bi sodilo sem sicer pa , a ni še ena tekma nocoj :) :)

 290. mico - 22.06.2008 ob 19:33

  omfg… govorimo od nogometa ne pa od tega kdo je komu kaj kradel in ne … Hrvati so dobra ekipe ( fer ekipa ki je storila najmanj prekrškov na EP ) tak da … lepo vas prosim

 291. jero - 22.06.2008 ob 19:48

  sm navijac hrvaske ceprav sem slovenec!igrajo lep in moderen nogomet!svaka jim cast!!kar se pa tice navijanja naj vsak navija za svojo ekipo pa bo mir!!ne pa zdej vsi proti hrvatom!niso men osebno in tudi vam nic naredil!

 292. Tina - 22.06.2008 ob 19:57

  mislim, Hrvati smo fakat NAJJAČI narod kad slovenci trošite toliko vremena i riječi na nas, hahahaha :D rado bi vam vratili ovu nevoščljivost, al vidi vraga, mislim da nećemo imat prilike, pošto ćete do daljnjega ispadat već u kvalifikacijama! ;)

  pusa svima! :)

 293. IKS - 22.06.2008 ob 20:38

  Ej, ti volk – Hrvatoljub! Ne gre se za to da jih ne moremo ker so naši sosedi. A kje vidiš da ma kdo kaj proti Italiji pa Avstriji? Gre se za to da nam hrvati kradejo zemljo, jebejo kje je možno, takšni psihoti kot si pa ti pa še navijajo za njih.

  TINA, sej nogomet je edina stvar ki ga mate v grdi vaši.

 294. Enolla* - 22.06.2008 ob 20:44

  Kaj jaz bom tudi oklicana za kakšnega nacionalista ker bom danes za Furijo in ne za Azzure iz preprostega razloga, ker so Azzuri?:-) Pa v Španiji se da fajn žurat.

 295. Tina - 22.06.2008 ob 20:48

  oooo, IKS, še sam sebi ne verjameš, ko to rečeš (da je nogomet edina stvar). ampak ok, vsaj priznal si, da imamo nogomet :) sploh ne bom začela naštevati vseh športnikov, do kulture in znanosti ne bi niti prišla od naštevanja!

 296. Tina - 22.06.2008 ob 20:55

  krademo vam zemljo? hahahaha! ja, osebno sem osvojila 5 slovenskih dvorišč in postavila tablo HRVATSKA na jablano! :D sanader in janša sta večja prijatelja, kot si misliš! ;) verjetno skupaj hodita na pecat ribe v piranski zaliv, medtem ko se mi ubadamo s preziranjem in netoleranco!

  po volku pa ne serji- zaradi njega i njemu podobnih še vedno verjamem, da ste slovenci le ok :)

 297. budda - 22.06.2008 ob 20:56

  Jaz sem hrvat vendar ce igra slovenija proti nekomu jaz ne navijam za neko xxy ekipo ampak za slovenijo ker nima smisla da se hrvaska in slovenija stalno kregajo in sovraztvo da je med njimi.Tudi ce bi skupaj drzali bi se lahko dosti vec nardilo.. vendar tudi sam u sebi govorim da turki imajo vec srece kot znanja na 2 tekmah so zmagali z veliko sreco…

  LP Alex van der Volk

 298. slovenc - 22.06.2008 ob 21:04

  men se pa zdi navijanje čist osebna odločitev vsazga posameznika in tle sploh ni nč za debatirat al je prov da navijamo za turke,oz. hrvate oz ne, ta debata bi bla na mestu samo v primeru da bi na epju igrala Slovenija pa mi nebi navijal za njih.

  Jst osebno sm bil včerej prov vesel da so zmagal Turki pa ne zato ker bi mi bli nevem kaj všeč kot ekipa, ampak sm zato ker so po domače povedeano hrvatom znižal njihov ego, ki ga majo že tko preveč. Poleg tega je pa zame tazadna stvar v življenju da bi kdaj navijav za Hrvate al pa Srbe, ker so mi to dve totalno antipatični naciji in jim po svoje prov prvoščim kakšen neuspeh. Poleg tega mamo pa še preveč problemov z njimi v državi in izven države.

  Moja reperzentanca je Slovenija, ker je pa na tem evropskem prvenstvu ni pa navijam za Nemce.

  lp

 299. Kozmijan - 22.06.2008 ob 21:36

  Jaz sem zelo zelo zelo vesel da so zmagali Turki! Saj tko kot je napisal predhosnik, jim je potrebno znižati njihov ego, poglejte si kometiranje hrvaškega novinarja ko so hrvati dali gol, Turki so bili vse prej kot ljudje, a ko so Turki dosegli gol je bil pa kriv četrti sodnik, lol!

  Jaz pravim da tudi Hrvati so ljudje, ampak žal se moramo zavedati ene stvari, da imamo toliko težav z njimi(prisvajanje slovenske zemlje, postavljanje rampe na slovenskem zemljišču, trdinov vrh,…)! poglejte si tale oglas, ki je bil objavljen na hrvaški televiziji in potem komentirajte spoštovanje do nas iz strani Hrvatov

  link: http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=42171

  Sem pa mnenja, da so v dalmaciji ljudje čisto drugačni kot pa t.i. purgerji v Zagrebu in Istri!

  Osebno navijam za Nizozemce, ampak ker so izpadli, navijam za Ruse!

  lp

 300. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 21:39
  Alex van der Volk

  300

  This is Sparta!

 301. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 21:44
  Alex van der Volk

  Ni kaj, ta reklama je naredila enega hudiča, čeprav ne razumem zakaj vas je vse tako zelo prizadela. Hm, najbolje da gremo vprašat Angleže, če je tudi njih tako zelo prizadela verzija v kateri nastopajo oni, še posebej ker so Hrvati neposredno krivi, da jih ni zraven

 302. marina - 22.06.2008 ob 21:58

  no ovak…glejte meni je bilo zadovoljstvo dejstvo da su naši igrali na euru, da smo u školi svi bili u kockastom in meli skraćenu nastavu da stignemo na tekmu, da smo peli cel dan navijaške pesme…bilo je nekak zajedništvo jako izraženo ovih zadnjih dana…prošlo je i to, došla bodo nova vremena in novi uspehi,,,pa se bomo veselili mi hrvati in vi slovenci…lep pozdrav iz Hrvatske;)in ne se kregat(kak to vi kažete)

  HEROJI NE MOLE ZUBE STISNU I PREBOLE

 303. marina - 22.06.2008 ob 22:00

  ja …pa glede te reklame…reklama kot reklama….nogomet je velik biznis…

 304. pikapoka - 22.06.2008 ob 22:04

  Čestitam Alex za ta zapis!!! Jaz mislim, da ni point v tem, da so Slovenci navijali za Turčijo. Na koncu koncev naj vsak navija za svojo ekipo. Pač sramotno je to, da so ob zmagi Turčije, padali neumestni in žaljivi komentarji na račun Hrvaške. To je res žalostno. Sicer pa mi ob branju vseh teh komentarjev res ni jasno od kod to sovraštvo do Hrvatov. Od kod toliko negativne energije?! Halo! Pa saj so Hrvati prav tako ljudje kot vsi ostali. Res žalostno, da mediji in politika tako manipulirajo z ljudmi ;) Drugač pa ob tej priliki čestitam Hrvatom, da so se uvrstili na Evropsko prventstvo in pokazali odlično igro. Mislim, da moramo Slovenci najprej pred svojim pragom pomesti, pol pa se norčevati iz drugih. Na koncu koncev so Hrvati lahko ponosni na svojo reprezentanco, ki je pokazala veliko na tem prvenstvo? Kaj pa so pokazali naši? Čisto nič!!! Tak, da bravo Vatreni!!!

 305. KONKRETEN - 22.06.2008 ob 22:19

  Z roko v roko s cigani ste navijali za Turke…sramota….oni pa lepo cuzajo denar vaših očetov, mater, sester, vas samih….ONI SO NAJVEČJA RAK RANA SLOVENIJE, VI PA JIM JIH VLAČITE!!! In vam butlom so zdaj naenkrat( ob vseh možnih izgovorih, da nimate sicer nič proti Hrvaški…. ) simpatična reprezentanca!?! Glejte, ne hvalijo se samo hrvati, problem je v tem, da ste pač preslišali komentarje z nemške strani pred tekmo z njimi- hvalijo se vsi- še posebej turki so se hvalili pred tekmo s Hrvaško, ampak hrvati so nam trn v peti in ko se oni hvalijo, nas to moti in samo njih slišimo in beremo!?!. Ne morem verjet, da sem med tekmo doživel takšen odziv, kot da smo naenkrat postali Turčija v malem – sram vas bodi in bog daj, da bi vaši otroci sprejeli muslimansko vero in se obrezovali po vseh možnih delih telesa, ženske pa se zavile v zavese in rjuhe, ter nastavljale bombe po spalnicah!!! Skrivate se za izjavami kot je- pač imamo pravico , da navijamo za svojo ekipo….turki so odlična ekipa…itd…ne priznate pa, da je bila beseda “ustaši” med tekmo najpogosteje izrečena beseda med tekmo na našem prostoru! Sram vas bodi. Hrvati so za nas ponosen narod kjer se ne odkloni reprezentance, tako kot pri nas, kjer se izgovarjamo- nimam časa, sem poškodovan, utrujen, žena se mi je….. Njih kritizirajte!!! Obožujem šport, privlačno igro in poštenost! Politika je politika! Jebe se meni za Jorasa in njegove probleme!!! Šport je šport! In sedaj pa vprašanje- koga bo imeli raje za soseda? Klasniča ali Nihata, Krajnčara ali Tuncaya….. VSI, KI MI PA BOSTE Z VESELJEM REPLICIRALI IN NASPROTOVALI PA- LAHKO MI GA ……

  Lepo povedano, a žal nekoliko preostro za moj blog, zato sem žaljivke moral malo cenzurirati

  lp

  Alex

 306. pikapoka - 22.06.2008 ob 22:39

  Konkreten: to je bilo res konkretno in dobro zapisano ;)

 307. budda - 22.06.2008 ob 22:41

  hrvati in slovenci so nekoc bili en narod zdaj pa tako sovrastvo… slovenci se lahko samo jocejo ker niso niti prisli do evropskega prvenstva hrvati pa so prisli do cetrt finalov usaj slovenci pa so ga ze prej pocucali… xD

 308. Kauko - 22.06.2008 ob 22:43

  za tako razmišljanje Slovencev se lahko zahvalimo predvsem medijem tipa POPtv, ki načrtno vnašajo nemir med Slovence in Hrvate.

 309. pikapoka - 22.06.2008 ob 22:48

  Ja res je budda, nekoč smo vsi živeli v eni državi, zdaj pa vlada vsaj v Sloveniji tako čudna klima, ki je naperjena proti Hrvaški. In tu gre velika “zasluga” medijem (tudi POP TV), ki tako napihujejo vse informacije, folk pa naseda manipulacijam.

 310. KONKRETEN - 22.06.2008 ob 23:07

  Da priznam Alex, preostro! Vendar lahko ponorim, ko vidim kakšen smo mi narod. Človek bi navijal tudi za osebo, ki bi posilila njegovo mater in sestro, le da igra proti hrvatom. Preostro, da, vendar lahko samo napišem- DA JIM SAMO PLJUNEM V OBRAZ, po drugi strani pa ne vedo, da so bili spočeti pred leti, nekje meseca avgusta, mogoče julija, v Dalmaciji, mogoče Istri, ko je šel njihov oče v trgovino, da bi kupil nekaj paštete in zelenjave…mama pa je ostala “sama” v prikolici…:)

 311. budda - 22.06.2008 ob 23:14

  Nevem tudi da hrvati kradejo to ni res… ker kako lahko en clovek ma hiso na hrvaski in da gor pise TUDI TUKAJ JE SLOVENIJA ma mislim halo ce mu ni usec na hrvaski naj proda hiso in si kupi u sloveniji…druge ni

 312. gebieter - 22.06.2008 ob 23:27

  Konkreten: tepček, večina nas je navijala proti Hrvaški in ne ZA Turčijo. Ni pravih in napačnih motivov za navijanje. So samo različni. Jaz osebno sem pač bil proti hrvaški zmagi zato, ker so hrvaški navijači večinoma nevzgojena drhal, ki ne pozna navijanja v pravem pomenu besede. Takim ljudem pač ne privoščim, da se veselijo. V bistvu je tvoj celoten vnos primitivno udrihanje in trepljanje sebe po rami. Travmatične prigode tvoje mame v Istri ti pa ni treba aplicirati na druge ljudi.

 313. pikapoka - 22.06.2008 ob 23:48

  Meni pa so hrvašli navijači pravi zakon!!! Odlično so vzpodbujali svojo reprezentanco tako v Avstriji kot na hrvaškem pred malimi zasloni. V teh dveh tednih sem bila tudi na Hrvaškem in je bilo zelo očitno, da cela hrvaška živi za to prvenstvo. V glavnem pravo ludilo v pozitivnem smislu. Sicer pa ne vem gebieter, koliko spremljaš tuje medije. O hrvaških navijačih se je veliko dobrega govorilo in pisalo. V bistvu so bili najboljši navijači. In prav to manjka Slovencem, ta energija, ta enotnost. Hrvati vedno skup držijo, pa naj bo to nogometno prvenstvo ali kaj drugega. Tako, da svaka čast Vatrenim in njihovim navijačem!

 314. SLO - 22.06.2008 ob 23:49

  Da bi jim le pocrkale vse krave..

 315. bbb - 22.06.2008 ob 23:56

  ajebiga,i vi se nam ne svidjate najvise,al kaj moremo,to je sport. jeste da si u pravu da smo si na kraju krajeva krivi sami,al kako mores rec da je bilic birao pogrjesne izodjace?! modric i rakitic bila sta jedna izmedju najboljih u nasoj repki,tad niko nije govorio da imaju premalo iskustva…al opet to je sport,kad si na vrhu svi so okej al kad padnes svi lupaju po tebi. mi cemo se vratit jos jaci is toga i opet igrat VATRENO 2010!! pozdrav

 316. Alex van der Volk - 22.06.2008 ob 23:58
  Alex van der Volk

  @bbb: Strinjam se o Modrću in Rakitiću, a v takšnih trenutkih je napetost tako na vrhuncu, da jo zdržijo le igralci, ki imajo za sabo kakšno tekmo več kot onadva, ki šele dozorevata in nista tako izkušena kot recimo Srna. A to je seveda samo moje mnenje. Drugače pa, kar boš že delal, prosim te, nikar ne beri komentarjev ostalih bralcev, ker mislim, da ti ne bi bili preveč všeč, grobih besed pa je bilo v zadnjih dveh dneh več kot preveč

  lp

  Alex

 317. dare - 23.06.2008 ob 00:12
  dare

  Marija komentarjev :) ! Jaz sem bil za Hrvate (majkemi), samo so se mi pa malo zamerili, ker so upočasnili igro in nerazumljivo komplicirali na sredini, čeprav sem mnenja, da bi jih s par kontrami lahko dali v red. No pa naslednjič. Tisto balkansko strašilo pa bi pogosto lahko imenoval kar slovanski sindrom, saj je to stara zgodba še iz Juge in tudi čehi so pred dnevi pokazali nekaj podobnega. Seveda pa so tu še Rusi, ki so trenutno posebna zgodba!! V glavnem, i love this game!

 318. tilko - 23.06.2008 ob 01:46

  Videl sem zadnjo minuto tekme (hrvaskega zadetka nisem videl, turskega pa). Hrvati se mi smilijo, ker so zapravili lepo priloznost,tudi ce bi zmagali pa se nebi veselil.Fuzbala itak ne gledam, ker mi je brezvezna igra in mi je cisto vseeno kdo zmaga na tekmi med Tihomorskimi otoki in Hrvasko. Sem pa vesel da smo Slovenci koncno v lastni drzavi in hrvaska mostva niso “domaca” mostva.

 319. Pinki - 23.06.2008 ob 03:29

  Ma koga briga za Hrvate in fuzbal, gledu sm tekmo, zmagu je boljši in to je to. Za koga pa folk navija pa tebe nima kej brigat pa nevem za kaj se tok sekiraš in pišeš neke pocukrane članke, najdi si kakšen hobi pa se malo zaposli al pa križanke rešuj ker tole je kr neki. Sem bil v celovcu ko je igrala hrvaška s poljaki, navijal sem za hrčke s kolegi, njihov dres in šal sem imel brez problema, pa da ti povem so se hrvati drli navijaške pesmi proti slovencem, čeprav nas sploh ni blo na mondialu. Malo sem se potem zamislil in ti povem da je to obojestransko tko da nimaš nobenega za zagovarjat.Vse pa izvira iz obnašanja južnjakov ki živijo v sloveniji, da jih slovenci ne MARAMO in jih potem vse mečemo v isti koš, jebi ga sami so si krivi če ne znajo svojih otrok vzgojit da so vsaj malo nad nivojem ciganov.

 320. venger - 23.06.2008 ob 08:55

  ….sploh ne vem zakaj to pišeš….presel se na Hrvasko in piši za njih….itak da se je navijalo za TURCIJO…Zdej bo pa izpadlo, kot da soni najbolj bogi ko so zgubil….Skoz se hvalijo, ze pri prvi tekmi bi mogl izgubit….

 321. dejan - 23.06.2008 ob 08:58

  Muahahahahaha. Turkye!Turkye!Turkye!

 322. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 09:41

  gebieter: tepček ti je ata, ki ti je pač zapustil gene fijakerskega konja. Zakaj? Za razliko od tebe sem imel tudi sam neprijetne izkušnje z hrvaškimi navijači (natančneje- B.B.B.), ki so že večkrat pokazali svoj neokusen repertoar.To je dejstvo in nikakor jih ne zagovarjam ampak jih krepko obsojam. Vidiš pa zopet samo hrvate. Turki!??!? Izredno mirni, kulturni, nikoli problemov z njimi…hahaha…..spomni se samo tekem proti Angleški reprezentanci, ko so po vrsti “štihali” navijače iz otoka, igralce pa napadli v tunelu, (da ne govorimo o provokacijah igralcev med tekmo-Backham pri zasreljani enajstmetrovki). Spomni se tekme proti Švici, ko se je zgodilo isto, spomni se tekem Galatasaraya v Evropskih tekmovanjih, spomni se na koncu koncev Mariborskih Viol in Ljubljanskih Dragonsov, ki so ropali bencinske postaje in pretepali naključne mimoidoče, kdo se je pred nekaj meseci odpravil na Maksimir (na prijateljsko tekmo!!!) s kiji, palicami….da seronja – MI SLOVENCI smo bili to. In kakšen odgovor boš imel na to – NISMO VSI ENAKI, TO SO BILE LE “NEKE BUDALE”. Da smo si na jasnem. Na tem prvenstvu sem navijal dve tekmi proti Hrvaški, da ne bo pomote, ampak, prosim vas lepo, proti Turkom pa vsekakor in tu bi vas lahko bilo pošteno sram. Zato si GEBIETER fijakerski konj, ker vidiš kar hočeš in na žalost vas je masa takšnih. Hvalijo pa se vsi. In zopet vidite samo Hrvate! Zakaj se VSI hvalijo? Ker so za razliko od nas Slovencljev samozavestni in odločni, da bodo nekaj storili, mi pa pred tekmo nastavimo rit in se sklonimo, na koncu tekme pa nasmejani debatiramo, kako smo zelo dobro odigrali, saj smo tesno izgubili. Na kozlanje ti gre!!!

 323. ***MAKAVELI*** - 23.06.2008 ob 09:54

  @gebieter: kapo dol

  Torej, preden obtožujemo druge, najprej poglejmo v svoj krožnik.

  Kar se pa tiče tekme. Res je neumno, če so eni navijal za Turke, samo za to ker so igrali proti hrvatom, vendar BTK za koga je kdo navijal. Za nas Slovence je pač pomembno, da gredo hrvati domov, za Turke, da gredo naprej, za hrvate pa da dokažejo, da se jim je zgodila krivica.

  Včeraj je izpadla Italiija: Naj se zadavijo pri pašti, če je še sami nimamo (V sarkastičnem smislu, da ne bo pomote).

  Carpe diem!

 324. ***MAKAVELI*** - 23.06.2008 ob 10:00

  BTW: Za koga bo kdo navijal in zakaj pa vsak mora razčistiti svoji glavi in še enkrat kot gebieter: NI PRAVEGA RAZLOGA ZA NAVIJANJE, SO SAMO RAZLIČNI!

  Is you gonna be dumb, you gotta be tough.

 325. тαмαяα - 23.06.2008 ob 10:03

  Navijala za Turke. In to zato, ker so mi v Puli zaračunali dvojno ceno kave – s poudarkom natakarja da zato, ker sem Slovenka. ZATO nisem navijala za Hrvate :) Če že politika nima nič s športom (s tem se strinjam) je pa zame imel velik pomen ta dogodek (pa ni osamljen primer).

 326. ***MAKAVELI*** - 23.06.2008 ob 10:04
 327. Primož - 23.06.2008 ob 10:05

  js sm naviju za turke-ker sm stavu na njih pa ker sm jim prvošču, ker so jih mel usi za autsajderje (hrvati so mel kvoto 1,7 turki pa 4,2), k da ne bi znal žoge brcat in ko daš enkat dnar na ene pol navijaš za une tko kot za svoje in tut preklinjanje je pač del navijanja.

 328. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 10:11

  …bi pa bilo lepo, če bi se vsi, tako mi, kot oni zavedali ene stvari- živeli bomo vedno kot sosedi in mej se pač ne da premakniti. Vse drževe imajo probleme s svojimi sosedi, Škoti, Irci, Francozi, Nemci…zaradi svoje zgodovine. Naše poslanstvo bi moralo biti- zapustimo našim otrokom vse drugo samo ne SOVRAŠTVO! Ne obnašajmo se kot marionete, priznajmo, da se tudi pri nas dogajajo neprijetne izkušnje z določenimi Slovenci. Sam sem igral v Avstrijski drugi ligi in bil pogosto tarča nacionalističnih izpadov, tako igralcev, kot tudi sodnikov. Da, nekaterih igralcev in sodnikov in ne vseh. Ljudje smo pač različni. Obstajajo dobri in slabi ljudje, pa naj bo to na Hrvaškem, Sloveniji, Turčiji in drugje. Spomnimo se na prijetne trenutke, ki smo jih doživljeli na dopustih in ne samo slabih. In kaj se dogaja,oni nam komplikacije pri vstopu v državo, mi njim vinjete…..veljaki pa si manejo roke in se pošteno “mastijo”(za isto mizo Hrvaški in Slovenski politiki!!!), mi SLONI(eni in drugi) pa bomo reševali probleme s provokacijami, fajtanjem, zaničevanjem itd. Dajmo se zamislit, to je le šport, igralci Hrvaške reprezentance pa so krivi prav toliko kot mi, da se dogajajo politična nesoglasja, da mediji napihujejo zadeve, da kopica BBB vzklika proti nam. So pač specifični in takšni svojim otrokom ne zapuščajo perspektive. MI SMO TI, KI SMO “PAMETNI” IN MI LAHKO NAREDIMO VELIKO VEČ, KOT STARI SENILNI POLITIKI, KI NAS IMAJO TAKO IN TAKO ZA NORCE!!!

 329. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 10:23

  ….JA TAMARA IN VELIKO POŠTENOSTI IN KOREKTNOSTI BOŠ DOŽIVELA NA ULICAH ISTAMBULA!?!!? TUDI V SLOVENIJI SO NAS ŽE VELIKOKRAT OKRADLI, NE POZABI! ŠE POSEBEJ VELIKA KRAJA SE BO ZAČELA DOGAJAT(Z NAŠE STRANI IN NE SAMO HRVATOM)Z NOVIMI VINJETAMI, KO BOMO ČEHA “OPALILI” ZA 35 EUR ZA NEKAJ PREVOŽENIH KM PO AVTOCESTI!!! IN SEDAJ SEM POGLEDAL TUDI V SVOJ KROŽNIK, KOT JE BILO ZAPISANO.

 330. Ana - 23.06.2008 ob 10:28

  Pozdravljen,

  iskreno me veseli, da lahko preberem eden takšen blog kot si ga ti napisal. Veseli me da tako razmišljaš, vse to pa mi daje majhno upanje da v Sloveniji obstajajo ljudje, ki so jim važne druge stvari, kot pa napihljiva politika, ki nima zveze z športom. Nekaj je potrebno vedeti: na svetu obstajajo samo dobri in slabi ljudje. Ni dobrih in slabih nacij. Če pa je kdo proti Hrvatom samo zaradi tega, ker je politični lobij v Slovenji tako močen in novinarji nimajo pisat o ničemer drugem kot to kak Joras strada, pa je osebno zame popolnoma nerazgledan in vržen pod vpliv politike in novinarjev.

  Imam samo dobre izkušnje s Hrvati, so strasten narod, kar mi je všeč in kar nam Slovencem manjka.

  Lep pozdrav in vse dobro ti želim, Ana

 331. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 10:39

  HVALA ANA, TUDI JAZ TI ŽELIM VSE NAJBOLJŠE IN SI ŽELIM, DA BI LJUDJE SPOZNALI, PREDVSEM TO KAR SI NAPISALA – NI DOBRIH IN SLABIH NACIJ!!!

 332. bbb - 23.06.2008 ob 10:43

  @Volk vjeruj mi ni neću,i tako il onako naviknuti smo već grubih rijeci..=)

  pozdrav iz ZG

 333. тαмαяα - 23.06.2008 ob 10:45

  @Konkreten: bmk kako kradejo na ulicah Istambula. Get it? Dvomim, da mi bo kdo kdaj v Istambulu zakasiral duplo in poudaril da zato, ker sem Slovenka :) Kradejo tudi v Sloveniji res je. Ampak ne izključno, ker sem Slovenka. Ali pač?

 334. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 10:51

  GLEJ TAMARA… POZNAM ČLOVEKA, KI JE DELAL NA BENCINSKI POSTAJI. S POVDARKOM – JE DELAL IN NE VEČ! NOČEŠ VEDETI, KAKO JE “LUPAL” HRVATE IN TO SAMO ZATO, KER SO -HRVATI!!! ZATO PA…LEPO TE PROSIM!

 335. neki - 23.06.2008 ob 11:34

  živjo,berem te izjave in ob enih mi je res slabo.ker tudi tukaj se vidi kako zavistni so ljudje:”če bi prišli bi se še 20 let hvalili…”ja logično da bi,a Slovenija ni ponosna na euro in na sv.prvenstvo ko se je uvrstila.A ni ponosna na Zahoviča in Srečka???Sam sem Hrvat vendar rojen v Sloveniji in ko hodim v zg,res ne srečam hrvatov da bi bili proti uspehom slovencev kot so oni proti njim.Na koncu pa pozdravljam še mišljenje Van der volka in njemu podobnim..za ostale se pa ne splača izgubljati besed..lep pozdrav…

 336. тαмαяα - 23.06.2008 ob 11:35

  Ja ampak zakaj bi potem morala JAZ s SVOJO SLABO IZKUŠNJO navijati za Hrvate?! Ni mi jasno? Stvar je subjektivna ane? In ne vem zakaj kričiš (kajti velike črke pomenijo kričanje v e-bontonu)… torej me ne prepričuj ker tudi jaz tebe ne bom. A prav? Pa malce e-bontona in znižaj glas prosim. ;)

 337. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 11:48

  S spoštovanjem ti bom odpisal z malimi črkami, kaj se pa bontona tiče, pa si zopet gledala samo eno stran- in če si že tako prevzeta z bontonom, pa nam prosim razloži kaj pomeni izraz BMK, ki si ga uporabila v prejšnjem tekstu. Malce poglej tudi svoja dejanja, saj o tem cel čas pišemo! Vidiš druge, ne pa SEBE!!!! Malce neokusen izraz za še posebej žensko, ki pa nima nikakršne veze z BONTONOM, na katerega se tako rada sklicuješ. Pravzaprav pa mi je krepko vseeno, za koga boš navijala, poanta je le v tem, da vidiš le to – kar hočeš. Žalost!!!

 338. kate - 23.06.2008 ob 11:50

  A ni lepo, da zmagajo tisti, ki jih vsi podcenjujejo, ki naj po napovedih sploh ne bi imeli možnosti. Jaz priznam, da sem bila prav vesela.

 339. IVAN - 23.06.2008 ob 11:54

  MA DJ VM SLOVENCEM JE SAM KRIVO K PAC NAM GRE V FUZBALU VM PA NE.

 340. тαмαяα - 23.06.2008 ob 11:59

  @Konkreten: govorila sem o e-bontonu in ne vem od kje ti ideja da lahko kričiš name? To je bonton? Bmk pomeni boli me kurac :) Vem. Ker mi je resnično vseeno kako nekateri kradejo vsem po vrsti me pa zelo znervira, ko mi natakar v obraz reče: ker si Slovenka. Ne posplošujem na vse Hrvate Bog ne daj, ker sem se imela v Dalmaciji SUPEEER in še grem nazaj (popolnoma druga mentaliteta ljudi, veliko bolj sproščeni) ampak malce sem jim pa vseeno privoščila poraz zaradi določenih slabih izkušenj (in zaradi tega se tudi na določene dele Hrvaške ne vrnem nikoli več). Ne razumeš tega? Ni moj problem. Tudi ti v tem primeru vidiš samo kar hočeš ane? In prosim, ne sodi o mojem splošnem bontonu, ker me ne poznaš in ne spuščaj se z mano v takšne debate, ki mejijo na žaljenje, ker če se ne motim sem tudi sama poudarila E-BONTON (torej velike črke=dretje) in nisem sodila kako vzgojen si na splošno. Ali pač?

 341. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 12:01

  Ivan s vsem spoštovanjem te prosim, da tudi iz “druge” strani poskusite z diskusijo, ki ne bo dolivala olja na ogenj. SW tem ne boš koristil niti sebi niti drugim!

 342. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 12:03

  Ivan… s vsem spoštovanjem te prosim, da tudi iz “druge” strani poskusite z diskusijo, ki ne bo dolivala olja na ogenj. SW tem ne boš koristil niti sebi niti drugim!

 343. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 12:06

  Da Tamara, pokazala si pravi obraz, kot zgleda, pa tvoje “kričanje” ne morejo prekriti niti male črke!!! Lepo te pozdravljam in ti želim vse naj :::)))

 344. тαмαяα - 23.06.2008 ob 12:09

  Točno. Sama sem pač odgovor utemeljila in mislim, da nikjer nisem žalila nikogar. Pač povedala sem svojo izkušnjo in svoje mnenje. In Ivan: meni je nogomet postranska stvar in se res ne sekiram ampak sem bila pa vseeno tiho vesela, da so zmagali Turki. Ok… moram pa na tem mestu povedati, da pa se vseeno strinjam z Volkom, da takšni primitivni izpadi kričanja ne peljejo nikamor in so res bedasti. In Volk vprašala bi te še: če bi zmagali Hrvati in bi po ulicah folk kričal “Bravo Hrvati, Turki ste…” bi tudi objavil podoben zapis?

 345. тαмαяα - 23.06.2008 ob 12:15

  @Konkreten: zakaj točno si se spravil name? Ni mi čisto jasno :) Sploh ker v mojih komentarjih ni bilo nič rasističnega, razen tega, da posledično zaradi slabih izkušenj ne navijam za Hrvate. Ne vem kaj ti ni jasno?! Aja… tistega dela pa verjetno nisi prebral: Dalmacija in izkušnje iz tam (kar pove, da ne mečem vseh v en koš). Torej: odnehaj ali pa beri vse skupaj. In moj pravi obraz? Kaj pa tvoj? :) Torej: ne govori mi o enostranskem gledanju in poglej vase a prav. Moje kričanje? Dejansko vsak komentar pišem z nasmehom, če pa tebe takšne debate pogrejejo (se najdeš v načinu kot sem ga opisala?) pa spet ni moj problem ali pač?

 346. Alex van der Volk - 23.06.2008 ob 12:25
  Alex van der Volk

  @Tamara: Ne, ne bi, pošteno priznam. Tudi ko so po tekmi Slovenija Jugoslavija na Euru 2000 pokale petarde, temu nisem posvečal pretirane pozornosti, ker sem pač vedel, da so to Srbi, ki živijo v Sloveniji. Ravno tako po kvalifikacijski tekmi v Beogradu. In točno to bi si mislil po tej tekmi – da gre za ljudi, ki po narodnosti izhajajo iz Hrvaške. Sporno zame je bilo to:

  ampak navijati za Turčijo, ki ni neka nogometna velesila ter se pozneje veseliti njihove zmage, ne zato ker bi po očetovi strani izhajali od tam ali ker bi jim bili simpatična ekipa, pač pa samo zato, ker je pač lepo gledati razočarane Hrvate, je milo rečeno smešno, oz. dobesedno tipično slovensko.

  Ni bila fora, da bi nekomu bila Turčija tako simpatična ali da bi bil po narodnosti Turek, ampak je bilo samo to, da so le-ti, nič dolžni nič krivi, premagali Hrvaško, česar so se nekateri razveselili, kot da bi zmagala Slovenija. Izjava “važno da so zmagali naši” pa je sploh poden od podna.

  Sam povsem razumem, da mogoče nekdo res tako sovraži Hrvate, da se je zadovoljno nasmehnil, ampak kričati po ulicah, trobiti med vožnjo z avtomobilom in vzklikati protihrvaška gesla (da pokanja petard ali celo ognjemetov kar nekateri omenjajo niti ne, hm, omenjam) ob tekmi s katero Slovenci in Slovenija ni imela najmanjše veze, je pa tipično zavistno slovensko in pika.

 347. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 12:26

  Tamara Moram napisati, da si zelo zanimiva, naj pa drugi presodijo, kdo je v najini debati “pregorel”. Zares mi ni v interesu, da si na takšen način podajava žogo – enostavno si pač malo skakala iz enega na drugi breg, me pa veseli, da si končno zadela tarčo – Dalmacija in Istra, dve različni točki – ENA DRŽAVA! Dobra in slaba izkušnja – ENA DRŽAVA! V tem je poanta, ne pa to, za koga navijaš:::)))

 348. neki - 23.06.2008 ob 12:30

  najprej se opravičujem k tko vpadam v debato,samo tamara sj ni fora da navijaš za turke.pa nikjer ne piše da moraš navijati za hrvate.fora je v tem da so vsi proti hrvatom pa ne iz športnih razlogov.če bi proti njim igrali bušmani bi za njih navijali.vsak navija za kogar hoče,tisti vzkliki so pa res mal glupi.ne vem če mi lahk kdo našteje 5 igralcev turčije brez da bi pogledal na internet.tud sam igram nogomet v avstriji in če bi tam vedeli kaj si mislijo o slovencih..vsi so scheiss yugo…zakaj potem nihče ne navija za avstrijce??:-)lp

 349. neki - 23.06.2008 ob 12:33

  ko so pa igrali proti hrvatom pa stavim da jih je večina navijala za njih;-))

 350. тαмαяα - 23.06.2008 ob 12:34

  Tu se popolnoma strinjam s tabo. Tudi sama priznam (pa mi ni nerodno še vseeno ne) sem se ob porazu nasmehnila. Ne zaradi sovražtva do (vseh) Hrvatov (ok tistega natakarja dejansko sovražim) ampak zaradi nadutosti s katero nas obravnavajo.

  Je pa res, da je otročje, vsi ti ognjemeti in dretje, pokanje ipd (kaj šele “naši”, saj so potem Hrvati res bolj “naši” kot Turki). Prav tako tudi ne razumem žaljenja in podobnih zadev. Sama sem se pač nasmehnila in si mislila “yes” (iskreno povedano do nedelje popoldne nisem vedela rezultata ker ne spremljam). Wierdo ha? :D

  Hehe Volk :) Nisem si mislila da boš priznal :P

 351. Alex van der Volk - 23.06.2008 ob 12:37
  Alex van der Volk

  Hej, to je konec koncev smisel tega prispevka in že nekajkrat sem napisal pa še enkrat bom: Kdor ga je hotel razumeti, ga je razumel

 352. тαмαяα - 23.06.2008 ob 12:39

  @Konkreten: ne da se mi več :D Pogorel? A zate je to tekma? Joj jaz sem pa mislila, da je debata. In res nisi bral kaj sem pisala ker še vedno ena in isto trobiš.

  Prišli smo pa do sem (ane Konkreten, če res bereš ne samo vidiš kar hočeš videti potem sva oba tukaj): četudi sem bila vesela uspehov Turkov (morda za nekatere iz napačnih razlogov) pa se z Volkom vseeno strinjam kar se tiče reakcij nekaterih navijačev. Da so bile pretirane in otročje.

 353. Alex van der Volk - 23.06.2008 ob 12:44
  Alex van der Volk

  Drugače pa še ena kost. Samo čakal sem, da se nekdo upiči v sliko, ki jo imam v glavi bloga in na kateri je hrvaška avtocesta blizu Zadra, slikano iz Damirjevega avta:

  http://volkec.blog.siol.net/2006/11/08/garac-in-povzpetnik/

  Zanimivo, da se ni nihče upičil tudi v to :p

 354. тαмαяα - 23.06.2008 ob 12:49

  Hja Volk :) Kaj naj rečem. Nihče ni res res proti Hrvatom (ok razen nekaj res res primitivnih izjem). Samo tu pa tam kak poraz jim pa privoščim(o) :P

 355. Alex van der Volk - 23.06.2008 ob 12:54
  Alex van der Volk

  Proti Sloveniji vsekakor :mrgreen:

  Malo zaradi tega, ker mi je bila hrvaška reprezentanca (če le ni igrala s Slovenijo, kajti v vseh teh primerih sem se za čas tekme čisto vsakič prelevil v malega dežurnega nacionalista) tako kot Češka vedno pri srcu, malo zaradi selektorja Bilića, še najbolj pa zaradi tistega kar jih tako krasi in kar tako zelo manjka nam.
 356. pikapoka - 23.06.2008 ob 13:57

  Jaz bi samo pohvalila zapis KONKRETNEGA “…Naše poslanstvo bi moralo biti- zapustimo našim otrokom vse drugo samo ne SOVRAŠTVO!…Obstajajo dobri in slabi ljudje, pa naj bo to na Hrvaškem, Sloveniji, Turčiji in drugje…MI SMO TI, KI SMO “PAMETNI” IN MI LAHKO NAREDIMO VELIKO VEČ, KOT STARI SENILNI POLITIKI, KI NAS IMAJO TAKO IN TAKO ZA NORCE!!!” Res dobro… Upam, da bo ta zapis prebralo čim več ljudi in se malo zamislilo nad temi besedami ;) Peace!!!

 357. ke - 23.06.2008 ob 14:06

  MA ti hrvato ljub, oni nam bojo po glavi sral ti jim boš pa še zmeri v rit lezu, zdej sem bil končno srečen, ko so hrvati zgubil in ta dolgo potegnel… to se jim je vrnl za vse nazaj ko so nas slvence pojebav… ne morš vzet resno tazga naroda, kjer so posamezniki mnenja da se jimž je odurno peljat v avstrijo, ker morajo it mim slovenijo… Se da povedat svoje mnenje tudi brez žaljenja, kajneda?

  lp

  Alex

 358. тαмαяα - 23.06.2008 ob 14:11

  Malce bolj umirjeno pa se vseeno lahko mnenje pove. Ne vem zakaj zdaj tu Volka žališ? On ima prav tako svoje mnenje kot ti, jaz in vsi ostali. Zakaj misliš, da ti mnenje lahko imaš, ostali pa ne? Zakaj torej misliš, da je tvoje toliko več vredno kot mnenje koga drugega, in kaj ti daje pravico žaljenja? Ali se res ne da lepše povedati nekaterih stvari?

 359. janez kranjski - 23.06.2008 ob 14:13

  Ta tema se mora zaključiti, dejstvo je da se razmišljanja nekaterih, ne bodo spremenila. Pac nekateri nemarajo hrvaško reprezentanco, jasno je da jo nemarajo iz dveh skupnih razlogov PRVO je politika, s katero se prevec ubadamo in nikoli nikomur ni prinesla nicesar dobrega, saj je janševa vlada pripeljala do neverjetne krize, saj so vsi delavci delajo za minimalno placo (mislim da bi morali naše sovraštvo obrniti proti slovenski vladi in slovenski politiki) DRUGO je pa deloma ljubosumje, zaradi uspeha naših sosedov, treba je priznati, da jim športi pac grejo od roko, saj to ni nc narobe, kdo od nas , bi pa imel kaj od tega tega ce bi SLOVENIJA bila svetovni prvak v nogometu, MOJA PLACA BI BILA SE VEDNO ISTA a igralci bi bili preskrbljeni za celo življenje in še na ulici vam nebi rekli hvala, ker ste se med prvenstvom mogoče stepli za njih ker je nekdo povedal par napačnih besed o sloveniji ( IMELI VAS BOJO ZA IDIOTE )->RESNICA

  Na tem evropskem prvenstvu slovenije ni bilo in slovenci smo morali za nekoga navijati ce nismo mogli za SVOJE. Določeni smo navijali za NOGOMET, ostali pa za tiste, ekipe katere igrajo proti HRVAŠKI.

  l.p.

  Anonymous

 360. тαмαяα - 23.06.2008 ob 14:34

  Nekateri pa nogometa ne gledamo/gledajo ampak se vseeno ob kakšnem rezultatu nasmehnemo/nasmehnejo :) Drugače pa… emm ja maš kar prav.

 361. IVAN - 23.06.2008 ob 15:09

  ejo tamara, tipicn primer slovencev (neumna) a sm jst reku tamara al SLOVENCI ? dj mau razmisl predn kj napises!!

 362. IVAN - 23.06.2008 ob 15:16

  aia pa se to nvem jst kva je vm hrvaska nardila ? to kar dela politika je eno, kar pa prebivalstvo je pa cisto drugo. Nj mi edn pove k ni biu lepo sprejet na Hrvaskih obalah :/ kot prvo nam niste pustili da skozi slovenijo peljemo s hrvaskimi zastavami, kar pa se je v avstriji dalo. No ne da se men tukj z vami ubadat, vi kr bodte to kar ste. Pa cas je da nehate lezt vecjim drzavam v RIT!

 363. IVAN - 23.06.2008 ob 15:21

  ahahaha. tamara joke :D:D

 364. IVAN - 23.06.2008 ob 15:22

  as ze misnla kva temu ni jasn :D:D pozdrav iz ZG

 365. rok - 23.06.2008 ob 15:26

  slovenci so sam ljubosumni na hrvate k igrajo fuzbal 100000 krat bol kokr mi in zato ne navijajo za njih avgusta bo prijatelska tekma slo: hrv pa boste vidl pol slovenija ne bo nikol u skupini dosegla 3 zmage na evropskm niti 2 ne bojo

 366. BBB - 23.06.2008 ob 15:27

  Nonono, grozili pa ne bomo, kajne?

  lp

  Alex

 367. katarina - 23.06.2008 ob 15:36

  BBB:

  dećko, ajde oladi … :) pazi, da ne zgrešiš meje. :)

 368. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 15:44

  En majhen tip za vse (HRVATE IN SLOVENCE): NEHAJMO SE OBNAŠAT KOT FIGURE PRI IGRI “ČLOVEK NE JEZI SE”! Kot opažam so nas politiki z ene in druge strani definitivno ZDRESIRALI, kot kakšne zveste pse, mi pa na koncu koncev(eni in drugi)zagovarjamo vsako katastrofalno potezo, ki si jo privoščijo! Manjka še samo to, da se začenjamo gristi med seboj. Pripravljeni smo se med seboj poklat zaradi njihovih političnih točk, oni pa se sladko smejijo in uživajo, na skupnih večerjah! FOLK, DAJMO ODPRET OČI, A JE VREDNO? ZARADI KOGA? NISEM SI JAZ IZMISLIL POLLETNIH VINJET!!! TUDI EN POVPREČEN HRVAŠKI DRŽAVLJAN NI SPISAL ZAKONA O PREPOVEDI VNOSA PREHRAMBENIH ARTIKLOV IN ŠE KAJ!!! Mi SMO PRI VSEJ TEJ STVARI SAMO ENO- KREPKO OŠKODOVANI, SAJ NITI ONI IN NITI NIKOLI MI NE BOMO IMELI KORIST IZ TAKŠNIH REČI. L.P.

 369. тαмαяα - 23.06.2008 ob 16:04

  Eeee za spremembo se pa celo strinjam s tabo. Res skoraj neverjetno. Ampak meni je vseeno za politiko. Pač… meni je pasalo, da je imel tisti natakar dolg nos v soboto. :D Ivan: upam da je bil joke ;) Sploh ker imam slabe izkušnje na hrvaški obali. Pač – tako kot vsi Slovenci ne znajo zadržati slabe volje tako jo tudi vsi Hrvati ne znajo. BV prepir. Naj bi se šlo pa o nogometu ne pa o posploševanju. :D Politika je pač kurba (in ja Konkreten, vem da spet ni nič kaj primerna beseda ampak je pa resnična ane?).

 370. simon79 - 23.06.2008 ob 17:18

  sixpack piva – 6€ nov LCD za ogled EURA 2008 – 1000 € Dario Srna objokan kot mala deklica – neprecenljivo

  BTW, navijal sem za Hrvate, ker sem stavil na njih. Ampak, tud tko sem čist zadovoljen :).

 371. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 17:59

  Tamara, res je , da se tukaj in sedaj piše o nogometu, ampak zopet si sama sebi pljunila v obraz- ponovno si pozabila, da ta tvoj famozni natakar in tvoje plačilo ZARES nimata nobene veze z nogometom!!!! Bravo punca zopet voziš slalom:::)))

 372. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 18:48

  …in to je, če že nisi dognala, moj namen, da sovraštvo, ki ga gojite nima nobene veze z nogometom!!! Če pa ti je v tej gostilni ta natakar zaračunal še dva žetona ročnega nogometa za ceno ene igre, pa verjemi, da na to Modrič in ekipa niso imeli popolnoma nobenega vpliva!!!…pa čeprav je na nek način tudi “nogomet”:::))) Vidim, da ti ne dam miru, ampak ne moreš mi zamerit, saj je moj edini namen pomiriti strasti in sovraštvo, pa čeprav je to utopija, ker bodo vedno obstajale glavce, kot si ti. Lahko pa ti jaz lastnoročno in z veseljem, povrnem desetkratne stroške za to tvojo kavo, saj ni vredna besed in sovraštva, ki ga trosiš. Ta natakar je bil en od SLABIH, pozabila si pa, ko so te postregli DOBRI natakarji…tam nekje v Dalmaciji:::))) Vse tiste, ki ste tukaj in ste ljudje dobre volje, gledate v prihodnost, ter se ne obremenjujete s takšnimi malenkostmi pa lepo pozdravljam!

  PIKAPOKA, hvala za te besede, zelo veliko mi pomenijo!!!

 373. marina - 23.06.2008 ob 19:17

  veselili smo se s njima i plakali smo s njima….i u budućnosti ćemo…još malo pa će bit 400 komentara na temu Hrvata koje vi toliko mrzite(ne svi)…nisam mislila da se tak”obremenjujete”s nama… peace&love pozzzz

 374. тαмαяα - 23.06.2008 ob 20:16

  Ma ne sovražim jaz Hrvatov :) Kje… Tukaj mi2 ne pridema skupaj veš. Ker si ti to, da se mi je fajn zdel ker so zgubil vzel kot sovraštvo. Vem, da mi zato ne daš miru ;) Ni to slalom. Pač… se mi fajn zdi, da so zgubil ampak to nima veze s celo nacijo. Niti ni to sovraštvo ampak pač… glej mogoče boš razumel: če mi znanec skooos nabija kak je on ohinsploh super, potem mu kdaj pa kdaj privoščim, ko ga “šola” kdo, za katerega niti v sanjah ne bi pomislila, da ga je sposoben. Samo tisti egotrip da malce zbije. V tem je vsa poanta :D Razumeš zdaj?

 375. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 20:24

  Tamara, kaj ti si normalna? Kdo komu ne da miru? Jaz tebi mogoče, kot si napisala? Daj, prosim te, poglej na komentar št. 368 (moj komentar), ki nima nobene veze s teboj, saj se hočem distancirat od debate s teboj, TI PA SI ME V NASLEDNJEM KOMENTARJU ZOPET OMENJALA. KAJ TI JE? Pa kaj misliš da so ljudje omejeni, da ne vidijo? Pusti me lepo na miru, ker se s teboj ne da!

 376. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 20:46

  TAMARA, kaj je s teboj? Kdo komu ne da miru? Napisala si, da JAZ TEBI NE DAM MIRU?!? Poglej, če te lahko prosim na moj komentar št. 368 in se vprašaj, če sem ti dal mir? A sem te mogoče omenjal? Ne nisem, ker nočem več diskutirati s teboj, saj nima pomena! KOGA SLEPIŠ S SVOJIMI SALTAMI?!? TI si mene omenjala in mi ne daš miru (369)!!! ŠE ENKRAT, BOLJ DIREKTNO- MA J….. SE MENI, ZA KOGA, ZAKAJ IN NA KAKŠEN NAČIN NAVIJAŠ. Hvala bogu, da navijaš za Slovensko reprezentanco(upam, da ti tudi v Sloveniji ni kdo duplo zakasiral)! Sam sem spremljal Slovensko reprezentanco na Evropskem in še kje!!! Kje si bila ti? To je zadnje kar bom napisal in se poslovim, ker nima smisla: -Za Slovensko reprezentanco trenutno igra oseba, ki je krepko kradla svojim soigralcem (denar in ne kavo) iz njihovih žepov!!!! In ne samo v enem klubu, ko je igral v Sloveniji in ne male vsote. Preselil se je v Grčijo, kjer verjetno prazni druge žepe!!! To je Slovenski reprezentant, ki so ga pri nas mimogrede- SOIGRALCI TUDI ZASAČILI! ZA TAKŠNEGA ČLOVEKA NAVIJAMO!!! -Hrvati so organizirali že ne vem koliko humanitarnih tekem, za bolne otroke! Kaj smo pa organizirali mi? Naši reprezentanti igrajo tekme z debelimi, zavaljenimi politiki, ki ne vejo ali je žogo treba brcnit ali polizat! Če pa bo se slučajno kdo spomnil organizirat kakšno tekmo s humanitarnim ciljem, bodo sredstva verjetno šla za izgradnjo kakšnega romskega naselja!!! KAJ NE MOREŠ DOJETI, DA SE JE TREBA OZRETI NA DOMAČI PRAG, KAJ SE TUKAJ DOGAJA? IN ČE SI VSAJ MALO PAMETNA, BOŠ VEDELA, DA ALEX NI ODPRL TE TEME ZARADI NOGOMETNEGA IZIDA, SAJ SO STVARI ZAŠLE PREDALEČ. DOMA SMO ZATIRANI PUNCA, DOMA! TU JE PROBLEM, SAJ NAS NOBEN VEČ NE J… NITI 5 POSTO. ZATO PA TI PRAVIM, DA SO EDINI ROMI TISTI, KI SO IMELI POVOD ZA SLAVJE PRI ZMAGI TURČIJE…IN NE SAMO TO, ONI SLAVIJO ZMAGO ZA ZMAGO…NA MOJ, TVOJ IN RAČUN VSEH NAS!!! TAKO FOLK, BREZ ZAMERE IN LEPO SE IMEJTE ALEX tebi pa lep pozdrav :::)))

 377. тαмαяα - 23.06.2008 ob 20:51

  Sorry ampak napisala sem odgovor na komentar 371 in 372 citiram te (372): “Vidim, da ti ne dam miru, ampak ne moreš mi zamerit”. Ne vem od kje spet da nisem normalna :D Tukaj vidim da res ne bo konca tako da se od debate poslavljam. Lep večer ti želim in če sem ti s tem (spet) navila živce se ti iskreno opravičujem.

 378. jordantomaz - 23.06.2008 ob 21:04

  poslus ta komad,, če si slovenc,, ti grejo mravlinci po telesuu: Agropop- Samo miljon he he :) Take care bratje!!!!

 379. KONKRETEN - 23.06.2008 ob 21:14

  Ti punca meni res ne moreš navit živcev in sedaj ti bom nekaj napisal. S tem, ko si tako zdramatizirala s to svojo kavo in kakšne posledice je to pustilo na tebi, si dokazala, da nisi bila dalje od svojega nosu in kako zrela si. Sam obiščem vsaj 20- 30 najrazličnejših držav letno in nočeš vedeti, kaj so ti domačini v nekaterih državah sposobni narediti! Da tudi Turčija je med njimi. Včasih ostaneš brez vsega, samo v hlačah in majčki in tudi z “nožki” so nas že lovili!!!!!! Tako, da nas TI s to tvojo DRAMO na Istri ne moreš prepričat, vsaj mene ne! Kot drugo, sam sem bil zadnja generacija v Jugo vojski in ko sem pobegnil iz kasarne, sem se čez dva tedna boril na Slovenski strani. Da, za Slovenijo!!! Tudi stepel sem se že na Hrvaškem v Umagu in da prav imaš- z domačini… in kaj zato! Ampak imam pa srečo- kave pa mi še do sedaj nobeden ni duplo zakasiral…hvala bogu, ker ne vem kaj bi bilo z menoj. TI MENI ŽIVCA ENOSTAVNO NE MOREŠ PREMAKNITI, KER SI PREZELENA!!!

 380. Alex van der Volk - 23.06.2008 ob 21:24
  Alex van der Volk

  @Jordantomaz: Odraščal sem ob njem in nisem ga enkrat pel s slovenskim šalom v rokah, tako v Tivoliju, kot na stadionu za Bežigradom. A dandanes mi mika, da bi malo razčlenil njegovo besedilo, kajti vrednote, ki jih opisuje Klinar niso več najbolj značilne za nas. pa da ne bo pomote, to nima veze s tem prispevkom

 381. marina - 23.06.2008 ob 21:49

  Evo…samo da još nešto kažem…malo prije sam pročitala na nekom slo portalu post tipčine koji reče nešto slično ovome:“bravo turska da ste izbacili Hrvate , sad možete ispast u sljedećoj tekmi!“/mislim ..zlo mi je od takvih,,,i takvi se onda nazivaju navijači…/..pa dajte ak već za nekog navijate, navijate za njega od početka do kraja, u pobjedi i porazu….a ne da mijenjate ekipe za koje ćete navijat od tekme do tekme…kako vjetar puhne…

  PREKO TRNJA I KAMENJA PONESI BOJE SVOJIH ZASTAVA….

 382. zmagoJPL - 24.06.2008 ob 04:11

  Pijem union, pijem laško, ŠČIJEM NA HRVAŠKO

  Jebeš tte ustaše

 383. tin - 24.06.2008 ob 04:29

  Hrvaska je TOP!

 384. ***MAKAVELI*** - 24.06.2008 ob 09:21
  ***MAKAVELI***

  Jaz, priznam sem mislil, da so hrvati pošten narod, ampak, ko gledam take posnetke, pa se mi obrne v želodcu in potem pomislim, da so hrvati res pi*** materine.

  Poglejte in pol sodite!

  http://youtube.com/watch?v=dzEJ8PaWBWU&feature=related

  In potem je tu še en posnetek, h kateremu jue nek jebiveter (hrvat ‘naravno’) pripisal: EVO NA ŠTO STE LJUBOMORNI, SLOVENCI! SAMO GLEDAJTE I SLINITE!!!

  http://youtube.com/watch?v=w_3jhghEims

 385. ***MAKAVELI*** - 24.06.2008 ob 09:24

  Na youtubu je še en komentar od seveda hrvata:

  crodesigner (9 months ago) Show Hide

  slovenci gadovi ljubomorni, ak zelite rat onda cemo vam uzet i taj metarkvadratni slovenije

  In so ku*** navijači turčije, ker so navijali proti hrvaški…

 386. Alex van der Volk - 24.06.2008 ob 10:49
  Alex van der Volk

  Makaveli, hvala za tvoj komentar, ki mi ga je vrglo v moderacijo (bržkone zaradi dveh linkov do youtube-a), a v nadzorni plošči ga ni bilo nikjer, zato sem ga iz maila “prepisal” v komentarje in spremenil podatke (nick in mail) iz svojih v tvoje. Edino kar je zaradi tega nastalo je, da je v komentarju ostala moja slikica, kar upam da te ne bo pretirano motilo

  lp

  Alex

 387. ante - 24.06.2008 ob 12:03

  Dejstvo je da slovenci niste preveč ponosni na to kar ste, zato pa vam tudi lahko v BB zmaga musliman, skratka tukaj v sloveniji bi prej vzeli pod okrilje muslimane in srbe, kot pa hrvate, HAHA, smešni ste in to samo zaradi MORJA in nekih sosednjih odnosov, POLITIKA je naredila svoje in vi od tega nimate NIČ! Narod pa ni nič kriv za delitev zemlje itd.. Vi pa še vedno vidite hrvate kot najhujši narod itd., skratka res se smejem takim komentarjem..

  Vsak dan ko se sprehajam po ulicah LJ do šole, lahko prepoznam srbe in muslimane na eno OKO z enega km, hrvata pa ne ?? Se sprašujete zakaj, kar sprašujte se !! Ma jaz se lahko samo smejim na tele stavke, ki jih pišete in komentirate !

  Obremenjujete se z nami hrvati, ki smo za moje pojme najbolj PONOSEN NAROD kar jih poznam, zato pa smo v športu tako dobri in samozavestni, zato tudi vedno hrvaški igralci(rokomet, vaterpolo, košarka… igrajo vedno s SRCEM) IN to nam mnogi zavidajo !! Mislim da bi vas moralo skrbeti kaj druzga kot pa hrvati !? Evo vam link, upam da se se boste v življenju vsi oženili muslimanke z rutam na glavah !!

  http://uk.youtube.com/watch?v=tTF0Q1Le5WE

 388. KONKRETEN - 24.06.2008 ob 12:29

  Ante, komentar je bil v vsakem primeru o.k., le eno veliko napako si si privoščil. Zopet SI EDEN od tistih, ki govori o Slovencih – GENERALNO. Lahko bi opazil, da ne razmišljamo VSI Slovenci na tak način in da to ni naše uradno stališče. V vsakem primeru pa moraš priznat, da je tudi na Hrvaškem isto razmišljanje kot pri nas. Sam sem bil na tekmi Hrvaška – Rusija v Zagrebu in tudi tam je po celem stadionu odmevalo protislovensko udrihanje. NA TEKMI HRVAŠKA- RUSIJA!?! Ravno v tem je point, nihče ne SLIŠI samega sebe!!! Hrvat je rekel to in to, Slovenec ono in ono, NIHČE PA NE SLIŠI SEBE!!! In tako v nedogled…….in vedno bolj ostro!!!

 389. KONKRETEN - 24.06.2008 ob 13:07

  …kot dodatek na tvoj komentar, da bi Slovenci raje živeli z Muslimani in Srbi, kot pa s Hrvati: Da te spomnim na hrvaško oddajo “Latinica”, kjer je bilo vprašanje na katerega so odgovarjali gledalci in sicer približno tako: S kom bi državljani Hrvaške živeli raje kot sosedi? Slovenci ali Srbi? Več gledalcev je odgovorilo – s Srbi! Tako, da vsi mi, vi in oni ta tretji- POMETIMO PRED SVOJIM PRAGOM….ANTE, preden kaj takega napišemo!!!

 390. Zgif - 24.06.2008 ob 13:10

  No, no, no, pazi vendar malo na jezik, saj nismo barbari, a ne? lp

  Alex

  p.s.

  Naslednjič pošljem žajfnico

 391. katarina - 24.06.2008 ob 13:13

  zgif: da se ne boš zadavil s svojim pederišenjem. :) vi hrvati ste najjači glumači. :)

 392. Alex van der Volk - 24.06.2008 ob 13:14
  Alex van der Volk

  Katarina, za žaljivke (s te ali one strani) bom že poskrbel jaz, nč se bat. Če česa ne bom dopustil, bo to žaljenje. Klinc, v drobnem tisku je vse lepo napisano

 393. grega - 24.06.2008 ob 14:23

  Ha, lepo napisano, vsekakor resnično in tako je tudi prav da je. Samo malo si falil: ni fora da mi nimamo krave, važno je da njim crkne.

  Četudi bi mi bili evropski prvaki, bi bil vesel ko Hrvaška izpade. Zakaj? Zato:

  • reklama, ki je linkana v postu
  • njihovi policisti ki od slovenskih voznikov dobesedno zahtevajo podkupnino
  • 101 incident na naši meji in namorju
  • dolgo nazaj so hrvaški varčevalci tožili NLB na evropskem sodišču in so bili vsi veseli ko so njihovi mediji napovedovali bankrot naše banke in zlom gospodarstva

  Oni nas ne marajo, ker mislijo da jih imamo za manjvredne. Mi jih ne maramo, ker so manjvredni.

 394. paty - 24.06.2008 ob 14:37

  Mene je osebno prizadel komentar, ki ga je izjavila ena Hrvatica, da ji je Slovenija gnusna!

 395. Alex van der Volk - 24.06.2008 ob 14:40
  Alex van der Volk

  @paty: Kateri?

 396. katarina - 24.06.2008 ob 14:42
  katarina

  sorry … se je tko na vleik vidlo ,da se nisem mogla upret. ne bom več, prsežem. sicer je pa ČK (čakovac) v ljutomeru tolk, da jim lahko lastnoročno demonstriram kaj si mislim o njih.

 397. paty - 24.06.2008 ob 15:08

  @Alex: kateri kaj?

 398. Alex van der Volk - 24.06.2008 ob 15:28
  Alex van der Volk

  @katarina: Pridna punca ;)

  @paty: Kateri komentar te je užalil in če naj ga popravim

 399. paty - 24.06.2008 ob 15:48

  @Alex: ne tvoj komentar, govorim na splošno kako nas imajo Hrvatje “radi”

  lp

 400. Alex van der Volk - 24.06.2008 ob 17:01
  Alex van der Volk

  Paty, nisi me razumela, rekla si, da te je nek komentar pod tem prispevkom užalil. Sam pa sprašujem kateri je to in če je to pomenilo naj ga uredim?

  400

 401. mdlegend - 24.06.2008 ob 17:03

  Graga ti si svetovni govedarček. NIČ vreden si ti, ki podpihujes take idiotizme, butelj!

 402. paty - 24.06.2008 ob 17:47

  ne alex, ti me nisi razumel! Js sem napisala, da je ena Hrvatica izjavila…

  Ti me osebno nisi nič užalil!

 403. KONKRETEN - 24.06.2008 ob 20:11

  Ker vidim, da ste tukaj gor 95% sama goveda (čast korektnim in pametnim izjemam, ki so na žalost zelo redke), vam napišem nekaj za konec in se umikam iz te štale: j….. se meni, za Ljubljansko banko (jočite se za njih, oni pa nas LUPAJO kot krompir, budale blesave), j…. se meni za Jorasa( ko je imel korist od Hrvaške se ni bunil in o njegovi preteklosti se pozanimajte), j…. se meni, da ste Hrvati ljubosumni, ker je Slovenija bolj razvita od vas(za izgovor boste zopet navedli vojno, seveda), j…. se meni, da smo slovenci ljubosumni na HTV do te meje, da jim kodiramo program (pač gledamo Verdenika in ostale Kekce, ki niso nič bolj zanimivi, kot dva pijana idiota za šankom), j….. se meni če se hrvaški športniki hvalijo (se imajo za kaj, za razliko od nas), j….. se meni, če se hrvati delajo norca iz Slovenije glede njene velikosti ( sami naj pogledajo, kako zgleda ta Hrvaška razen Zagreba in Splita, kot Slovenija pred 30 leti), j…. se meni, če se Bodo Hrvati vozili čez Madžarsko (zaradi mene se lahko skozi Pakistan), j…. se meni če hrvati bojkotirajo slovenske izdelke (sami sebi škodijo), j….. se meni, če boste slovenci šli na Hrvaško morje( lahko se na vrtu špricate z vodnimi pištolami, j…. se meni, če bodo ribiči nalovili ribe ali ne (sam jo predrago plačam)……………NE JEBE SE PA MI, DA SE VAM JEBE!!! Za vse Hrvate in Slovence, ki ste s pametjo na nivoju kakšne metle. Še kar naprej se kregajte, jebite vse po spisku, grozite, podtikujte, ampak vedite- ZARADI TEGA NE BOSTE IMELI BOLJ POLNIH DENARNIC, ŽENA SE VAM BO ŠE DALJE KURVALA, ŠEF NADIRAL, NATAKAR METAL IZ GOSTILNE IN POLITIKI ELEGANTNO J…. V TE VAŠE POSRANE RITI! JEBITE SE!!!

  ČAST VSEM POZITIVNIM OSEBAM, KI SE STRINJAJO Z MENOJ!!! BY

 404. Simon - 24.06.2008 ob 23:55

  Vseh teh pizdarij so krivi mediji,…človek sploh nemore več vrjet da je možno da bi bili slovenci in hrvati spet normalni prijateljski sosedi. Za nekatere, ki večino življenja živimo v samostojni sloveniji so mediji stvar naredil táko da že od rojstva oz. od mladosti gojimo sovražna čustva do hrvatov (in obratno…), čeprau za to ni nobenih konkretnih in upravičenih razlogov.

  Zaradi ljudi kot so Joško Joras je vse skupaj še slabše. TV programi (med drugim Pop TV, ki meddrugimi iztopa) vse obračajo tako da vse izgleda še hujše kot v Iraku al pa kje drugje, samo zaradi nekih korit.

  Ko že govorimo o egu, ki naj bi ga imeli hrvati že tako preveč…tudi slovenci nismo dost kej boljši…če bi Joras znou požret svoj ego bi se lahko normalno preselil za mejo v slovenijo, svojo hišo pa prodal kakšni hrvaški družini, ki bi v miru lahko tam živela, ne pa tako kot g.Joras sedaj.

 405. FRENKY - 25.06.2008 ob 08:34

  Simon rad bi videl tebe, če bi bil na Jorasovem mestu ali pa, če bi ti živel kje tik ob meji, ki pa ni uradno določena in si jo svojijo Hrvati! Kaj bi se počutil in mislil takrat. Kupci pa verjetno komaj čakajo, da kupijo! Še posebej, zato, ker meja ni določena! Hrvat bo kupil sporno lastnino v Sloveniji? Daj no!

 406. FRENKY - 25.06.2008 ob 08:44

  KONKRETEN vsak ima pravico do svojega mnenja! Ali ni tako? Zato si tudi ti povedal svoje mnenje, kot vsi ostali! Če se pa kurva tvoja žena, če te nadira tvoj šef in če te mečejo iz gostilne, TO NE POMENI, DA SE VSEM NAM GODI TAKO! Zato, ker pa vidim, kako kulturen in vzojen človek si, J… SE TUDI TI!

 407. HAHAHA - 25.06.2008 ob 10:04

  Dragi moj FRENKY, ker ne morem več podati mnenja kot “konkreten”, saj so me začeli “bremzati”(kao spam… itd…), ti lahko podam mnenje na novo ime in sicer samo -HAHAHA ZAKAJ? DA TI V TREH TOČKAH ODGOVORIM….

 408. HAHAHA - 25.06.2008 ob 10:32

  1:)sem direktor podjetja z večmilionskim prometom in sam svoj šef!!!! 2.)Z ženo si deliva pisarno, prosti čas, dva lepa otroka in posteljo. Sva najboljša prijatelja in vedno skupaj. 3:)Alkohola še v življenju niti poskusil nisem Tako da “glavonožec”: Namerno sem napisal vse te stvari pod komentarjem št.403. In seveda pričakal idiota, ki se je ujel v past. Kot vidim, sem te užalil, ampak imam nasvet- najdi se v točkah, ki so te užalile in jih poskusi popraviti, saj to je veliko bolj pomembno kot ostalo. Energijo trošiš na nepomembne stvari in širjenje sovraštva. Enako velja za vse hrvate , ki isto razmišljajo. Raje se posveti pometanju lastnega praga, in “prezrači” ti svojo kurjo pamet!!! l.p.- budala

 409. HAHAHA - 25.06.2008 ob 10:33

  1:)sem direktor podjetja z večmilionskim prometom in sam svoj šef!!!! 2.)Z ženo si deliva pisarno, prosti čas, dva lepa otroka in posteljo. Sva najboljša prijatelja in vedno skupaj. 3:)Alkohola še v življenju niti poskusil nisem Tako da “glavonožec”: Namerno sem napisal vse te stvari pod komentarjem št.403. In seveda pričakal idiota, ki se je ujel v past. Kot vidim, sem te užalil, ampak imam nasvet- najdi se v točkah, ki so te užalile in jih poskusi popraviti, saj to je veliko bolj pomembno kot ostalo. Energijo trošiš na nepomembne stvari in širjenje sovraštva. Enako velja za vse hrvate , ki isto razmišljajo. Raje se posveti pometanju lastnega praga, in “prezrači” to svojo kurjo pamet!!! l.p.- budala

 410. ante - 25.06.2008 ob 11:07

  Konkreten, saj te razumem, ampak jaz nisem mislil sedaj da ima cela Slovenija proti Hrvaški, ampak večina folka ne mara hrvatov, eni zaradi tega ker preveč gledajo tv in nasedajo medijem, drugi zaradi športa in morja, tretji pa imajo kao neke slabe izkušnje z hrvati! Če iščeš prepir ga boš vedno dobil, kjerkoli boš! Poleg tega pa se strinjam z tvojim kometarjem da se ti jebe za vse, meni se tudi, ampak ta folk, ki piše tukaj neumnosti je res kako naj rečem GNIL in ne vem kaj imajo od tega da SOVRAŽIJO nek narod, v BISTVU SPLOH noben nima pametnega razloga! Večinoma mojih prijateljev je slovencev in imamo to temo že obdelano+noben nima nič proti hrvatom, ker nima noben nobenega razloga. Skratka če bo še kdaj vojna na tem svetu bo samo zaradi takih izmečkov kot pišejo na forumih in zaradi nacionalnosti ! Jadni ste, živite svoj life v miru ! Ne obremenjujte se z drugimi, ker če se, to pomeni da z vami ni nekaj vredu !

 411. dare - 25.06.2008 ob 11:21
  dare

  @ante, tako je! Za sovraštvo bi moral človek imeti res dobre razloge!

 412. HAHAHA - 25.06.2008 ob 11:25

  Vsa čast Ante. Ravno v tem je ironija. Sami se ne zavedajo, koliko od njihovih prijateljev je hrvatov, tudi sam poznam veliko prekrasnih slovencev, hrvatov in če hočete srbov. Seveda so med njimi tudi slabi. Zanima me, koliko od teh se sploh zaveda, da je en Marinko Galič, ki je zelo uspešno in požrtvovalno igral za Slovenijo- HRVAT!?! In ne samo on!!! VEM, NAPISAL SEM PAR KREPKIH, AMPAK NIKOLI Z SLABIM SPOROČILOM, NIKOLI!!!! Lep dan ti želim :::)))

 413. FRENKY - 25.06.2008 ob 12:32

  Če nekdo NE navija za Hrvaško in ima občutek, da so Hrvati pač zvišeni in se imajo za nekaj več, še to NE pomeni sovraštva. Hudo pa je, da smo nekateri pač priznali, da ne navijamo za Hrvaško, vsak pač ima svoje razloge. Drugi ki, pa ste zagovorniki Hrvatov in imate seveda za to tudi svoje razloge, pa vam to ni prav! KAKO VAM NI JASNO, DA SMO SVOBODNI, DA IMAMO VSI PRAVICO, DO SVOJEGA MNENJA? ČE BI MED VEČINO NAS BILO TOLIKO DOBRIH VEZI, POTEM SE NE BI RAZBILA NEKOČ NAM SKUPNA DRŽAVA! In še to, kdo je v Sloveniji na tribunah kričal “UBI,UBI JANEZA”!? Si lahko to Slovenci privoščimo na Hrvaškem? NIKOLI! To si po takem lahko privošči samo Hrvat, ki se ima za nekaj več! Pa tudi tisti se zamislite, ki samo zaradi izraženega mnenja, ki vam ni po godu, OMENJATE CELO besedo VOJNA!

 414. Samo - 25.06.2008 ob 12:51

  Jest bi tut neki dodal, čeprov sm pozen…zelo pozen. Vprašanje se nanaša na tiste, ki ste navijal za Hrvaško in ste ožaloščeni, ker drugi nismo navijal. Prvič: Zakaj bi moral navijat za njih če so sosedi? Meni je Turška reprezentanca po igri bolj všeč, ker igrajo na moč. Pa še na koncu bi dodal za koga jest zmeraj navijam: za NIZOZEMSKO (od nekdaj), pa so šli tut domov, ker so jih rusi premagal, pa zato kapo dol ker so bli boljši. Mal se vprašite ali navijate za neko reprezentanco ker dobr igrajo al zato ker so slučajno sosedi? Pa užitek v gledanju še naprej.

 415. šerpa - 25.06.2008 ob 13:31

  Kaj pa je narobe na tem če nekomu privoščiš poraz?

 416. ante - 25.06.2008 ob 15:34

  Ja kje ne boš omenjal besedo vojna, poglej razmere sedaj na kosovu npr. Skratka eni se sploh mogoče ne zavedate kaj govorite!?

  šerpa da nekomu privoščiš poraz, haha to ni nič narobe, kdo je pa to sploh omenjal?

  Ja včasih taki temi ne vidim konca in kaj naj rečem, nimate razlogov da bi koga sovražili pa kar nekaj butate tu gor po blogu, mislim ?

  Če nekoga sovražite kupite pištolo ali vzemite nož, pa naredite svojo sceno(poleg tega boste še medijska zvezda), sej potem v zaporu boste lahko do konca življenja lahko razmišljali samo o tem kako nekoga sovražite itd!! NAREDITE NEKAJ NO ! Da ne bodo samo besede, pogovori in tipke..

  No mogoče sem šel predaleč ampak nekje bi se zgodbica o nacionalnosti in sovražnosti morala končati! Bojim se, to da bo enkrat spet pri vojni!

  Ali pa preden storite kaj, naj vam nekdo malo boljše razloži BESEDO: sovražiti !

  Konkreten, lep dan želim tudi jaz tebi, uživaj :D

 417. FRENKY - 25.06.2008 ob 19:49

  Ante, kaj je s tabo? Kako lahko Slovenijo primerjaš z Kosovim? Kako lahko ljudi nagovarjaš k nasilju z pištolami in noži? Mislim, da je s tabo nekaj narobe. Nekateri pa govorite, da mi nesmemo navijati proti Hrvaški, po drugi strani pa pa bi se že vojskovali! Kaj je z vami ljudje!

 418. FRENKY - 25.06.2008 ob 19:50

  Bravo SAMO, ti si naš!

 419. FRENKY - 25.06.2008 ob 19:52

  Ante pa še to. Mislim, da bi tebi treba marsikaj razložit!

 420. bbb - 26.06.2008 ob 11:23

  ali ipak je bas ljepo vidjet kako smo mi popularni u Sloveniji:)

  pozz

 421. tomx - 26.06.2008 ob 12:14

  Eh volk..odprl si Pandorino skrinjico…

 422. ante - 26.06.2008 ob 12:41

  FRENKY meni ni treba nič razložit ! Imam vse pošlihtano v glavi, če pa kdo to naredi kar sem jaz napisal, pa mu ne morem pomagat in je malo bolana oseba. A se strinjaš!? Poleg tega pa se mi ne da več pisat, ker me itak birga za drug folk kaj si misli ! Samo da je Nemčija včeraj razbila turke in to je to!

 423. FRENKY - 26.06.2008 ob 20:58

  Ja ANTE “tebi vse štima”, zato pa ljudi spodbujaš k nasilju in omenjaš vojne, kot bi si jo želel! Res je Turki, so včeraj izgubili. In, če je po dobri in najmanj enakovredni turški igri, to zate RAZBITJE ene ekipe, POTEM PA TI “RES VSE ŠTIMA”! Pa, da ne boš mislil, da sem obseden z Turki, čeprav sem spet navijal na Turke. No zdaj pa me zato napadite!!!

 424. FRENKY - 26.06.2008 ob 21:06

  Ja ANTE “tebi vse štima”, zato pa ljudi spodbujaš k nasilju in omenjaš vojne, kot bi si jih želel. In, če je zate, po dobri in najmanj enakovredni turški igri, to zate razbitje ene ekipe, potem ti pa “res vse štima”! Pa čeprav sem včeraj spet navijal na Turke, nisem obseden z njimi! No zdaj pa me zato spet napadite!

 425. ante - 27.06.2008 ob 11:31

  Spodbujam ? Jaz povem svoje mišljenje če pa kdo naredi kaj takega pa je sam odgovoren za svoja dejanja!! Kaj pravite na ta posnetek, žalostno !?

  http://www.webtv.si/video/index/id/13344

 426. kren - 29.06.2008 ob 16:03

  ma dj kvaj z vm..usak ma sovje favorite..kr skoz ene vere gledate pto..toj itk šport..sploh nima veze s temu

 427. kren - 29.06.2008 ob 16:04

  *svoje:D

 428. Alpine - 7.01.2009 ob 21:31

  O jebemtiš 427 komentarjev, sem se komaj prebil čez

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !